• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

ספינג'

6 בדצמבר 2012 by דנה רביב 16 תגובות

סופגניות מרוקאיות, הידועות בעיקר בשם המרוקאי שלהן: ספינג', ספינג הן סופגניות אווריריות שניתנות להגשה בגרסה מתוקה בעזרת סוכר או מלוחה (הן הולכות מצויין גם עם גבינה לבנה או ממרחים אחרים).
האווריריות של הסופגניה מקנה לה טעם מיוחד ובתוספת סוכר או דבש הן הופכות לתוספת מתוקה לשולחן חג החנוכה.

הדפסה
מתכון לספינג'
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 30
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  20 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרית
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לקישוט (אפשר לטבול בסוכר גרגירי רגיל, לדעתי זה אפילו יותר טעים)
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה מניחים סוכר, קמח ומלח. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק רך, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה. זמן ההתפחה הוא בערך שעה- שעתיים. (שימו לב שהקערה מספיק גדולה כדי שהבצק יתפח).
  3. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון בערך בגובה 10 ס"מ ומנמיכים את הלהבה לחום בינוני.
  4. הניחו לידכם קערה קטנה עם מים כדי להרטיב את הידיים מידי פעם וכך הבצק לא ידבק,
  5. יוצרים את עיגולי הספינג' עם חור במרכז בצורת טבעת ומניחים בשמן (הבצק רך ולכן תצטרכו לעבוד מהר)
  6. טגנו את הספינג' עד שהם מזהיבים משני הצדדים והוציאו אותם מהשמן לנייר סופג.
  7. אני למדתי מחמתי המרוקאית להגיש ספינג בלי סוכר אבל עם קערה קטנה בצד שמלאה בסוכר וכך כל אחד טובל את כמות הסוכר שהוא אוהב...
  8. חג חנוכה שמח!
הערות
ספינג' טעים מאוד גם עם גבינה לבנה או ממרחים אחרים, שווה לנסות.
3.1.09

 

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:חנוכה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. רונה תגובה מאת:

    31 בדצמבר 2017 אל9:04

    כמה להמיר שקית שמרים לשמרים יבשים?

    הגב
    • רונה תגובה מאת:

      31 בדצמבר 2017 אל9:05

      צריכה לשבת חתן אם עושה יום שישי יהיה טרי וטעים לשבת בוקר?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        2 בינואר 2018 אל10:29

        היי רונה,
        תשמרים אותם אטומים בתוך קופסאות או במגש עטוף היטב בניילון נצמד ולמחרת בבוקר להעניס לתנור לחימום כדי שיקבלו שוב מעטה פריך.
        המון מזל טוב.

        הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בינואר 2018 אל10:22

      היי רונה
      ניתן להמיר שקית שמרים טריים ל-2 כפות שמרים יבשים, סה״כ 17 גרם.
      יום נעים

      הגב
  2. אורלי תגובה מאת:

    13 בדצמבר 2017 אל13:36

    כתוב בלי סוכר וזה כן עם סוכר. יש לך מתכון ספינג בלי סוכר באמת?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2017 אל11:04

      המתכון הוא עם 2 כפות סוכר והכוונה היא שניתן לאכול אותן בלי שטובלים את הספינג׳ בצורה המסורתית בסוכר לפני האכילה.
      את יכולה להוריד את הסוכר במתכון .
      יום מקסים

      הגב
  3. fitoussi lisette תגובה מאת:

    6 בדצמבר 2015 אל9:16

    מתכון קל וטעים

    הגב
    • שרית תגובה מאת:

      14 בדצמבר 2017 אל14:27

      מעולההההה וקליל.

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        26 בדצמבר 2017 אל10:54

        תודה רבה על תגובתך
        יום מקסים

        הגב
  4. ענתי תגובה מאת:

    2 בדצמבר 2015 אל11:06

    נראה נהדר . לפיאיזה כוס מידת המים?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2015 אל10:12

      היי ענתי, מידת הכוס היא לפי 240 מיליליטר.
      תוכלי להשתמש בכוס כמו של שתייה חמה (עם הידית).
      נסי להרגיש את הבצק כדי לא להוסיף יותר מידי או פחות מידי מים. (ניתן לתקן עם קמח)
      חג שמח

      הגב
  5. קרין תגובה מאת:

    6 במרץ 2014 אל11:39

    מושלם מתכון קל ולא מסובך ובעיקר טעים.

    הגב
  6. לבנה תגובה מאת:

    7 באוקטובר 2013 אל20:24

    ניתן להרתיח 1.5 כוסות סוכר + 2 כוסות מים ,להוסיף 3-5 טיפות לימון ,לטבול בפנים את הסופגניות המרוקאיות אז יש לכם סופגניות טורקיות .

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוקטובר 2013 אל11:08

      תודה על התגובה לבנה.

      הגב
  7. בן תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2012 אל11:26

    מתכון אמין, אכן יוצא ספינג' מרוקאי טוב.

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      8 בדצמבר 2012 אל20:14

      תודה רבה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים