• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

גרגירי חומוס

24 בספטמבר 2013 by דנה רביב 2 תגובות

ישנם הרבה מתכונים שדורשים שימוש בגרגירי חומוס מבושלים בעיקר כדי להכין חומוס ביתי טעים וטרי.
הרבה אנשים שאני מכירה נרתעים מלבשל גרגירי חומוס ופשוט קונים בקופסאת שימורים שזה גם בסדר אך ברגע שתדעו כמה זה קל להשרות ולבשל חומוס אתם תכינו כמות גדולה ותקפיאו במנות מוכנות במקפיא לעת הצורך.
ניתן להוסיף ישר מהמקפיא ללא צורך בהפשרה לכל סוגי המרקים, לשדרג תבשילי עוף ובשר ועוד.

הדפסה
גרגירי חומוס
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים (אני מעדיפה את הגדולים)
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • מים
הוראות הכנה
  1. שוטפים את גרגירי החומוס ומניחים בקערה גדולה.
  2. ממלאים מים עד לקצה הקערה כדי שהמים יכסו את הגרגירים בכמה ס"מ.
  3. מוסיפים למים כפית של סודה לשתייה.
  4. משרים את הגרגירים למשך הלילה לפחות (עד 24 שעות), רצוי להחליף את מיי ההשרייה לפחות פעם אחת.
  5. לאחר ההשרייה מעבירים את החומוס ללא הנוזלים לסיר גדול וממלאים מים שיכסו את הגרגירים ובכמה ס"מ יותר מכיון שהגרגירים מתנפחים וגודלים ויספגו הרבה נוזלים.
  6. מוסיפים למים כפית של סודה לשתייה ומבשלים על להבה קטנה למשך 3-5 שעות. ניתן לבדוק במהלך הבישול אם הגרגירים רכים מספיק. (השימוש בסודה לשתייה מקצר את התהליך).
  7. מסננים את גרגירי החומוס ומניחים להם להתקרר (אני תמיד גונבת צלחת קטנה עם כמה גרגירים ומתבלת במלח ופלפל שחור גרוס... מעדן!!!).
  8. כאשר הגרגירים התקררו ניתן לחלק אותם למנות בשקיות אריזה אטומות או בקופסאות.
  9. מקפיאים ומשתמשים לפי הצורך, ניתן להוסיף לתבשילים ללא הפשרה.
3.3.3077

מתוייק תחת: סלטים, שונות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חלי תגובה מאת:

    22 בנובמבר 2015 אל16:11

    ערב טוב לך
    אם אני רוצה לעשות רק שתי כוסות חומוס (בשביל הסלט חומוס שפירסמת
    במדור הסלטים) אז כמה בערך אני צריכה לשים סודה לשתיה?
    גם בהשריה וגם בבישול?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בנובמבר 2015 אל9:01

      היי חלי,
      תוכלי להשתמש בחצי כפית בהשרייה וחצי כפית בבישול.
      שבוע טוב.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים