• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מאפינס שוקולד צ'יפס וקוקוס

6 בספטמבר 2012 by דנה רביב 16 תגובות

לכל אחד מתחשק לפעמים להמציא משהו חדש… לעשות שינוי.. אז הפעם בחרתי לעשות שינוי קטן ולהמציא מתכון למאפינס.
אני יודעת שאני לא היחידה שאופה מאפינס שוקולד צ'יפס עם קוקוס אבל עבור המתכון שלי בחרתי מרכיבים שיפחיתו את כמות השמן או החמאה שבה משתמשים ברוב המתכונים.
אגב הטעם של המאפינס מצויין והמגש התחסל תוך מספר שעות 🙂 אז ללא דיבורים נוספים… להלן המתכון.

הדפסה
מאפינס שוקולד צ'יפס וקוקוס
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • ¼ 1 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 1 מעדן דנונה
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס קוקוס
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
  1. ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים ללא הקוקוס והשוקולד עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  2. מיזגו לקערה קטנה את השוקולד צ'יפס, הוסיפו כפית שטוחה של קמח וערבבו אותם יחד (פעולה זו תמנע את שקיעת השוקולד לתחתית העוגה).
  3. הוסיפו את הקוקוס והשוקולד לבלילה בתנועות קיפול עדינות עד שהם יטמעו בתערובת, לא לערבב יותר מידי.
  4. העבירו את התערובת לתבניות מאפינס אישיות (מכמות זו יצאו 11-12 מאפינס) או לחלופין לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות קלות.
  5. הכניסו לתנור מחומם לחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. בדקו את מוכנות המאפינס בעזרת קיסם, על קיסם שננעץ באמצע המאפינס לצאת יבש / עם פירורים.
  6. בתאבון!
הערות
אגב, הבנות שלי אפילו לא ידעו שיש שם קוקוס... ואף אחד לא מאמין שהמאפינס לא מכיל חמאה בכלל.
3.3.3077

מאפינס שוקולד צ'יפס וקוקוס

 

 

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:עוגות בחושות, עוגת השבוע, קאפקייקס

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אביטל תגובה מאת:

    1 ביולי 2016 אל10:08

    מה ניתן לנשים במקום הדנונה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 ביולי 2016 אל9:57

      שלום אביטל,
      ניתן להמיר את הדנונה במיכל שמנת חמוצה (200 מ״ל) או חצי מיכל של שמנת מתוקה (125 מ״ל).

      הגב
  2. בתאל תגובה מאת:

    24 במאי 2015 אל10:27

    היי, סליחה על הבורות אבל מה הכוונה למעדן דנונה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 במאי 2015 אל17:44

      היי בתאל, הכוונה היא למעדן כמו דנונה או אקטיבייה או מולר… מעדן לבן לא מתוק.
      יום מקסים…

      הגב
  3. הדר תגובה מאת:

    16 בפברואר 2015 אל21:42

    היי קודם תודה לך על כל המתכונים הטעימים שתמיד מצליחים לי
    לגבי העוגה אפשר לעשות את המתכון באינגליש קייק? אם כן אז כמה תבניות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בפברואר 2015 אל10:45

      שלום הדר,
      תוכלי להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

      הגב
  4. ביקרי תגובה מאת:

    12 בספטמבר 2014 אל15:51

    המעדן יכול להתחלף בקופסאות שמנת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בספטמבר 2014 אל10:07

      היי, המעדן יכול להתחלף בשמנת באותה הכמות.
      חג שמח.

      הגב
  5. סיון תגובה מאת:

    1 ביוני 2014 אל12:01

    שלום רב
    אני רוצה להכין את המאפינס הללו ורציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הדנונה למשהו פרווה כמו מיץ תפוזים / ריץ'
    אם כן אשמח מה הכמות החילופית
    בתודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 ביוני 2014 אל12:58

      היי סיון, תוכלי להמיר את המעדן בכ-150 מיליליטר של שמנת מתוקה פרווה (כחצי מיכל) או 3/4 כוס של מיץ תפוזים.
      חג שמח.

      הגב
  6. ליזת תגובה מאת:

    15 במרץ 2014 אל15:37

    היי דנה 🙂
    לא הבנתי..המתכון עצמו והמצרכים שרשומים בו נותנים לי סה"כ 10-12 יחידות של מאפינס אישי?(אם זה בתוך שקעים)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במרץ 2014 אל12:21

      היי ליזת, המתכון מניב 10-12 יחידות של מאפינס. לא קאפקייקס… תבנית השקעים שאת כנראה מתכוונת אליה היא קאפקייקס (קטנים יותר) ואין בעיה לאפות בה. כמות הקאפקייקס תהיה גדולה יותר וזמן האפייה יתקצר מעט ולכן בידקי מוקדם יותר כדי שלא ישרפו.
      כדי להכין מאפינס עליך לקנות כוסות מאפינס חד פעמיים מאלומיניום כמו המגשים הרגילים שאת בטח מכירה, הכמות בהן היא מעט גדולה יותר.
      חג שמח!

      הגב
  7. סיון תגובה מאת:

    2 בינואר 2014 אל19:09

    היי דנה מה שלומך? ערב מצויין 🙂
    לגבי ה-½ כוס קוקוס.. את מתכוונת לאבקת קוקוס?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בינואר 2014 אל21:42

      שלום סיון,
      כן, הכוונה היא לקוקוס לבן טחון רגיל.

      הגב
  8. מיכל תגובה מאת:

    2 באוגוסט 2013 אל15:22

    היי דנה,
    המתכון הזה נראה לי קל לפחות כמו עוגת המייפל המהממת שלך שהכנתי זה עתה, אך מכיוון שאנחנו מעדיפים עוגות פרווה, אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הדנונה. האם גם כאן אפשר להחליף ב 2/3 כוס מיץ תפוזים? והאם אפשר במקום קמח תופח להשתמש בקמח רגיל+שקית אבקת אפיה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באוגוסט 2013 אל16:06

      היי מיכל, את יכולה להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל+כפית ורבע של אבקת אפייה. ובאשר לשמנת את יכולה להחליף ב-1/2 כוס מים או מיץ תפוזים.
      יש אפשרות שהמאפינס יצאו פחות רכים מהמתכון המקורי אבל בטוח טעימים!
      שבת שלום…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים