עוף קסם הוא בעצם עוף במייפל שקיבל את השם עוף קסם מבתי הבכורה שמאוד אוהבת שאני מכינה אותו, הסיבה לטענתה שהיא קוראת לו עוף קסם היא שהוא ממש קסום מרוב שהוא טעים…
מיותר לציין שהוא נעלם מהצלחת שלה כמו קסם דבר שמשמח כל אמא.
המתכון שכתבתי באתר הוא הצלחה בדוקה שנבדקה על מספר חברות ובני משפחה אני מזמינה אותכם לנסות בעצמכם ולספר לנו את התגובות.
מרכיבים
- 6 חלקי עוף
- ½ כוס סירופ מייפל
- 1 כף סויה
- 1 כף דבש
- 2 כפיות חרדל
- 2 קוביות שום כתוש קפוא
- מעט מלח ופלפל
- מעט שומשום לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה
- פזרו חלקי עוף בתבנית חד פעמית.
- ערבבו בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ושפכו על חלקי העוף, כסו את התבנית בנייר כסף והניחו במקרר לספיגת הטעמים. יש להמתין לפחות שעה ורצוי אפילו יותר, השתדלו להפוך מידי פעם את חלקי העוף כדי שהמרינדה תספג היטב.
- חממו תנור לחום גבוה של 200 מעלות והכניסו את התבנית למרכז התנור.
- לאחר 20 דקות הנמיכו את חום התנור ל- 180 מעלות והמשיכו לבשל את העוף בתנור למשך 30-40 דקות. במהלך הבישול הפכו מידי פעם את העוף כדי שישחים מכל צדדיו.
- כאשר העוף מוכן, הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו מעל שומשום קלוי. המנה הולכת נהדר עם אורז לבן, פתיתים או פסטה.
- בתאבון!
הערות
בתאבון!!
חגי תגובה מאת:
היי דנה
20 דקות ואז 30-40 דקות או סה"כ 30-40 דקות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חגי
20 דקות ראשונות בחום גבוה ולאחר מכן להנמיך את חום התנור ולהמשיך לבשל כ-30 דקות נוספות על מנת לאפשר לרוטב להצטמצם ולהיות דביק
המשך יום נעים
אור תגובה מאת:
זה אחד העופות הטעימים שאכלתי.. יוצא פשוט מעדן. תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אור
תודה רבה על התגובה הנהדרת
יום נעים
חלי תגובה מאת:
היי בוקר אור לך
רציתי לשאול אם כשמכניסים את העוף לתנור
גם צריך שהוא יהיה מכוסה?
והאם העוף לא יוצא מתוק מידי בגלל המייפל והדבש?
אצלנו לא אוהבים אוכל מתוק
תודה ויום טוב
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי,
אין צורך לכסות את העוף.
המנה הזו היא דיי מתוקה אך מאוד טעימה ואהובה במיוחד על הילדים.
אופק תגובה מאת:
היי דנה
המתכון נשמע נהדר
רציתי רק לשאול האם חייב בהכרח שום קפוא או שזה גם בסדר רגיל?
והאם התכוונת ל2 שיני שום?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אופק,
לא חובה להשתמש בשום קפוא.
תוכל להחליף לשום טרי כתוש, שן אחת תספיק אך אם אתה אוהב שום תוכל להוסיף עוד אחת.
חג שמח.