• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת גזר

13 בספטמבר 2012 by דנה רביב 3 תגובות

הקסם של עוגות הגזר מתבטא בעסיסיותן ובמרקם המיוחד והלח שלהן, מי שלא טעם עוגת גזר עלול לחשוש מעט.. אבל אני מבטיחה לכם שאין אחד שטעם את העוגת גזר שלי ואמר שהיא לא לטעמו.
אז למי שרוצה לגוון קצת ולהכין עוגה מדהימה עם ניחוח קינמון ממכר, אני ממליצה לנסות את המתכון שלי לעוגת גזר.
דרך אגב… דיי הרבה טועמים לא זיהו שזו עוגת גזר וזה כולל גם הרבה ילדים.

הדפסה
מתכון לעוגת גזר
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כפיות קינמון
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ¾ כוס סוכר חום כהה
  • 4 ביצים
  • 1 גביע דנונה
  • 300 גרם גזר מגורד דק או גס (בערך 3 כוסות)
  • ½ אגוזים מכל סוג שאוהבים (לא חובה)
לציפוי העוגה:
  • 2 כפיות דבש מומסות ב-4 כפות מים חמים.
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מנפים לקערה את הקמח, סודה לשתייה, קינמון והמלח ומניחים בצד.עוגת גזר - שלב הכנת הבלילה
  3. מקציפים במערבל את השמן עם שני סוגי הסוכר כ-2 דקות, מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה ומקציפים היטב.
  4. מוסיפים לסירוגין את הדנונה ותערובת הקמח כאשר מתחילים ומסיימים בחומרים היבשים.
  5. את הגזר והאגוזים מקפלים בעדינות פנימה בעזרת מרית.
  6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים במשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים.
  7. מיד כאשר העוגה יוצאת מהתנור יוצקים בעזרת כפית את תערובת הדבש על כל פני העוגות.
  8. הדבש ירטיב מעט את העוגה והיא תשאר לחה ועסיסית מאוד וכמובן מתוקה!עוגת גזר - בלילת העוגה בתבניות
בתאבון!
הערות
טיפ הכנה חשוב: כאשר מודדים כמות לסוכר חום, יש לדחוס אותו בכוס המדידה כדי לקבל מדידה מדויקת.

טיפ: לפעמים ילדים (ומבוגרים) נרתעים מעט מהמחשבה על עוגת גזר..
אם תגרסו את הגזר הוא יבלע בבלילת העוגה ויקל על "החוששים למינהם" :).
3.3.3077

עוגת גזר
עוגת גזר מעולה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:עוגות בחושות, עוגת השבוע

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חדווה פרנקל תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2016 אל16:27

    אפשר שמנת חמוצה במקום דנונה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 באוקטובר 2016 אל9:52

      היי חדווה,
      בוודאי שאפשר…
      יום מקסים

      הגב
  2. זיו כהן תגובה מאת:

    7 בדצמבר 2013 אל19:20

    יצא פנטסטי ! הוספתי חמוציות במקום אגוזים. נטרפה חיש קל…

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים