• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת מייפל

11 באוקטובר 2012 by דנה רביב 215 תגובות

עוגת מייפל! עוגת הדגל של גיסתי המופלאה, היא כל כך טעימה שאין מילים לתאר…
מזל שיוצאות שתי תבניות של עוגת מייפל כי אחת מתחסלת באותו הרגע, את השנייה שומרים במקרר ולמחרת יש לכם פינוק מתוק ומושלם לשבת…
מערבבים הכל בקערה ושולחים לתנור, אין פשוט וקל מזה.

הדפסה
מתכון לעוגת מייפל
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 8
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  45 דקות
מרכיבים
מרכיבי העוגה
  • 3 ביצים
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 שמנת חמוצה (מיכל של 200 מ"ל) או ⅔ כוס מיץ תפוזים (למי שמעוניין בעוגה פרווה)
  • 1 כוס סוכר
  • ¼ 1 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שמן
לציפוי העוגה
  • סירופ מייפל (מייפל אמיתי / סירופ בטעם מייפל)
  • מעט אגוזים/ פקאן/ קינמון...
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את כל מרכיבי העוגה עד שתתקבל תערובת ללא גושים.עוגת מייפל - הכנה
  3. צקו לתבנית אינגליש רחבה או ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות (לא הרגילות) משומנות ופזרו מלמעלה מעט אגוזים או כל תוספת אחרת שתרצו (אפשר גם בלי כלום). ניתן לאפות בתבנית אחת מלבנית בגודל A4 או ב-2 אינגליש חד פעמי קרטון
  4. הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. !זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל התבניות.
  5. מיד לאחר הוצאת העוגות מהתנור כשעודן חמות חוררו מספר חורים בעזרת שיפוד או קיסם וצקו מייפל בנדיבות. המייפל ייספג לתוך העוגה לאחר מספר דקות וישמור על הלחות שלה.
  6. בתאבון!
3.5.3251

במקרה היום החלטתי להכין את העוגה עבור חברות אז הכנתי עטיפה קטנה…
העטיפה שומרת על עוגת המייפל, מעניקה לעוגה מראה טוב ומשמשת דרך מקורית להגשת העוגה כשהולכים לחברים.

עוגת מייפל - עטופה
עוגת מייפל – רעיון הגשה / עטיפה

 

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:יום כיפור, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, עד חצי שעה הכנה, עוגה, עוגות בחושות, עוגת השבוע

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ליאור כהן תגובה מאת:

    3 בדצמבר 2020 אל14:59

    אחת העוגות הטובות שאני מכינה באופן קבועעע שנים !!!!!!
    והיא כל כךךך טעימה וקלה !!!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בדצמבר 2020 אל10:55

      היי ליאור
      אכן עוגה נפלאה!
      אי אפשר ״ליפול״ איתה…
      שבת שלום

      הגב
      • מעיין תגובה מאת:

        8 בינואר 2021 אל16:38

        היי דנה , אפשר להקפיא ?
        לפני ששופכים את המייפל או אחרי ?
        תודה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          9 בינואר 2021 אל21:50

          היי מעיין
          אין שום בעיה להקפיא את העוגה,כדאי להקפיד ולעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור עד שלושה חודשים.
          רצוי פחות כמובן…
          את ההפשרה רצוי לעשות לילה במקרר או בטמ״פ החדר.
          את יכולה להקפיא אותה עם המייפל…
          שבוע טוב.

          הגב
  2. סימיה תגובה מאת:

    23 באפריל 2020 אל9:33

    מתכון מעולה, גם אצלנו הפכה לעוגה קבועה לכל שבת. תודה

    הגב
  3. הדר תגובה מאת:

    4 בינואר 2019 אל9:59

    בס"ד
    עוגה נהדרת, הפכה לעוגת השבת הקבועה אצלנו בחורף האחרון, מושלמת ליד התה והטעם של המייפל עם הפקאנים מעל העוגה הרכה והטעימה הזאת…. פשוט מתכון קל ומוצלח!!! תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בינואר 2019 אל11:46

      היי הדר
      אכן עוגה מושלמת!
      שבוע טוב

      הגב
      • סיגלית תגובה מאת:

        14 בדצמבר 2019 אל13:32

        עוגה נהדרת, סיימו אותה בדיוק ב 5 דקות ?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          22 בדצמבר 2019 אל9:48

          היי סיגלית
          איזה כיףףףףף
          חג שמח

          הגב
    • רונית בליט תגובה מאת:

      16 בינואר 2020 אל19:15

      הי דנה, הכנתי בפעם הראשונה בשתי תבניות אינליש קייק רגילות. יצא מושלם!!! מה שכן, שמתי 3/4 כוס סוכר ולא כוס מלאה וזה מספיק בהחלט. תודה! העוגה נכנסת בגדול לתפריט הבית הקבוע.

      הגב
    • דנית תגובה מאת:

      1 בפברואר 2020 אל19:39

      העוגה הקבועה שלי…לפעמים גם מוסיפה בננות ועושה בקאפקייקס

      הגב
    • סימיה תגובה מאת:

      23 באפריל 2020 אל9:33

      מתכון מעולה, גם אצלנו הפכה לעוגה קבועה לכלמ שבת. תודה

      הגב
    • ליאת תגובה מאת:

      23 באפריל 2020 אל21:16

      עוגה קלילה וטעימה מאוד. לא להיבהל מהמתיקות של המייפל בהתחלה. היא נעלמת אחרי כמה שעות.

      הגב
  4. Liel Fridman תגובה מאת:

    27 באוקטובר 2018 אל15:56

    עוגה מדהימה! עשיתי אותה מספר פעמים ולא הייתה פעם אחת שהיא לא הייתה יותר ממדהימה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      28 באוקטובר 2018 אל10:43

      היי ליאל
      תודה רבה על תגובתך
      יום נעים

      הגב
      • גסיקה בדוח תגובה מאת:

        28 בדצמבר 2018 אל11:45

        אודה לעזרתך.
        באיזה כוסות השתמשת במתכון?האם ניתן להשתמש בכוסית מדידה??

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          13 בינואר 2019 אל11:49

          תמיד כדאי להעזר בכוסות מדידה
          שבוע טוב

          הגב
    • קרנית גול תגובה מאת:

      23 בנובמבר 2018 אל11:44

      נהדרת!!! מככבת אצלי כל שבת….❤?

      הגב
  5. רותם חלבי תגובה מאת:

    30 בספטמבר 2018 אל17:55

    וואו זו העוגה שאני הכי נהנית להכין והכי טעימה שיש תודה רבה כל המתכון!
    שאלה- אני משתמשת בטוסטר אובן בחום של ב 180 . שמה תבנית של ניקול קוטר 28. ומשום מה אני שמה את העוגה לפעמים מעל שעה ורבע ועדיין למרות שהקיסם יוצא נקי העוגה לא מוכנה מספיק מבפנים.
    עכשיו ראיתי שגם שמתי קצת יותר שמן וקמח ופחות סוכר והשתמש ב4 ביצים ולא ב3. לכן לא יצא כמו המתכון המקורי, האם יכול להיות שבגלל זה? האם לנסות לשים על חום של 200?
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2018 אל12:14

      היי רותם
      אני מאוד שמחה לקרוא את תגובתך.
      טוסטר אובן לא תמיד אופה אחיד כמו תנור אך עושה עדיין עבודה מצויינת, יתכן כי תצטרכי פשוט לאפות יותר זמן מתנור רגיל אך לא להעלות את המעלות מאחר והעוגה תשרף לפני שתהיה אפויה.
      הבלילה הזו היא מעט נוזלית ולכן אני ממליצה לך לבדוק היטב לפני שאת מוציאה מטוסטר אובן.
      אם את שמה לב לכך שהעוגה שחומה מידי בחלקה העליון את יכולה להניח נייר כסף ולהמשיך לאפות.
      חג שמח

      הגב
  6. רועי תגובה מאת:

    13 בספטמבר 2018 אל10:36

    היי דנה
    ניתן להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפייה ?אם כן מה הכמות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2018 אל12:58

      היי
      בוודאי. על כל כוס של קמח רגיל מוסיפים כפית מדידה של אבקת אפייה
      יום מקסים

      הגב
  7. דנה קדר תגובה מאת:

    28 באוגוסט 2018 אל15:52

    היי דנה
    אפשר להחליף את השמנת החמוצה במתוקה? כי אין לי חמוצה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2018 אל17:46

      היי דנה
      לא ניסיתי זאת אך לדעתי תוכלי להמיר בחצי מיכל
      יום מקסים

      הגב
    • מלכה תגובה מאת:

      10 במרץ 2020 אל5:58

      אני משתמשת פעמים רבות בשמנת מתוקה. יוצאת נפלא

      הגב
  8. טל תגובה מאת:

    11 באוקטובר 2017 אל15:52

    מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל13:54

      היי טל
      חצי מהכמות בדיוק.
      אני ממליצה להכין את הכמות המלאה ולהקפיא לאחר האפייה.

      הגב
  9. אור תגובה מאת:

    26 בספטמבר 2017 אל15:25

    שלום
    האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בריצ'? ואם כן באיזו כמות? לא רוצה מים ואין לי שמנת חמוצה
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:12

      היי אור
      ניתן להמיר במיכל שמנת מתוקה של ריץ׳, כלומר 250 מיליטר.
      רצוי להוסיף גם עוד כף גדושה של קמח.

      הגב
  10. הדר תגובה מאת:

    20 בספטמבר 2017 אל9:20

    היי
    רציתי לשאול אם זה משנה אם מוזגים את המייפל רק אחרי האפייה.
    אני רוצה להכין את העוגה אבל עם קראמבל למעלה ושיהיה מן ממרח מייפל בין ביס לביס בעוגה עצמה.

    חשבתי לערבב חצי מהכמות עם הבלילה ואת השאר לקפל בעדינות לתוכה. מעל לפזר פירורים ולהכניס לתנור
    מה אומרת?
    חג שמח (:

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:17

      היי הדר
      אני מתנצלת שהתעכבתי עם התשובה…
      נשמע מעוווווולה!
      ספרי לנו איך יצא.

      הגב
  11. ירין תגובה מאת:

    18 בספטמבר 2017 אל7:30

    היי, רציתי לדעת כמה ביציים עלי לשים אם המידה של הביצים היא מדיום ולא לארג ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בספטמבר 2017 אל17:25

      היי ירין
      תמיד רצוי לאפות עם ביצים במידה L מאחר וכל המתכונים כתובים ומדודים לפי גודל זה.
      במידה ואין, אני ממליצה להשאר עם כמות הביצים הכתובה במתכון ולא להוסיף מאחר וכמות גדולה מידי של בצים תגרום לתפיחה גבוהה מידי ונפילה בסיום באפייה.
      כאשר יש מעט פחות ביצים העוגה תהיה טיפ טיפה פחות אוורירית אך עדין תהיה מצויינת!
      שנה טובה ומבורכת

      הגב
      • רחלי תגובה מאת:

        28 בספטמבר 2017 אל0:17

        היי רציתי לדעת מתי שמים את האגוזים לפני או אחרי האפיה. ומה הכמות שאפשאר לשים רציתי לכסות מלמעלה את כל העוגה אפשרי?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          13 באוקטובר 2017 אל14:06

          היי רחלי
          שמים את האגוזים לפני האפייה ואין בעיה לכסות את פני העוגה
          יום מקסים

          הגב
    • אסנת תגובה מאת:

      26 בספטמבר 2017 אל13:08

      היי
      אני מתלבטת האם להשתמש באגוזים או פקאנים
      מהי המלצתך? תודה:)
      אסנת

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        13 באוקטובר 2017 אל14:13

        היי אסנת
        לגמרי שאלה טובה! אני מעדיפה פקאן אך זהו טעמי האישי…
        יום מקסים

        הגב
  12. מיכל תגובה מאת:

    21 באפריל 2017 אל15:37

    היי במידה ורצה תבנית של 26 צריך להכפיל כמויות ומה לגבי הביצים צריך 8???
    תודה העוגה מעולה..

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באפריל 2017 אל11:15

      הי מיכל
      אין צורך להכפיל כמות, הבלילה מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ.
      יום טוב…

      הגב
    • שילת תגובה מאת:

      29 באוגוסט 2017 אל12:59

      היי דנה, הכנתי בעבר את העוגה שלך המון פעמים! היא מדהימה! אני רואה עכשיו ששינית את בכמויות במתכון.. אשמח לדעת למה.. תודה רבה!

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        1 בספטמבר 2017 אל13:42

        היי שילת, אכן הגדלתי את הכמויות מאחר והכמות היתה לא מספיקה לשתי תבניות אינגליש רגילות אלא לתבניות קצרות שאין לכולם.
        כעת הכמות יכולה גם למלא תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ.
        כל הכבוד לך על ההבחנה
        סוף שבוע מקסים

        הגב
        • אלי תגובה מאת:

          6 באוקטובר 2017 אל12:11

          היי. אתמול הכנתי את העוגה( מתכון מושלם!) אבל הכמויות לא מספיקות לשתי תבניות אינגליש רייק של 30 סנטימטר( העוגות יצאו נמוכות).
          את יכולה בבקשה לומר לי מה עלי להוסיף וכמה?
          תודה

          הגב
          • דנה רביב תגובה מאת:

            13 באוקטובר 2017 אל14:01

            היי אלי
            העוגות לא אמורות לצאת גבוהות למדי אך יתכן והקמח לא היה תופח אלא רגיל?

  13. איילת תגובה מאת:

    18 במרץ 2017 אל18:27

    תודה על מתכון נפלא לעוגה קלה להכנה (הכנתי עם הילדה שלי) וטעימה !!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 במרץ 2017 אל15:26

      היי איילת, כיך לשמוע…
      גם הבנות שלי מכינות את העוגה באופן קבוע.
      יום מקסים

      הגב
  14. dana תגובה מאת:

    15 במרץ 2017 אל15:49

    היי, תודה על המתכון.
    מה ההבדל במרקם העוגה כשמכינים עוגה משמנת חמוצה או מיץ תפוזים? לעוגה הזאת ובכלל בעוגות.
    אודה לתשובה מהירה כי אני רוצה להכין:)
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 במרץ 2017 אל15:28

      היי דנה,
      מתנצלת שלא הספקתי לענות מוקדם יותר…
      עוגה שמכינים עם שמנת חמוצה היא לחה יותר ויותר נימוכה.
      המשך יום מקסים

      הגב
  15. חלי סלוצקי תגובה מאת:

    3 במרץ 2017 אל9:19

    שיט! איך מיליון מגיבים אף אחד לא שואל כמה מייפל צריך? איך כולם עושים, לפי עין?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 במרץ 2017 אל15:33

      היי חלי,
      אני מתנצלת שלא עניתי מוקדם יותר…
      כמות המייפל תלוייה ברמת המתיקות שאת מעדיפה…
      תוכלי לשים הרבה כדי שהעוגה תהיה מתוקה או ממש מעט אם את מעדיפה עוגה עדינה יותר…
      יום מקסים

      הגב
  16. ליאת תגובה מאת:

    30 בדצמבר 2016 אל11:27

    על איזה תוכנת את אופה עוגות??
    רק מאוורר? (טורבו ) או פס למעלה למטה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 בינואר 2017 אל16:22

      היי ליאת,
      אופים בתנור בתוכנית אפייה רגילה שנראת בציור של התנור כפס למעלה ופס למטה.
      לכל תנור שונה בצורת האפייה שלו ולכן עלייך להכיר את התנור שלך ולשים לב אם יש צורך להפחית מהחום או לשנות מיקום של המגש וכ״ו
      יום מקסים

      הגב
    • אנה תגובה מאת:

      23 בינואר 2017 אל18:53

      האם ניתן להוסיף תמצית וניל במקום סוכר וניל? אם כן איזה כמות?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        1 בפברואר 2017 אל15:24

        היי אנה
        אין שום בעיה להמיר את סוכר הוניל בכפית תמצית וניל.
        יום מקסים

        הגב
      • חן תגובה מאת:

        25 בינואר 2021 אל8:03

        עוגה מעולה ומדהימה שתמיד מצליחה! חושבת שהבסיס של העוגה יתאים גם כמאפינס עם שוקולד צ'יפס?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          25 בינואר 2021 אל17:33

          היי חן,
          שמחה שאהבת…
          בסיס העוגה יתאים לכל תוספת שתרצי כמו: פירות יבשים, שוקולד צ׳יפס, אוכמניות, תותים ועוד…
          יום נעים

          הגב
  17. דבי תגובה מאת:

    27 בדצמבר 2016 אל7:28

    בוקר טוב!

    אפשר פקאן מסוכר למעלה? חתיכות או פירורים

    אם אפשר תשובה עד מחר, אשמח.

    תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בדצמבר 2016 אל12:20

      היי דבי,
      מתנצלת על כך שלא הספקתי לענות מוקדם יותר.
      הפקאן מסוכר פחות מומלץ אך אפשרי.
      יום נפלא

      הגב
  18. שחר תגובה מאת:

    25 בדצמבר 2016 אל9:30

    היי(:
    רציתי לשאול אם מתאים להחליף את השמן בחמאה?
    אם כן, כמה חמאה שקולה לחצי כוס שמן?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בדצמבר 2016 אל12:13

      היי שחר,
      השמן עוזר לעוגה להיות עסיסית ורכה. לא ממליצה להמיר בחמאה.
      חג שמח

      הגב
  19. יונה תגובה מאת:

    10 בדצמבר 2016 אל18:14

    תודה רבה, מתכון מצויין!
    שמתי כוס וחצי קמח כוסמין במקום קמח לבן ופיזרתי מעל שקדים. יצא מאוד טעים!

    הגב
  20. אינה תגובה מאת:

    4 בנובמבר 2016 אל15:08

    היי, שאלה לגבי המייפל. מייפל אמיתי או מה שקונים בסופר לפינקייק?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בנובמבר 2016 אל20:03

      היי אינה,
      תוכלי להשתמש בסירופ מייפל לפי טעמך האישי.
      תודה על תגובתך, המתכון עודכן .
      יום מקסים

      הגב
  21. אינגה תגובה מאת:

    19 באוקטובר 2016 אל21:34

    המתכון פשוט מעולה !!! עוגה קבועה אצלנו בבית.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 באוקטובר 2016 אל9:31

      היי אינגה, כיף לשמוע…
      יום מקסים.

      הגב
  22. תהילה תגובה מאת:

    13 בספטמבר 2016 אל17:32

    היי דנה 🙂
    האם אפשר להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל? אם כן, כמה אבקת אפייה לשים?
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 בספטמבר 2016 אל15:39

      היי תהילה,
      תוכלי להמיר את הקמח התופח בכוס קמח רגיל + כפית אחת של אבקת אפייה.
      חשוב למדוד בעזרת כוסות וכפות מדידה.
      יום מקסים

      הגב
  23. ליטל תגובה מאת:

    8 באוגוסט 2016 אל23:30

    היי,

    נראה נהדר…

    האם ניתן לאפות בתבנית קוגלהוף בקוטר 24?

    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוגוסט 2016 אל16:50

      היי ליטל,
      את יכולה לאפות בתבנית אחת של קוגלהוף.
      זמן האפייה מעט יתארך ולכן תבדקי בעזרת שיפוד את העוגה.
      סופש נעים.

      הגב
  24. יהודית ורד תגובה מאת:

    28 ביולי 2016 אל11:50

    אני רוצה לקחת את העוגה לבסיס של הבן שלי ביום ראשון…אני מכינה במוצ"ש. להשאיר אותה יום אחד בחוץ או להקפיא ולהוציא בראשון…

    מה את ממליצה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באוגוסט 2016 אל14:06

      היי יהודית, ראשית אני מתנצלת על כך שלא הספקתי לענות מוקדם יותר מאחר והייתי בחופשה בחו״ל…
      העוגה יכולה להיות במקרר או בהקפאה, גם לילה אחד על השייש לא יהווה בעיה אך לא יותר מכך מכיוון שמזג האויר החם יכול לקלקל אותה מהר.
      יום מקסים.

      הגב
  25. מור תגובה מאת:

    7 ביולי 2016 אל16:18

    שלום !
    רציתי לדעת אם ניתן להקפיא אותה לאחר שהיא מתקררת ולהפשיר אותה לאחר זמן מה?

    תודה 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 ביולי 2016 אל9:50

      שלום מור,
      אין שום בעיה להקפיא את העוגה, כאשר את מפשירה את העוגה רצוי להוציא אותה מהמקפיא ולתת לה להפשיר בטמפרטורת החדר.

      הגב
  26. מושלםםםם תגובה מאת:

    21 ביוני 2016 אל20:38

    ניסיתי כבר כמה פעמים!!!!

    אף אחד לא הפסיק לאכול!!!!!!!

    כולם טרפו את זה!!!!!!
    המתכון קל ופשוט, בלי צורך באפייה
    העוגה ממכרת ראו הוזהרתם

    הגב
    • לילך תגובה מאת:

      15 ביולי 2016 אל16:39

      היי איך אפשר בדיוק בשתי תבניות קטנות. עם כוס קמח אחד זה לא יוצא מספיק

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        21 ביולי 2016 אל23:19

        שלום לילך, מדובר בשתי תבניות אינגליש קייק קצרות, במידה ואת משתמשת בתבנית אינגליש קייק גדולה, מספיקה תבנית אחת. סוף שבוע נעים.

        הגב
  27. חן תגובה מאת:

    11 במאי 2016 אל16:16

    היי , האם אפשר להכין את העוגה בלי תפוזים? בלי שמנת?
    אני רוצה אותה פרווה ואין לי תפוזים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 במאי 2016 אל16:55

      שלום חן,
      אני לא ניסיתי עדיין אבל את יכולה לנסות להחליף את התפוזים עם חצי כוס מים.
      חג שמח.

      הגב
    • רוני תגובה מאת:

      29 ביולי 2019 אל8:53

      הי רציתי לשאול אם כדאי להמיר את השמנת ביוגורט ואם זה יהיה ממש מורגש תודה

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        8 בספטמבר 2019 אל12:59

        היי רוני
        אים שום בעיה להמיר ביוגורט, לא יורגש כל כך אך יש לשים לב לכמות שתהיה זהה

        הגב
  28. אופיר תגובה מאת:

    4 במאי 2016 אל19:18

    האם ניתן לשלב בין שמנת ומיץ תפוזים? נגיד 100 מל שמנת ו1/3 כוס מיץ תפוזים?
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 במאי 2016 אל23:26

      היי אופיר,
      לא ניסיתי עדיין אך אני מניחה שלא תהיה בעיה, העוגה הזו מאוד סלחנית…
      אשמח לדעת איך יצאה.
      יום טוב.

      הגב
  29. אורית תגובה מאת:

    20 בפברואר 2016 אל19:23

    הכנתי את העוגה ואני חייבת לציין שהיא מעולה!!!
    האם יש מתכון לעוגת מייפל טעימה ללא גלוטן?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 בפברואר 2016 אל12:47

      היי אורית,
      שמחה לשמוע שאהבת…
      לגבי עוגה ללא גלוטן, אוכל לנסות ולעדכן.
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
      • אורית תגובה מאת:

        6 במרץ 2016 אל14:50

        היי דנה..סליחה שאני מציקה.האם ניסית להכין את עוגת המייפל ללא גלוטן?? אני פשוט צריכה להכין אותה למשלוחי מנות..אני שוב חוזרת על דבריי- העוגה עם הקמח מדהימה!! אשמח מאוד מאוד אם תוכלי לעדכן אותי במהרה…
        עלי והצליחי בכל!!!

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          17 במרץ 2016 אל9:28

          היי אורית, קודם כל אני מתנצלת על כך שלא הספקתי עדין לענות לך.
          ניסיתי תחלופה אחת לקמח אך העוגה לא יצאה עם המרקם שרציתי. אעדכן אותך בהקדם.
          יום מקסים.

          הגב
      • קרן תגובה מאת:

        20 במאי 2016 אל17:37

        הכנתי את העוגה במקום קמח תופח שמתי כוס קמח חומוס וא. אפיה. יצא מעולה. = עוגה ללא גלוטן

        הגב
  30. שלי תגובה מאת:

    29 בינואר 2016 אל18:16

    עוגה מעולה אבל הספיק לי רק לתבנית אינגליש קייק אחת…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בפברואר 2016 אל22:35

      היי שלי, מתנצלת שלא עניתי קודם.
      העצות מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות ולא רגילות.
      במידה ומשתמשים ברגילה (ארוכה) אכן תבנית אחת מספיקה.
      שמחה שאהבת…
      ערב טוב.

      הגב
  31. אלין תגובה מאת:

    19 בינואר 2016 אל9:21

    היי ניקי
    האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים בחלב סויה?

    הגב
    • אלין תגובה מאת:

      19 בינואר 2016 אל12:30

      ראיתי בתגובות שענית שאפשר אך לא כדאי. תודה

      שאלה נוספת- יש לי בבית רק פקאנים מסוכרים. האם זה בסדר?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        20 בינואר 2016 אל20:03

        היי אלין,
        לא ניתן להשתמש בפקאן מסוכר מאחר והוא כבר קלוי ואם נאפה אותו שוב הוא ישרף ויהיה מר מאוד.
        יום טוב.

        הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בינואר 2016 אל20:01

      היי אלין, לא ניסיתי זאת עדיין אך אני מניחה שאת יכולה להמיר את מיץ התפוזים בחלב סויה.
      נשמח אם תעדכני אותנו.
      יום מקסים.

      הגב
    • מור תגובה מאת:

      22 בינואר 2016 אל16:28

      היי, האם אפשר להשתמש ב2 ביצים במקום 3?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        22 בינואר 2016 אל17:43

        שלום מור,
        הביצים תורמות להתפחת העוגה ולכן אני לא ממליצה לך להוריד את הכמות.
        סוף שבוע נפלא.

        הגב
  32. ענת תגובה מאת:

    26 בדצמבר 2015 אל11:57

    עשיתי את העוגה הזו כבר המון פעמים, זו ללא ספק עוגת הבית שלנו!
    ממליצה בחום ככה כמו שהיא, עם שמנת חמוצה, בלי שינויים 🙂

    הגב
  33. קרן תגובה מאת:

    24 בדצמבר 2015 אל14:13

    הכנתי אתמול ויצא מעולה, חיסלו אותה תוך שעות ספורות- תודה!
    בלי קשר למתכון – אני רוצה להכין אותה לחברה, איפה
    ניתן להשיג את העטיפה השקופה העוטפת את העוגה המצולמת?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בדצמבר 2015 אל20:59

      היי קרן,
      אני שמחה לשמוע שאהבת את המתכון 🙂
      את העטיפה השקופה ניתן לרכוש בחנויות שמוכרות ציוד לגנים או כלים חד פעמיים.

      הגב
  34. אידית תגובה מאת:

    21 בנובמבר 2015 אל15:13

    עוגה מצויינת!!
    אתר נפלא??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בנובמבר 2015 אל10:14

      היי אידית, תודה לך על התגובה.
      שבוע מקסים.

      הגב
      • אסתר תגובה מאת:

        17 בדצמבר 2015 אל15:26

        שלום
        אני רוצה להכין את העוגה תבנית 26 האם להכפיל את הכמויות אודה למתן תשובה מהירה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          21 בדצמבר 2015 אל9:36

          היי אסתר, מתנצלת שלא הספקתי לענות לך מוקדם יותר…
          אכן תצטרכי להכפיל את הכמות.
          יום מקסים.

          הגב
  35. משה תגובה מאת:

    22 באוקטובר 2015 אל16:35

    כמות הביצים במתכון מיועדת לבלילה שתאכלס תבנית אינגליש קייק אחת? האם ניתן להשתמש באבקת אפייה בתור תחליף לקמח תופח?
    והאם אפשר חידוד לגבי השמנת :חמוצה או שמנת מתוקה צמחית? (כי ראיתי הצעה כזו באחת התגובות)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 באוקטובר 2015 אל9:21

      היי משה, במתכון הכוונה לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה, אני קונה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות קצרות יותר מהרגילות ויוצקת לשניים.
      ניתן להשתמש בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה, היחס הוא כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפייה וזו בדיוק הכמות הנחוצה במתכון הנ״ל.
      השמנת היא שמנת חמוצה שהיא חלבית אך יש אפשרות להפוך את העוגה לפרווה בעזרת שמנת מתוקה צמחית.
      שבת שלום.

      הגב
  36. מיכל תגובה מאת:

    9 באוקטובר 2015 אל0:00

    היי
    יש במה להחליף את המיץ תפוזים?
    אני מעוניינת שהעוגה תהיה פרווה…
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 באוקטובר 2015 אל0:01

      שלום מיכל,
      ע״מ להפוך את העוגה לפרווה ניתן להחליף את השמנת החמוצה ב 2/3 כוס מיץ תפוזים או ב 2/3 כוס חלב קוקוס או כוס שמנת מתוקה צמחית.
      חג שמח.

      הגב
    • מירי תגובה מאת:

      12 באוקטובר 2015 אל19:40

      היי דנה כמה אחוזי שומן השמנת חמוצה?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        13 באוקטובר 2015 אל9:26

        היי מירי, תוכלי להשתמש בשמנת חמוצה לפי טעמך האישי, אני משתמשת ב- 15% שומן. ניתן גם ב- 9% שומן.
        יום מקסים.

        הגב
  37. עופרה תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2015 אל15:42

    חג שמח ושנה טובה לכולם
    חייבת לשתף…טעיתי בהכנת המתכון והוספתי את המייפל לבלילה
    ולמרות זאת יצאו 2 עוגות אוירריות וטעימות מאוד
    תודה על המתכון בפעם הבאה אעשה בדיוק בדיוק מה שכתוב חחחחח

    הגב
  38. מורי תגובה מאת:

    3 ביולי 2015 אל13:19

    היי ..
    חייבת לציין…אישה בחודש תשיעי שקמה עם חשק לעוגת מייפל…
    הכנתי את העוגה רק בשינויי קטן..את הביצים הקצפתי יחד עם הסוכר שתצא יותר קלילה..
    טיפה הורדתי מהסוכר ואת התערובת שמתי בתבנית אחת של אינגלייש קייק לא חד פעמית שתצא גבוהה…הוספתי אגוזי מלך..ויצאה עוגה אליפות!!! תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 ביולי 2015 אל19:31

      היי מורי,
      כיף לשמוע…
      יום מקסים.

      הגב
  39. Reema תגובה מאת:

    7 בפברואר 2015 אל23:10

    שלום , מאוד רוצה להכין העוגה אבל אין לי תבניות אינגלש קייק במה להחליף? וגם מהי כמות המיפל במתכון וגם האגוזים לפיזור? תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בפברואר 2015 אל16:50

      היי, תוכלי להשתמש בתבנית אחת בקוטר 24 ס״מ, הכמות אינה גדולה מאוד…
      לגבי המייפל הכמות משתנה בהתאם לטעמך האישי אך הכמות היא בערך חצי כוס לשתי העוגות.
      כמות האגוזים גם כן לפי הכמות שאתם אוהבים, אני לפעמים לא שמה אגוזים…
      יום מקסים.

      הגב
  40. אפרת תגובה מאת:

    12 בינואר 2015 אל14:09

    למה עדיף סירופ בטעם מייפל ולא האמיתי?
    מה קורה כשמשתמשים באמיתי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בינואר 2015 אל8:43

      היי אפרת, הכל עניין של טעם.
      אפשר לשים מייפל אמיתי, לטעמי הסירופ עובד טוב יותר עם העוגה הזו. תרגישי חופשי להשתמש באיזה סירופ שאת אוהבת, העוגה תהייתה טעימה בוודאות 🙂

      סוף שבוע נפלא!

      הגב
  41. מיה תגובה מאת:

    19 בדצמבר 2014 אל11:29

    העוגה יצאה טעימה מאוד! תודה ענקית!

    הגב
  42. שני תגובה מאת:

    17 באוקטובר 2014 אל15:41

    היי, אני חייבת את העוגה פרווה ונתקעתי בלי מיץ תפוזים, עד כמה זה יהיה נורא לשים מים ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 באוקטובר 2014 אל10:53

      היי שני, אני מתנצלת שלא הספקתי לענות לך מוקדם יותר…
      אין שום בעיה להשתמש במים.
      יום מקסים.

      הגב
  43. ציפי תגובה מאת:

    21 באוגוסט 2014 אל14:45

    היי,מבקשת להכין עם קמח מלא. הסירופ מייפל רק לשפוך למעלה? לא בתוך העוגה? תודה לך, ציפי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 באוגוסט 2014 אל20:02

      היי ציפי, לא ניסיתי להכין את העוגה עם קמח מלא אך תוכלי לנסות ואשמח אם תעדכני אותי…
      מחליפים את הקמח התופח בכוס קמח מלא פחות שתי כפות וכפית אבקת אפייה.
      שימי לב לזמן האפייה שאולי מעט ישתנה ולכן בדקי את העוגה בעזרת שיפוד או סכין נקייה במרכזה.
      בהצלחה!
      אל תשכחי להוריד 2 כפות מכוס הקמח המלא…

      הגב
    • שמרית תגובה מאת:

      17 באוקטובר 2014 אל15:52

      העוגה ממש טעימה וקלה להכנה – מומלץ מאד

      הגב
  44. דנה תגובה מאת:

    25 ביולי 2014 אל21:33

    יש אפשרות להוסיף לקמח לבן רגיל אבקת אפיה ולקבל את האפקט של קמח תופח?
    ואם לא…איך אפשא אם קמח רגיל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 ביולי 2014 אל16:05

      שלום דנה,
      את יכולה להמיר את הכוס קמח תופח בכוס קמח רגיל בתוספת כפית אבקת אפייה.
      המשך שבוע טוב.

      הגב
      • רונית תגובה מאת:

        12 באפריל 2020 אל16:02

        היי,לערבב את כל המרכיבים של העוגה או להקציף ביצים?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          27 במאי 2020 אל10:34

          היי רונית
          מערבבים הכל יחד
          יום נעים

          הגב
  45. שיר תגובה מאת:

    25 במאי 2014 אל18:36

    היי הכנתי את העוגה ויצא מעולה!.. רציתי לשאול אם אפשר להקפיא? תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 במאי 2014 אל8:49

      היי שיר, כן את יכולה להקפיא את העוגה, המשך יום נפלא.

      הגב
    • מיכל תגובה מאת:

      20 ביוני 2014 אל18:19

      היי. הכנתי את העוגה, יצאה מצוינת. במקום שמנת חמוצה , הוספתי יוגורט אחוז וחצי שומן. עדיין יצאה עסיסית, נימוחה וטעימה.

      הגב
  46. אורלי תגובה מאת:

    16 במאי 2014 אל18:06

    העוגה מצויינת, יצאה לפני כשעה מהתנור וכבר חיסלנו חצי… שדרגתי קצת והוספתי שוקולד צ'יפס.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במאי 2014 אל20:52

      תודה רבה אורלי, המשך שבוע נפלא.

      הגב
  47. זיוה מקיבוץ בגליל תגובה מאת:

    13 במאי 2014 אל21:22

    יצאה נהדר טרפו כולם וביקשו אחרי יומיים עוד אז הכנתי עוד בדרך כלל אני משתמשת בתפוז ולא בשמנת השבוע אנסה גם

    תודה תודה על הקלות והטעם מממממממממממ

    הגב
  48. אלונה תגובה מאת:

    19 באפריל 2014 אל13:13

    הכנתי עם חלב סויה במקום התפוזים ויצא נהדר.
    הייתי מעט ספקנית בהתחלה מפני שהייתה מעט מאוד בלילה יחסית לשתי התבניות אבל העוגה תפחה כמו שצריך ובאמת יצאה מוצלחת. שאפו על המתכון:)

    הגב
  49. פולינה תגובה מאת:

    11 באפריל 2014 אל20:43

    העוגה מאוד טעימה! פשוטה בהכנה ומהירה! חיסרון אחד – נגמרת מהר!

    הגב
  50. שלי תגובה מאת:

    21 בפברואר 2014 אל7:11

    האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בחלב?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בפברואר 2014 אל9:03

      היי שלי, לא ניתן להחליף את השמנת חמוצה בחלב. שימי לב שהשמנת חמוצה גורמת לעוגה להיות רכה מאוד ומומלץ להשתמש בה.

      הגב
  51. הדר תגובה מאת:

    16 בפברואר 2014 אל17:56

    יצא סוף הדרך!!! עשיתי פרווה עם מיץ תפוזים שווה להכפיל כמות

    הגב
  52. מיה תגובה מאת:

    15 בינואר 2014 אל17:34

    שלום רב העוגה יצאה נפלא תודה קבה שאלונת קטנה איפה אני יכולה להשיג עטיפות צלופן לעוגה כמו בתמונה שלך? תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2014 אל21:20

      היי מיה, את יכולה למצוא שקיות צלופן בכל הגדלים בחנות של כלים חד פעמיים או בחנות לחומרי יצירה.
      אני קניתי בחנות שמוכרת ציוד לגני ילדים.
      ערב טוב.

      הגב
  53. אורית תגובה מאת:

    15 בינואר 2014 אל13:29

    עוגה מצויינת!!! מדהימההההה
    אני הקצפתי את הביצים בתוספת הסוכר יצא אוורירי

    הגב
  54. שירה תגובה מאת:

    20 בדצמבר 2013 אל18:07

    יש לי את המתכון שלי אבל הפעם החלטתי לחדש…
    יצא מושלם!!!
    כמה שינויים קטנים:
    1. השתמשתי בסוכר וניל 1 ( נשאר לי אחרון וכבר נכנסה השבת אז…)
    2. את המייפל אני מזגתי על כל העוגה שנייה לפני שהכנסתי לתנור (אני יותר אוהבת את הקריספיות שזה נותן שזה מתחמם בתנור).
    3. לא השתמשתי בפקאנים/אגוזים

    תודה על המתכון הנהדר :)))

    הגב
  55. דקלה תגובה מאת:

    9 בדצמבר 2013 אל18:45

    העוגה ממש קלה להכנה ויצאה מעולה!!! אחלה מתכון. מומלץ בחום 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בדצמבר 2013 אל20:03

      היי דיקלה, תודה רבה על התגובה.
      ערב טוב.

      הגב
    • דניס תגובה מאת:

      20 בדצמבר 2013 אל16:21

      היי אני רוצה להכין את העוגה צריכים להשתמש בפקאן מסוכר?
      תודה ושבת שלום

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        20 בדצמבר 2013 אל18:46

        שלום דניס, משתמשים בפקאן רגיל לא קלוי. סוף שבוע נפלא.

        הגב
  56. ספיר תגובה מאת:

    7 בדצמבר 2013 אל19:31

    אז יצא לי להכין כבר עוגת מייפל ובדרך כלל לא היו רטובות ונימוחות והעוגה הזאת פשוט שוס !!! חוסלה במהירות טעימה כל כך תודה רבה !

    הגב
  57. לילך תגובה מאת:

    6 בדצמבר 2013 אל15:55

    עוגה הורסת!!!!!!
    יש לה רק בעיה אחת- היא קטנה מדי 🙂

    הגב
  58. ענבל תגובה מאת:

    12 בנובמבר 2013 אל20:25

    עוגה מעולה!! תודה 🙂

    הגב
  59. שרון תגובה מאת:

    12 בנובמבר 2013 אל11:30

    שלום לך
    בשתי תבניות אינגליש קייק,העוגה יוצאת ממש ממש נמוכה למרות הקמח תופח
    מה לשנות כדי שתצא גבוהה יותר בכל תבנית להבא?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 בנובמבר 2013 אל21:05

      שלום שרון, את יכולה להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק הקצרות יותר (אעדכן את במתכון). או פשוט להשתמש בתבנית אחת.
      ערב מקסים…

      הגב
  60. קייסי תגובה מאת:

    8 בנובמבר 2013 אל18:34

    מתכון פגזזזזזז

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בנובמבר 2013 אל21:22

      תודה קייסי, שבוע טוב.

      הגב
  61. סופי תגובה מאת:

    27 בספטמבר 2013 אל18:01

    שלום:)
    באיזה מיץ תפוזים להשתמש? זה של פריגת הוא גם תקף? כי זה נראה סתם כמו מים צבועים עם חתיכות בפנים….
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בספטמבר 2013 אל23:45

      שלום סופי, את יכולה להשתמש בכל מיץ תפוזים שתבחרי.

      הגב
  62. עדינה תגובה מאת:

    24 באוגוסט 2013 אל12:39

    היי דנה
    המתכון נראה טעים וקל להכנה. ממליצה להוסיף את האגוזים 10 דק' אחרי תחילת האפיה כדי למנוע שקיעת האגוזים.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוגוסט 2013 אל12:55

      שלום עדינה, מניחים את האגוזים בעדינות מעל פני העוגה לפני האפייה ומכניסים לתנור, אל דאגה האגוזים לא ישקעו.

      הגב
  63. שלומית תגובה מאת:

    23 באוגוסט 2013 אל22:55

    האם ניתן לשים במקום סירופ מייפל סילאן תמרים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוגוסט 2013 אל12:19

      היי שלומית, לדעתי לא כדאי להחליף את המייפל בסילאן מאחר וזה ישנה את טעם העוגה לגמרי.

      הגב
  64. ענת תגובה מאת:

    15 באוגוסט 2013 אל12:50

    היי דנה-מה שלומך?

    היכן רצוי לשים את העוגה אחרי שהיא התקררה? אצלי העוגה תישאר בטח 3 ימים-רצוי על השיש?חם נורא.
    או במקרר?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 באוגוסט 2013 אל13:14

      היי ענת, תמיד בקיץ כדאי לשמור עוגות במקרר במיוחד עוגות חלביות.
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
      • ענת תגובה מאת:

        21 באוגוסט 2013 אל16:29

        העוגה יצאה טעימה וקלה נורא -יאמי .
        אני הכנתיי בתבנית אינגלייש קייק חד פעמי -כך שכל העיסה נכנסה לי לתבנית אחת.(לא היה לי תבנית מקרטון).
        תודה על מתכון מהנה .

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          21 באוגוסט 2013 אל21:08

          תודה על העדכון.

          הגב
  65. יסמין תגובה מאת:

    14 באוגוסט 2013 אל10:50

    בוקר טוב,
    האם אפשר במקום השמנת חמוצה להשים שמנת מתוקה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 באוגוסט 2013 אל12:00

      היי יסמין, אני לא ממליצה להחליף את השמנת חמוצה במתוקה מאחר ובשמנת מתוקה יש אחוז גבוה מאוד של שומן וסוכר ביחס לשמנת חמוצה וזה ישנה את המרקם של העוגה.

      הגב
      • יסמין תגובה מאת:

        14 באוגוסט 2013 אל15:59

        במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          14 באוגוסט 2013 אל17:27

          היי יסמין, ניתן להחליף את השמנת ב- 2/3 כוס מיץ תפוזים.

          הגב
  66. נופר תגובה מאת:

    9 באוגוסט 2013 אל13:23

    היי,
    האפ אפשר להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל+אבקת אפייה? ואם כן מה הכמויות?
    תודה ושבת שלום 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 באוגוסט 2013 אל15:05

      היי נופר,
      את יכולה להמיר את הכוס קמח תופח בכוס קמח רגיל בתוספת כפית אבקת אפייה.
      שבת שלום 🙂

      הגב
      • נופר תגובה מאת:

        9 באוגוסט 2013 אל17:21

        ועוד שאלה,
        אין לי כוסות מדידה אך יש לי משקל. את יכולה להביא בבקשה משקל מדוייק לכוס קמח?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          9 באוגוסט 2013 אל17:52

          שלום נופר, כוס קמח שווה ל 140 גרם (אך בכלליות שווה שיהיה כלי מדידה לאפיה בבית, לחצי כאן לפוסט שכתבנו בנושא)

          הגב
          • נופר תגובה מאת:

            12 באוגוסט 2013 אל8:33

            תודה 🙂
            הכנתי ויצא מדהיםםם!!!! התבנית הראשונה חוסלה בשניות!!

          • דנה רביב תגובה מאת:

            12 באוגוסט 2013 אל15:26

            תודה על העדכון 🙂

          • נופר תגובה מאת:

            16 באוגוסט 2013 אל15:28

            היי… אני רוצה להכין אותה שוב והפעם שתהיה פרווה.
            ראיתי שרשמת כוס ושני שליש מיץ תפוזים.
            הכוונה לכוס חד פעמית? ואם לא, כמה מ"ל זה יוצא?

          • דנה רביב תגובה מאת:

            16 באוגוסט 2013 אל15:44

            היי נופר, כמות מיץ התפוזים היא 2/3 כוס (לא כוס ו-2/3…).
            באפייה תמיד מודדים בכוסות מדידה לחומרים יבשים ובכד מדידה לנוזלים. 2/3 כוס נוזלים שווים ל-150 מיליליטר.

  67. רותי תגובה מאת:

    2 באוגוסט 2013 אל9:34

    נראה מתכון מעולה!!!האם אפשר במקום בשתי תבניות אינגליש לאפות בתבנית עגולה ואם כן,באיזה גודל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באוגוסט 2013 אל12:16

      שלום רותי, את יכולה להשתמש בתבנית בקוטר 26 אך שימי לב שזמן האפייה יתארך במספר דקות ולכן בדקי בעזרת קייסם או שיפוד עץ במרכז העוגה. בהצלחה.

      הגב
  68. מיכל תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2013 אל22:42

    היי דנה,
    שתי שאלות לי אלייך:
    1. האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר דמררה או חום (מה עדיף?) ובקמח תופח מלא? אם כן – האם באותן כמויות? כוס וכוס?
    2. לגבי המייפל – האם להוסיפו רק לאחר האפייה או גם בבלילה כשמערבבים הכל יחדיו?
    תודה מראש :}
    ושבת שלום.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2013 אל23:18

      היי מיכל,
      1.ניתן להמיר את הסוכר בסוכר דמררה. לגבי הקמח תופח מלא, לא ניסיתי מאחר ופעולה זו תצריך הוספה של נוזלים ועלולה לשנות את מרקם העוגה בצורה משמעותית.
      2. את המייפל יוצקים רק בסוף התהליך, מעל העוגה מיד לאחר האפייה.

      שבת שלום וסוף שבוע נעים.

      הגב
      • מיכל תגובה מאת:

        2 באוגוסט 2013 אל13:46

        תודה רבה על התגובה המהירה :}
        שבת שלום

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          2 באוגוסט 2013 אל14:04

          בשמחה, שבת שלום.

          הגב
          • מיכל תגובה מאת:

            2 באוגוסט 2013 אל15:16

            הכנתי אותה עכשיו. יצאה מ ה מ מ ת!!! אמנם קצת נמוכה (השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות מאלומיניום והן יותר ארוכות מאלה שאת השתמשת בהן מנייר, אבל איך הבת שלי בת כמעט עשר אמרה: "העיקר הטעם, מה זה משנה הגובה" חחח ).
            החלפתי לסוכר דמררה (ורק 2/3 כוס. יצאה מספיק מתוקה. אנחנו בקטע של הפחתת סוכר. אני ירדתי כמעט 17 ק"ג לאחרונה… חבל לקלקל), מיץ תפוזים במקום שמנת, כדי שתהיה פרווה, ובעצתך נשארתי עם קמח תופח רגיל. בפעם הבאה אנסה עם תופח מלא ואעדכן אותך. יש לי תחושה שהיא תככב אצלנו. בהתחלה נבהלתי מזה שהבלילה דלילה מידיי, אבל זרמתי, ויצאה טעימה שחבל"ז.
            אולי יש לך דף בפייסבוק?? צילמתי אותה, ואם כן אעלה. הגעתי למתכון דרך "בישולי".

          • דנה רביב תגובה מאת:

            2 באוגוסט 2013 אל15:34

            שלום מיכל, שמחה לשמוע שיצאה לך עוגה טובה.
            את יותר ממוזמנת להעלות תמונה לעמוד הפייסבוק שלנו (ולעשות לייק כמובן)

  69. אורנה תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2013 אל9:31

    היי, העוגה נראית סוףףףף, האם משלבים את האגוזים או הפקנים בתוך הבלילה של העוגה או רק מלמעלה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2013 אל10:33

      היי אורנה, את האגוזים אני מפזרת מלמעלה ולא בתוך העוגה כדי לשמור על מרקם רך וחלק בפנים וקריספי מבחוץ אך זה לפי טעמך האישי…

      הגב
  70. רוצה לנסות תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2013 אל7:38

    1שמנת חמוצה- איזה גודל?
    והאם מדובר בסירופ מייפל המקורי, שדליל במרקמו?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2013 אל8:22

      מיכל של 200 מיליליטר. לגבי הסירופ מייפל מומלץ להשתמש בסירופ הפשוט יותר של "אפיכל" (מרקם סמיך ודביק)

      הגב
  71. זמנית תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2013 אל3:57

    לא הבנתי אם שמים מייפל גם בתוך הבצק או רק בסוף למעלה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2013 אל8:17

      את המייפל יש לזלף מעל העוגה רק לאחר שהיא יוצאת מהתנור.

      הגב
  72. אתי תגובה מאת:

    31 ביולי 2013 אל21:47

    היי,
    באיזה גודל של כוס מדובר? לגבי הקמח…
    תודה מראש…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 ביולי 2013 אל22:30

      שלום אתי,
      רצוי להשתמש בכוס מדידה לחומרים יבשים – ראי כתבה עם הסברים

      הגב
  73. מיכל תגובה מאת:

    31 ביולי 2013 אל21:46

    בכמה מעלות לאפות? נראית נהדרת!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 ביולי 2013 אל22:28

      היי מיכל, יש לאפות את העוגה בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות

      הגב
  74. כינרת תגובה מאת:

    31 ביולי 2013 אל21:43

    באיזה חום לאפות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 ביולי 2013 אל22:27

      היי כינרת, אופים בחום של 180 מעלות.

      הגב
  75. זיוי Zivi תגובה מאת:

    31 ביולי 2013 אל21:40

    לדעתי הכוונה לכוס רגילה זכוכית של הנס קפה / קפה
    ולא כוס חד פעמית יש הבדל [:

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 ביולי 2013 אל22:25

      שלום זיוי, בוודאי שלא מדובר בכוס חד פעמית, ניתן להשתמש בכוס של הנס קפה אך באפייה כדאי ורצוי להשתמש בכד מדידה למדידת נוזלים וכוסות מדידה לחומרים יבשים – ראה קישור

      הגב
  76. רותי פורטרפליך תגובה מאת:

    31 ביולי 2013 אל21:34

    כצה מייפל בערך ? לא רואים שהעוגה כולה מחוררת ? תודהההההההה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 ביולי 2013 אל22:22

      היי רותי,
      זה נתון לשיקול דעתך, יש כאלו שאוהבים הרבה מייפל ויש כאלו שאוהבים פחות, אני שמה בין שליש לחצי כוס לעוגה.

      הגב
  77. עדי תגובה מאת:

    22 ביוני 2013 אל12:45

    עוגה טעימה ביותר ומעולה
    שאלה- האם אפשר להוסיף לעוגה פירות טריים? ואם כן האם עדיין כדאי לשים גם מייפל? או שעדיף למרוח מעל ריבה מדוללת?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 ביוני 2013 אל9:18

      היי עדי, את יכולה לשלב פירות טריים, אני אפיתי בעבר בשילוב של תאנים ויצא טעים.
      בנוגע לציפוי אני ממליצה לך להשתמש במייפל ולא בריבה מדוללת.

      הגב
  78. ענת תגובה מאת:

    19 ביוני 2013 אל16:13

    היי דנה-אין לך טעות בכמות הקמח? רשמתי בגוגל – עוגת מייפל-כולם רשומים אותו דבר -רק כמות הקמח שונה
    בכולם רשום כוס ורבע קמחאת לא טועה?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 ביוני 2013 אל19:49

      היי ענת, המתכון מדוייק ונוסה המון פעמים (תוכלי לקרוא תגובות קודמות ולראות שיש שאלה זהה לשלך והתוצאה נהדרת).

      הגב
  79. מיכל תגובה מאת:

    25 במאי 2013 אל18:43

    בטוח שצריך רק כוס אחת של קמח תופח??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 במאי 2013 אל19:43

      כן מיכל המתכון מדוייק. (כוס מלאה)

      הגב
      • מיכל תגובה מאת:

        26 במאי 2013 אל0:14

        דנה יקרה. כבר הכנתי עוגת מייפל כמה פעמים ממתכונים שונים ובגלל זה התפלאתי רק על כוס קמח אחת. בכל מקרה הכנתי אותה והיא יצאה מושלמת. הכי טובה מכל המתכונים שניסיתי עד היום. תודה.

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          26 במאי 2013 אל11:36

          תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂

          הגב
  80. עינת תגובה מאת:

    23 במאי 2013 אל9:21

    אני רוצה להכין את העוגה פרווה. האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים או אולי חלב סויה? רק אל תכתבי לי ריץ' כי זה נורא..

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 במאי 2013 אל13:12

      היי עינת,
      ניתן להחליף את השמנת ב שני שליש כוס מיץ תפוזים.
      *ניתן להשתמש גם בחלב סויה אבל לטעמי עם תפוזים יצא יותר טעים.

      הגב
      • פאני תגובה מאת:

        1 באוגוסט 2013 אל11:14

        היי איך מודדים שני שליש בכוס?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          1 באוגוסט 2013 אל11:30

          היי פאני, על איזה מתכון מדובר? מכיון שבעוגת המייפל אין יחידת מידה של 2/3 כוס.

          הגב
  81. תמר בכר תגובה מאת:

    26 באפריל 2013 אל15:00

    אכן, עוגה מעולה!!!
    נימוחה בפה, אוורירית וקלה…
    מומלץ בחום!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באפריל 2013 אל16:01

      תודה על התגובה תמר, סוף שבוע נעים.

      הגב
  82. מירה תגובה מאת:

    10 בינואר 2013 אל22:06

    מתכון קל העוגה יצאה רכה וטעימה מאוד הבעיה היחידה היא שהעוגה נגמרת מהר 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 בינואר 2013 אל16:18

      אני מבינה בדיוק למה את מתכוונת 🙂 תודה.

      הגב
  83. אלינור תגובה מאת:

    5 בינואר 2013 אל16:02

    כמה פשוטה להכנה ככה טעימה. העוגה פשוט נימוחה.
    המתכון הטוב ביותר לעוגת מייפל שניסיתי עד כה.

    אגב, לא הייתה לי שמנת והשתמשתי ביוגורט במקום – יצא מעולה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בינואר 2013 אל12:23

      אלינור תודה רבה על התגובה.

      הגב
  84. ניצה תגובה מאת:

    23 בדצמבר 2012 אל16:42

    מתכון קל, עוגה מעולה!! מומלץ בחום לכולם!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים