• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות מטוגנות של סבתא

22 במאי 2012 by דנה רביב 6 תגובות

ביום שישי בכל שעה שאפתיע את אמא שלי תמיד אמצא אצלה קציצות וחצילים של שבת,
כמו בכל בית עיראקי, לכולם יש קציצות מטוגנות שמיוחדות להם אז זה המתכון המיוחד שלי!
המתכון של הסבתא שעובר מדור לדור…
דרך אגב אין ילד שלא יבקש עוד ועוד.

הדפסה
קציצות מטוגנות של סבתא
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • תפוח אדמה גדול
  • בצל בינוני
  • חצי עגבנייה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • חופן פטרוזיליה
  • כפית שטוחה של מלח
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור טחון (לא גרוס)
  • שמן לטיגון
הוראות הכנה
  1. מגררים בפומפייה בצד הגס את התפו"א, הבצל והעגבניה.
  2. מוסיפים לקערה את כל החומרים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה, (אם התערובת נוזלית מידי ניתן להוסיף מעט קמח).
  3. מחממים בלהבה בינונית מחבת גדולה עם שמן שמכסה את כל פני המחבת. בעזרת כף יוצקים מהתערובת קציצות ומשטחים מעט, מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. יש לוודא שהשמן לא יהיה חם מידי כדי שהבשר בפנים יתבשל והירקות יתרככו, אם צריך מוסיפים שמן.
  4. מעבירים לנייר סופג.
הערות
המתכון הזה יספיק לצלחת גדולה של קציצות (אם תצליחו לעצור את כולם מלאכול מהמחבת)
3.2.2925

 תמונות הכנה

קציצות מטוגנות של סבתא - טיגון הקציצות 1
קציצות מטוגנות של סבתא – טיגון הקציצות 1
קציצות מטוגנות של סבתא - טיגון הקציצות 2
קציצות מטוגנות של סבתא – טיגון הקציצות 2
קציצות מטוגנות של סבתא
קציצות מטוגנות של סבתא

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ענת תגובה מאת:

    20 ביוני 2013 אל11:20

    היי דנה -תודה על התשובות שלך-התמכרתי לבלוג שלך.

    למה אין תמונה של הקציצות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 ביוני 2013 אל11:41

      שלום ענת, תודה על הפידבק, המתכון של הקציצות הוא אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לאתר ובאותו זמן לא צילמתי אותו… אני אעלה תמונה במהלך השבוע.

      הגב
      • ענת תגובה מאת:

        20 ביוני 2013 אל11:48

        תודה רבה ושבת שלום

        הגב
  2. ויקי ירוחם תגובה מאת:

    20 בנובמבר 2012 אל8:52

    האם התפריט הזה מתאים לדיאטה מהירה?

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      20 בנובמבר 2012 אל21:12

      היי ויקי,
      המתכון הזה הוא לא דיאטטי מכיוון שהקציצות סופגות שמן מהטיגון.
      עם זאת, תוכלי להשתמש בבשר הודו ו/או חזה עוף טחון (שהם דלים בשומן) ותבשלי את הקציצות במרק או בתנור (בחום של 200 מעלות בחלק הגבוה של התנור למשך כ-10 דקות) וכך תוכלי להנות מקציצות עשירות בחלבון ולא משמינות.

      הגב
      • ענתי תגובה מאת:

        20 במרץ 2018 אל10:12

        אתמול הכנתי. יצא מעולהההה.תודה

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים