• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי קצפת וניל ותותים

12 באוגוסט 2012 by דנה רביב 19 תגובות

כמו שאתם רואים, את כותרת האתר שלי מקשטת עוגת תותים מאוד יפה, אז לכל מי שתהה… כן זו עוגה אמיתית שאני הכנתי וצילמתי (כמו כל התמונות והמתכונים באתר).
אני מוכרחה לציין שהפאי הזה ממש פשוט להכנה והוא טעים להפליא, אז לכל מי שמעוניין להכין פאי קצפת וניל ותותים בפחות מחצי שעה, שימו לב למתכון הבא.

הדפסה
פאי קצפת וניל ותותים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם)
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
למילוי הקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 סלסילת תותים
  • 1 כף ריבת תותים, משמש או אפרסק
  • 1 כף מים
הוראות הכנה
  1. רסקו את הביסקוויטים במעבד מזון עד לפירורים דקים והניחו בקערה, שפכו את החמאה והסוכר וערבב עד שכל תערובת הפירורים מכוסים בחמאה (התערובת עדיין נשארת פירורית לא לדאוג...).
  2. שפכו את הפירורים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 או 28 והניחו במקפיא למשך 10 דקות ולאחר מכן אפו למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנת הקצפת:
  1. הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג וניל למשך 2-4 דקות עד שהקצפת יציבה לחלוטין.
  2. לאחר שהתחתית הצטננה לגמרי, מרחו את הקצפת מעל (לא צריך לישר כי התותים מכסים הכל).
  3. חתכו את התותים לחצאים וסדרו בצורה של מעגלים עם הצד החתוך כלפי מטה.
  4. ערבבו את המים עם הריבה כדי לדלל אותה מעט ומרחו בעזרת מברשת על פני התותים.
  5. פעולה זו תבטיח שהתותים יהיו מבריקים ויפים וצבעם ישמר ובנוסף תוסיף טעם מתוק!
  6. בתאבון!
הערות
רצוי להכין יום קודם.
3.2.2265

אני אפילו ממליצה להקפיא ולהגיש כעוגת גלידה (רק לזכור להוציא למשך 10 דקות לפני ההגשה).

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה, פאי, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. הדס תגובה מאת:

    25 בינואר 2018 אל20:17

    אז זה בלי אפיה בכלל??? רק איפה את הבצק? נראה שווה…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בינואר 2018 אל8:40

      היי הדס,
      את תחתית הביסקוויטים אופים 10 דקות בלבד רק כדי שתהיה יציבה יותר ותחזיק את הקרם.
      סופש נעים…

      הגב
  2. איריס תגובה מאת:

    30 בדצמבר 2017 אל18:11

    שלום דנה
    ביתי היקרה בחרה להכין עוגה זו יחד איתי ליום הולדתה.
    יום ההולדת חל ביום שישי, אתמול והעוגה יצאה פצצה.
    הבת שלי בת 11 ואוהבת מאוד לאפות עוגות ועוגיות, החליטה שבעזרת השם היא תכין שוב עוגה זו עם חתיכות אננס.
    תודה על המתכון המהמם ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בינואר 2018 אל8:53

      היי איריס,
      ממש כיף לקרוא את התגובה שלך…
      הבת שלי גם בת 11 והעוגה הזו ממש אהובה עליה.
      סוף שבוע נפלא

      הגב
  3. רחלי ג. תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2016 אל22:17

    היי דנה כבר שמתי את התותים על הקצפת שעל ביסקוויטים והברשתי אותם בריכה מעורבות עם מים לשמור את העוגה במקרר??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בדצמבר 2016 אל11:02

      היי רחלי,
      כן על מנת שהקצפת תשאר יציבה. סוף שבוע נפלא !

      הגב
  4. אורטל תגובה מאת:

    20 בפברואר 2016 אל17:10

    הכנתי את הפאי הזה השבוע וכולם התלהבו! מאמצת לספר המתכונים שלי,
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בפברואר 2016 אל18:26

      שלום אורטל,
      שמחה לשמוע, המשך שבוע נפלא.

      הגב
  5. ניווה תגובה מאת:

    20 בדצמבר 2015 אל18:40

    היי דנה !
    מתעתדת להכין את העוגה לשבת ורציתי לשאול אם אפשר להכין ביום חמישי .
    ואז ראיתי שאת ממליצה אפילו להקפיא אותה אז רציתי לדעת אם להקפיא ללא התותים ורק בהגשה לקשט , כי ניראה לי שהקפאה לא תישה טוב לתותים
    תודה מראש על תשובתך

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בדצמבר 2015 אל9:23

      היי ניווה, רצוי להקפיא את העוגה ללא התותים ולהוסיף אותם לאחר ההפשרה.
      הנשך שבוע נפלא.

      הגב
      • ניווה תגובה מאת:

        22 בדצמבר 2015 אל17:44

        תודה !
        זה מה שחשבתי

        הגב
  6. יערה תגובה מאת:

    21 במאי 2015 אל18:40

    היי דנה,
    עוגה מעולה לכל הדעות. הכנתי אותה כבר כמה פעמים.
    כעת כשחלפה עונת התותים במה אוכל להחליפם בעוגה זו?

    הגב
  7. מיכלי תגובה מאת:

    30 בינואר 2015 אל17:38

    הי דנה
    העוגה נראית נהדרת ואנסה אותה.
    יש לך אולי מתכון לתחתית של בצק פריך במקום ביסקוויטים?

    תודה

    הגב
  8. אורנה תגובה מאת:

    7 ביוני 2014 אל15:40

    אפשר לשים חבילה של 250 גרם ביסקוויט עם אותה כמות של החמאה והסוכר
    לגבי התבנית אם אני משתמשת בתבנית עגולה לא מתפרקת זה בסדר
    תודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 ביוני 2014 אל20:49

      היי אורנה, מתנצלת שלא עניתי לך קודם אך כנראה שפיספסתי את השאלה שלך.
      לא ניתן להגדיל את כמות הביסקוויטים ולהשאיר את כמות החמאה כמו שהיא מאחר ותצא לך תערובת יבשה מידי שלא תחזיק את מילוי העוגה,
      תוכלי להגדיל את כמות הביסקוויטים ל-250 גרם (שזה 100 גרם יותר) ולהוסיף עוד 3/4 חבילת חמאה מומסת.
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
  9. יוליה תגובה מאת:

    22 בינואר 2014 אל9:45

    יש בזה מעט מאוד סוכר. בקצפת אין סוכר בכלל.
    האם זה ייצא מתוק מספיק? האם כדאי להוסיף עוד סוכר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בינואר 2014 אל16:16

      היי יוליה, בתחתית הפאי יש ביסוויטים שהם מתוקים מספיק ולכן אין צורך בהרבה סוכר.
      לגבי הקצפת: הקצפת מכילה אינסטנט פודינג וניל שיש בו כבר סוכר אך אם את רוצה ממש קצפת מתוקה תוכלי להוסיף 2 כפות סוכר נוספות.

      הגב
  10. אורית תגובה מאת:

    14 בינואר 2014 אל9:37

    שלום דנה
    האם אפשר להכין את העוגה יום קודם???
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2014 אל21:23

      היי אורית, רצוי להכין את העוגה יום קודם.
      ערב טוב.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים