• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק בטטה

10 באוגוסט 2012 by דנה רביב 3 תגובות

בטטה היא ירק מצוין לא רק בגלל טעמה המתוק… לבטטה יש המון ערכים תזונתיים כמו בטאקרוטן שחשוב מאוד לעור הפנים. לכן תמיד כיף להכין מרק בטטה כי אנו נהנים מבריאות לצד טעם מעולה.
אני מכירה די הרבה מתכונים למרק הזה, המתכון שלי הוא ללא שמנת מתוקה או חלב כך שהוא מתאים כמנה ראשונה לכל ארוחה.

הדפסה
מרק בטטה
מאת: דנה
מספר מנות: 5
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • 4 בטטות בינוניות
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 2 גזרים
  • 2 כפיות אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
הוראות הכנה
  1. לקלף את הירקות ולחתוך לחתיכות גדולות, להוסיף אבקת מרק ומים עד כמעט לכיסוי מרק בטטה - בישול הירקותהירקות.
  2. לבשל על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים לגמרי, בערך חצי שעה ולהסיר מהאש.
  3. יש להוציא בערך חצי כוס מהנוזל כדי שהמרק לא יהיה נוזלי מידי, נוכל להשתמש בנוזל במקרה שהמרק יהיה סמיך ונרצה לדלל אותו.
  4. טוחנים את המרק במוט חשמלי או בבלנדר עד למרקם חלק, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. ניתן להגיש עם עירית קצוצה או שמנת חמוצה…
  6. הערה: תרגישו חופשי להכפיל את הכמות כי הסיכוי שיבקשו מנה נוספת גבוה.
  7. בתאבון.
3.1

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:כשר לפסח, ללא לקטוז, עד חצי שעה הכנה, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יערה תגובה מאת:

    26 באפריל 2018 אל11:00

    נראה מעולה כמו שאר המתכונים שלך! תודה! ינוסה מחר(-:

    הגב
  2. חנה תגובה מאת:

    14 באוגוסט 2012 אל12:24

    מרק מעולה, הולך טוב עם המון פלפל שחור 🙂

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      11 בספטמבר 2012 אל16:55

      תודה על התגובה והדירוג למתכון!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים