• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

גרנולה ביתית

14 בינואר 2013 by דנה רביב 6 תגובות

כולנו קונים גרנולה אך לא תמיד מוצאים בתוך הקופסא בדיוק את שילוב הטעמים האהובים עלינו,
אז למה לא להכין לבד? גרנולה ביתית היא קלה מאוד להכנה ונשמרת בכלי אטום לזמן רב מאוד…
לכן החלטתי לחלוק איתכם את המתכון הבסיסי שלי לגרנולה, החליפו או הוסיפו למתכון הגרנולה גרעינים שונים או פירות יבשים למיניהם ותקבלו תמיד גרנולה עם חותמת שלכם.
שלבו בעצמכם את הטעמים האהובים עליכם וכמובן את הכמויות שאתם אוהבים, מתכון שהולך נפלא עם מוזלי.
נסו והיווכחו.

הדפסה
גרנולה ביתית
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  20 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 3 כוסות שיבולת שועל
  • ½ כוס צימוקים
  • ¼ כוס אוכמניות מיובשות
  • ⅓ כוס גרעיני דלעת
  • ⅓ כוס גרעיני חמנייה
  • ¼ כוס שקדים (פרוסים או קצוצים)
  • 1 כף קוקוס
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס דבש
  • 2 כפות סילאן או מייפל (אפשר יותר למי שאוהב)
  • ½ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 160 מעלות.
  2. ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים חוץ מהאוכמניות והצימוקים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.(אם משתמשים בכל סוג של פירות יבשים אז גם אותם לא להכניס).
  3. רפדו את תבנית התנור (הגדולה) בנייר אפייה ורססו מעט בשמן,
  4. צקו את כל תערובת הגרנולה ופזרו אותה על גבי כל שטח התבנית.
  5. העבירו את התבנית לתנור למשך 20 דקות אך בכל 5 דקות ערבבו את התערובת כדי שלא תשרף ותשחים בצורה אחידה.
  6. לאחר האפייה הוציאו את התבנית ותנו לגרנולה להתקרר לגמרי על מנת שתתייבש ותתקשה.
  7. הוסיפו את הצימוקים והאוכמניות וערבבו עם תערובת הגרנולה.
  8. העבירו לכלי אטום כדי שהפריכות תשמר.
  9. בתאבון!
3.2.1337

מוזלי מגרנולה ביתית
מוזלי מגרנולה ביתית

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:מנה מיוחדת, עד חצי שעה הכנה, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חנה תגובה מאת:

    24 באוגוסט 2013 אל16:27

    כבר הכנתי גרנולה בעבר אך זו עולה על כל המתכונים שהכנתי עד עכשיו – תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוגוסט 2013 אל16:56

      תודה חנה

      הגב
  2. נרקיס תגובה מאת:

    18 בינואר 2013 אל14:47

    וואוו ! פעם ראשונה שניסיתי להכין גרנולה וזה כל כך שווה את זה… מתכון פשוט והגרנולה יוצאת מדהים. תודה על המתכון.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בינואר 2013 אל9:47

      תודה על התגובה

      הגב
  3. dorin תגובה מאת:

    17 בינואר 2013 אל20:08

    בתור חובבת גרנולות… זו בהחלט הגרנולה הכי טעימה שאכלתי!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בינואר 2013 אל9:48

      תודה דורין, שמחה שאהבת את המתכון!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים