• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגה הפוכה- תפוחים וקינמון בקרמל

1 באוגוסט 2012 by דנה רביב 3 תגובות

אני חייבת להודות שיש לי התמכרות לקינמון, את העוגה הזו אני מכינה עם תפוחים וקינמון אבל אפשר להחליף לאפרסקים, משמשים, תאנים, אגסים וכו'…
כל פרי שאוהבים מתאים לעוגה הזו. תוכלו גם לשנות את הקינמון בתבלין אחר כמו וניל.
את העוגה אני מכינה במחבת עם ציפוי נגד הדבקות שניתנת לאפייה בתנור אבל אם אין לכם תוכלו להכין במחבת רגילה את הקרמל ואז בזהירות רבה להעביר לתבנית 26 עגולה.

הדפסה
עוגה הפוכה- תפוחים וקינמון בקרמל
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
מרכיבים לקרמל
  • 100 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • מעט לימון- בערך 2 כפות
  • חצי כפית קינמון
  • 4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים (תוכלו לחתוך לפרוסות, קוביות או חצאים, אני מעדיפה קוביות כדי שיהיה נוח בזמן חיתוך העוגה)
מרכיבים לעוגה
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • כפית וניל או חצי כפית קינמון
  • כוס וחצי קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
הוראות הכנה
אופן הכנת הקרמל
  1. להמיס את מרכיבי הקרמל במחבת על אש בינונית עד לקבלת צבע זהוב חום, ניתן לערבב בעדינות עם כף עץ מידי פעם.
  2. כשהקרמל מוכן מוסיפים את התפוחים והקינמון, מסירים מהאש ומערבבים.
  3. בשלב זה ניתן להעביר את התערובת לתבנית אפייה.
אופן הכנת העוגה
  1. מנפים בקערה את הקמח ואבקת האפייה.
  2. מקציפים לקצף רך את החלבונים ומניחים בצד.
  3. מקציפים את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ומוסיפים את הקינמון והחלמונים אחד אחד.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לחמאה והחלמונים (בשלב זה התערובת נראת יבשה מידי אך זה יסתדר), מקפלים חצי מקצף החלבונים ואז את השאר.
  5. הבלילה צריכה להיות סמיכה וחזקה מספיק כדי להחזיק את משקל התפוחים.
  6. מניחים עם כף גדולה את הבלילה על התערובת תפוחים וקרמל שבתבנית ומישרים מעט מלמעלה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
  8. כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מניחים צלחת הגשה שטוחה מעל העוגה והופכים בזהירות.
הערות
זהירות, לעוגה ריח משגע… 🙂
3.3.3077

מתכון לעוגת תפוחים וקינמון

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מעל חצי שעה, עוגות בחושות, עוגות מיוחדות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. עדי צבר תגובה מאת:

    4 בספטמבר 2014 אל19:31

    היי דנה הבלוג שלך ממש ממש טעים !!!! מתכונים ממש טובים ולא יפה מצידי שאני לא מגיבה. לא מרוע…חלילה. אלא מחוסר זמן פנוי.
    אני עוברת על המיילים ומעבירה למועדפים. ויש לך מתכונים מצויינים. אז תודה……מכל הלב.
    שמי עדי ואני בת 57 מקרית אתא…..ואת אחלה. שתהיה לכולנו שנה טובה יותר עם עוגות טובות ומתוקות ושלווה בלב ובארצנו הקטנה ..
    בייייייייייייי

    הגב
  2. דניאל תגובה מאת:

    15 באוגוסט 2012 אל17:25

    מתכון נהדר, קצת קשה להכין את הקרמל אבל ברגע שמצליחים.. זה שווה כל רגע 🙂

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      11 בספטמבר 2012 אל16:51

      תודה על הדירוג דניאל, הקרמל באמת קצת טריקי להכנה. הטיפ שלי הוא להשתמש במחבת טובה וכבדה וגם לא לערבב את הקרמל בזמן ההכנה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים