• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

חיתוכיות ריבה

5 באוקטובר 2012 by דנה רביב 15 תגובות

אף פעם לא הצלחתי להבין את השיגעון האמריקאי של שילוב חמאת בוטנים וריבה, אבל כשהייתי בניו יורק, טעמתי עוגיה (חיתוכית) שהמתכון שלה נולד מהשראת הכריך הזה.
החיתוכיות מורכבות משכבת בצק חמאה פריך ומעליו שכבה של ריבה וכאילו שזה לא מספיק טעים הוסיפו עוד שכבת בצק מפורר מלמעלה.
לבצק הפריך בעוגיה שאני טעמתי, היה טעם של חמאה משולב עם חמאת בוטנים מלוחה שיצרה טעם מעניין ביחד עם המתיקות של הריבה, אבל צריך לאהוב את השילוב של חמאת בוטנים מלוחה עם עוגיה מתוקה.
לכן במתכון הזה העדפתי לשמר את הטעם של החמאה אך לוותר על המליחות של חמאת הבוטנים ולהוסיף שקדים טחונים שיתנו מרקם מיוחד וקראנצ'י.
חיתוכיות ריבה הם ממתקים קטנים ומתוקים שנעלמים מהמגש תוך שניות, בצק חמאה פריך, ריבה מתוקה ומעל עוד פירורי בצק נמסים…
כמה שזה טעים…..

הדפסה
מתכון לחיתוכיות
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 8-10
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • ⅓ כוס סוכר
  • 3 כפות שקדים טחונים דק
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ¾ צנצנת ריבת תות או כל ריבה שאתם אוהבים (אפילו שוקולד או ממרח תמרים יהיה מעולה)
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במעבד מזון ערבבו את הקמח, השקדים והסוכר עד איחוד המרכיבים,
  3. הוסיפו את החמאה הקרה וערבבו רק עד שנוצרים פירורים.
  4. הניחו ¾ מפירורי הבצק בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה (כדי שיהיה קל להוציא מהתבנית).
  5. הדקו את הבצק לתחתית התבנית בשכבה אחידה, אפשר להדק בעזרת תחתית של כוס או עם הידיים.
  6. הכניסו לתנור ואפו למשך 20 דקות עד שהבצק מתייבש ומזהיב מעט והוציאו מהתנור,
  7. מרחו את הריבה בשכבה אחידה (זהירות זה חם...) ולאחר מכן פזרו את יתר פירורי הבצק מעל הריבה ולא להדק,
  8. להחזיר לאפייה למשך 20 -25 דקות נוספות עד הזהבה קלה.
  9. ממתינים שיצטנן מעט ומוציאים בעזרת נייר האפייה למגש או קרש חיתוך,
  10. חותכים בעזרת סכין גדולה וחדה ריבועים לפי הגודל שאתם אוהבים.
  11. צריך להמתין שיתקרר לחלוטין לפני שטועמים... זה החלק הכי קשה במתכון!
  12. בתאבון!
3.3.3077

חיתוכיות ריבה – תמונות הכנה

חיתוכיות ריבה - הכנה 1
חיתוכיות ריבה - הכנה 2
חיתוכיות ריבה - הכנה 3
חיתוכיות ריבה - חיתוך
חיתוכיות ריבה - מבט מקרוב
חיתוכיות ריבה – מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:מנה מיוחדת, עד חצי שעה הכנה, עוגת השבוע

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. הדס סרברו תגובה מאת:

    20 באוקטובר 2017 אל0:29

    מושלםםם
    טעים בטירוף !!
    לא ציפתי לבצק רך ונימוח
    תודה רבה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2017 אל11:12

      איזה כיף לשמוע.
      תודה על תגובתך.
      יום מקסים

      הגב
  2. אורית תגובה מאת:

    24 בספטמבר 2017 אל15:13

    היי יש לי בעיה עם ריבות אף פעם לא מוצאת את האחת הטעימה
    על איזו ריבה את ממליצה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:15

      היי אורית
      אני מתשמשת בקונפיטורה 778 אך כל ריבה תתאים מניסיון.

      הגב
  3. חלי תגובה מאת:

    7 בינואר 2016 אל21:12

    עשיתי עכשיו את העוגיות ויש לי מקצה שיפורים לפעם הבאה.
    קודם כל, עשיתי את זה ללא מעבד ( כי אין), לשתי ביד ( יוצא דווקא בצק מאוד רך) את ה 4\1 שצריך לפורר- שמתי במקרר ואח"כ גירדתי אותו בפומפיה לפירורים.
    בעיני יש יותר מידי חמאה, הייתי מורידה בין 30-50 גרם ( אנסה את זה בפעם הבאה.)
    וקצת נשרפה לי התחתית אז הייתי כבר אחרי 15 דקות ( בסבב ה2 של האפיה)- צריכה לעצור.
    אלו המלצותי…
    ברור שייאכל, זה טעיםםם…..

    הגב
  4. הודיה תגובה מאת:

    22 בדצמבר 2015 אל18:19

    היי, האם חייב לשים שקדים טחונים ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בדצמבר 2015 אל9:29

      היי הודיה,
      השקדים מעניקים מרקם גרגירי ומיוחד אך את יכולה להמיר אותם בקמח.
      במידה והבצק יבש מידי תוסיפי כף חלב.
      יום מקסים.

      הגב
  5. ליל תגובה מאת:

    14 בנובמבר 2014 אל9:57

    מה גודל התבנית בבקשה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בנובמבר 2014 אל10:26

      היי ליל, גודל התבנית: 20 ס״מ על 30 ס״מ.
      שבוע טוב.

      הגב
  6. קרין תגובה מאת:

    23 באפריל 2014 אל14:36

    היי דנה אין לי מעבד מזון אז איך עושים בכל זאת?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 באפריל 2014 אל20:24

      היי קרין, את יכולה להשתמש בחמאה קרה וחתוכה לקוביות קטנטנות ולפורר את כל התערובת בידיים אך תצטרכי לעשות זאת מהר כי התערובת חייבת להיות קרה.
      אפשרות נוספת ולדעתי טובה יותר היא להקפיא את החמאה כחצי שעה ואז לגרר אותה בפומפייה לתוך הקמח ובעצם ליצור תערובת פירורית.
      בהצלחה…

      הגב
  7. פירחה תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2013 אל9:08

    האם אפשר להקפיא את החיתוכיות ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוגוסט 2013 אל12:05

      היי פירחה,אכן ניתן להקפיא את החיתוכיות ורצוי לאחר האפייה. משך הזמן המקסימלי המומלץ במקפיא הביתי הוא עד 3 חודשים.

      הגב
  8. שירה תגובה מאת:

    26 באפריל 2013 אל8:22

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?

    תודה רבה על המתכונים!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באפריל 2013 אל8:31

      שלום שירה, לא ניתן להחליף את החמאה בשמן אבל את יכולה להחליף אותה במחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים