• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוף בערמונים

19 בדצמבר 2013 by דנה רביב 6 תגובות

עוף בערמונים הייא מנה מעולה כשמתחשק לגוון עם מנה בשרית מיוחדת. השילוב של הפטריות, היין והערמונים מקנה לעוף טעם מתקתק וארומה מושלמת.
אפשר להכין עוף בערמונים כמנה חגיגית באירוע ביתי או בארוחת שישי ואף אורח לא ישאר אדיש למנה הזו.

הדפסה
עוף בערמונים
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  90 דקות
זמן כולל:  1 שעה 50 דקות
מרכיבים
  • 6-8 חלקי עוף (מפזרים מלח ופלפל שחור מעל)
  • 5 כפות שמן
  • 2 סלסילות של פטריות שמפיניון טריות
  • 3 בצל סגול
  • 2 שקיות של ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
  • ½ 1 כוסות יין אדום
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית גדושה סוכר חום כהה (הדביק)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס מים
הוראות הכנה
  1. מנקים את הפטריות בעזרת מגבת לחה (לא שוטפים), את הפטריות הגדולות חוצים ל-2. מניחים בצחלת.
  2. חוצים את הבצלי ופורסים לפרוסות.
  3. מחממים סיר גדול ורחב ע להבה גבוהה ויוצקים אליו 3 כפות שמן.
  4. מניחים בזהירות את חלקי העוף ומטגנים 1-2 דקות מכל צד (ניתן לכסות בעזרת המכסה ולזיז את הסיר מהאש כאשר הופכים כדי שהשמן לא יתיז).
  5. מוציאים את חלקי העוף לצלחת ומניחים בצד.
  6. שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת ויוצקים כף שמן חדש.
  7. מטגנים את הפטריות 2 דקות עד שהן מעט מזהיבות ומוציאים שוב לצלחת.
  8. מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל 2 דקות עד שהוא מתרכך.
  9. מוסיפים את היין, מים, סילאן, מלח, וסוכר ומערבבים, מביאים לרתיחה (בערך 5 דקות).
  10. מוסיפים את חלקי העוף ומנמיכים את הלהבה לגמרי. מבשלים למשך כשעה.
  11. מוסיפים את הפטריות והערמונים וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות. (ניתן לצמצם את הרוטב כדי שיהיה סמיך יותר אם מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד מספר דקות).
3.3.3077

תמונות הכנה

עוף בערמונים - טיגון העוף 1
עוף בערמונים – טיגון העוף 1
עוף בערמונים - טיגון העוף 2
עוף בערמונים – טיגון העוף 2
עוף בערמונים - טיגון הפטריות
עוף בערמונים – טיגון הפטריות
עוף בערמונים - טיגון הבצל
עוף בערמונים – טיגון הבצל
עוף בערמונים - הוספת העוף לבצל
עוף בערמונים – הוספת העוף לבצל
עוף בערמונים - הוספת הנוזלים
עוף בערמונים – הוספת הנוזלים
עוף בערמונים - הוספת הערמונים והפטריות
עוף בערמונים – הוספת הערמונים והפטריות

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:כשר לפסח, מנה מיוחדת

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סיגל תגובה מאת:

    11 באפריל 2015 אל17:23

    הכנתי אתמול בערב ונרשמה התלהבות רבה. תודה

    הגב
    • ארז תגובה מאת:

      18 במרץ 2020 אל15:45

      מנה מושלמת

      הגב
      • יעל תגובה מאת:

        22 ביוני 2021 אל22:29

        נראה מעולה
        אפשר בלי סוכר?
        תודה
        יעל

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          18 ביולי 2021 אל10:25

          היי יעל
          ניתן לוותר על הסוכר אך תהיה פחות מתיקות ועומק לרוטב, ממליצה להוסיף מעט סילאן או דבש במקום
          יום מקסים

          הגב
  2. אדוה תגובה מאת:

    29 בינואר 2014 אל0:55

    מעוניינת לנסות רק רוצה לדעת האם ניתן לוותר על היין האדום והאם צריך להוסיף משהו אחר במקום.
    תודה מראש

    הגב
  3. חנה תגובה מאת:

    2 בינואר 2014 אל22:47

    נראה טעים אשמח לנסות באחד הימים

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים