פאי קצפת וניל ותותים

כמו שאתם רואים, את כותרת האתר שלי מקשטת עוגת תותים מאוד יפה, אז לכל מי שתהה… כן זו עוגה אמיתית שאני הכנתי וצילמתי (כמו כל התמונות והמתכונים באתר).
אני מוכרחה לציין שהפאי הזה ממש פשוט להכנה והוא טעים להפליא, אז לכל מי שמעוניין להכין פאי קצפת וניל ותותים בפחות מחצי שעה, שימו לב למתכון הבא.

פאי קצפת וניל ותותים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם)
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
למילוי הקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 סלסילת תותים
  • 1 כף ריבת תותים, משמש או אפרסק
  • 1 כף מים
הוראות הכנה
  1. רסקו את הביסקוויטים במעבד מזון עד לפירורים דקים והניחו בקערה, שפכו את החמאה והסוכר וערבב עד שכל תערובת הפירורים מכוסים בחמאה (התערובת עדיין נשארת פירורית לא לדאוג...).
  2. שפכו את הפירורים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 או 28 והניחו במקפיא למשך 10 דקות ולאחר מכן אפו למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנת הקצפת:
  1. הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג וניל למשך 2-4 דקות עד שהקצפת יציבה לחלוטין.
  2. לאחר שהתחתית הצטננה לגמרי, מרחו את הקצפת מעל (לא צריך לישר כי התותים מכסים הכל).
  3. חתכו את התותים לחצאים וסדרו בצורה של מעגלים עם הצד החתוך כלפי מטה.
  4. ערבבו את המים עם הריבה כדי לדלל אותה מעט ומרחו בעזרת מברשת על פני התותים.
  5. פעולה זו תבטיח שהתותים יהיו מבריקים ויפים וצבעם ישמר ובנוסף תוסיף טעם מתוק!
  6. בתאבון!
הערות
רצוי להכין יום קודם.

אני אפילו ממליצה להקפיא ולהגיש כעוגת גלידה (רק לזכור להוציא למשך 10 דקות לפני ההגשה).


19 תגובות עבור - “פאי קצפת וניל ותותים”

  1. שלום דנה
    ביתי היקרה בחרה להכין עוגה זו יחד איתי ליום הולדתה.
    יום ההולדת חל ביום שישי, אתמול והעוגה יצאה פצצה.
    הבת שלי בת 11 ואוהבת מאוד לאפות עוגות ועוגיות, החליטה שבעזרת השם היא תכין שוב עוגה זו עם חתיכות אננס.
    תודה על המתכון המהמם 💝

  2. היי דנה כבר שמתי את התותים על הקצפת שעל ביסקוויטים והברשתי אותם בריכה מעורבות עם מים לשמור את העוגה במקרר??

  3. היי דנה !
    מתעתדת להכין את העוגה לשבת ורציתי לשאול אם אפשר להכין ביום חמישי .
    ואז ראיתי שאת ממליצה אפילו להקפיא אותה אז רציתי לדעת אם להקפיא ללא התותים ורק בהגשה לקשט , כי ניראה לי שהקפאה לא תישה טוב לתותים
    תודה מראש על תשובתך

  4. היי דנה,
    עוגה מעולה לכל הדעות. הכנתי אותה כבר כמה פעמים.
    כעת כשחלפה עונת התותים במה אוכל להחליפם בעוגה זו?

  5. הי דנה
    העוגה נראית נהדרת ואנסה אותה.
    יש לך אולי מתכון לתחתית של בצק פריך במקום ביסקוויטים?

    תודה

  6. אפשר לשים חבילה של 250 גרם ביסקוויט עם אותה כמות של החמאה והסוכר
    לגבי התבנית אם אני משתמשת בתבנית עגולה לא מתפרקת זה בסדר
    תודה מראש

    1. היי אורנה, מתנצלת שלא עניתי לך קודם אך כנראה שפיספסתי את השאלה שלך.
      לא ניתן להגדיל את כמות הביסקוויטים ולהשאיר את כמות החמאה כמו שהיא מאחר ותצא לך תערובת יבשה מידי שלא תחזיק את מילוי העוגה,
      תוכלי להגדיל את כמות הביסקוויטים ל-250 גרם (שזה 100 גרם יותר) ולהוסיף עוד 3/4 חבילת חמאה מומסת.
      סוף שבוע נפלא.

  7. יש בזה מעט מאוד סוכר. בקצפת אין סוכר בכלל.
    האם זה ייצא מתוק מספיק? האם כדאי להוסיף עוד סוכר?

    1. היי יוליה, בתחתית הפאי יש ביסוויטים שהם מתוקים מספיק ולכן אין צורך בהרבה סוכר.
      לגבי הקצפת: הקצפת מכילה אינסטנט פודינג וניל שיש בו כבר סוכר אך אם את רוצה ממש קצפת מתוקה תוכלי להוסיף 2 כפות סוכר נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *