• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מעמול

24 במאי 2013 by דנה רביב 27 תגובות

עוגיות מעמול הן עוגיות תמרים פריכות במיוחד בעלות בצק נימוח עם ריח ורדים נהדר. אני נוהגת להכין את העוגיות בעיקר לקראת חג פורים או כשמתחשק לי לפנק את אבא שלי בעוגיות האהובות עליו.
המתכון הוא לעוגיות מעמול פרווה כך שתוכלו להנות מהם גם לאחר ארוחה בשרית.

הדפסה
מעמול
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 18
זמן הכנה:  30 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מי ורדים (אפשר תמצית וניל)
  • ¼ כוס מים חמים
  • 100 גרם מרגרינה
למילוי התמרים:
  • ¼ חבילת תמרים ללא חרצנים ארוזים באריזת וואקום- אפשר למצוא בכל סופר (ניתן להחליף ב- 125 גרם מחית תמרים אך כדאי להשקיע מאמץ קטן ולקנות תמרים מגולענים באריזה, ראו תמונה)
  • אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת התמרים
  1. מרככים את התמרים בעזרת הידיים עד לקבלת תמרים רכים (ניתן להוסיף כף שמן או מרגרינה).
  2. מחלקים את התמרים ל- 18-20 כדורים שווים ומניחים בצד.
הכנת הבצק
  1. שמים בקערה את המרגרינה ויוצקים מעליה את המים החמים בזהירות, מערבבים עד שהמרגרינה נמסה ומוסיפים את מי הורדים והשמן. מערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מנפים את החומרים היבשים לתוך קערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, יוצקים את תערובת המרגרינה לתוך הגומה ומתחילים ללוש בעזרת הידיים רק עד לקבלת בצק רך ואחיד. (לא ללוש יותר מידי).
  3. מחלקים את הבצק לכדורים שווים כמספר כדורי התמרים (18-20 כדורים).
הכנת המעמול
  1. לוקחים כדור בצק ומניחים אותו בכף היד, בעזרת האצבעות ביד השנייה יוצרים צורה של כמו קערה קטנה (ראו תמונה).
  2. מכניסים לתוך "קערת הבצק הקטנה" כדור תמרים קטן וסוגרים את הקצוות, מקפידים לצבוט היטב את הקצה כדי שלא יפתח.
  3. מגלגלים בכפות הידיים כדי שיווצר כדור עגול ומושלם.
  4. לאחר שמסיימים להכין את הכדורים מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. בעזרת צובטן מיוחד צובטים בעדינות את הכדורים בקצוות כדי להעניק להם את הצורה המסורתית... ניתן לצבוט בעזרת האצבעות למי שאין את הצובטן. יש להזהר שלא לצבוט עמוק מידי ולפצוע את המעמול.
  6. אופים בתנור למשך 25-30 דקות.
  7. נותנים לעוגיות להצטנן 2-3 דקות ומפזרים אבקת סוכר.
  8. יש להניח להם להתקרר לגמרי לפני שמאחסנים או אוכלים אותם.
  9. בתאבון!
3.3.3077

מעמול – תמונות הכנה

חבילת התמרים שרכשתי עבור המילוי
חבילת התמרים שרכשתי עבור המילוי
כדורי תמרים למילוי המעמול
כדורי תמרים למילוי המעמול
הכנת הבצק
הכנת הבצק
כדורי בצק
כדורי בצק
הכנת כדור המעמול - שלב 1
הכנת כדור המעמול – שלב 1
הכנת כדור המעמול - שלב 2
הכנת כדור המעמול – שלב 2
בצק המעמול עם המילוי לפני הצביטה
צביטת מעמול - דוגמא 1
צביטת מעמול - דוגמא 2
מעמול לפני האפייה
מעמולים
מגש מעמול חם מהתנור!
מתכון למעמול
היה שווה כל רגע!

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ללא חלב ומוצריו, פורים, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יצחק תגובה מאת:

    14 בספטמבר 2021 אל17:42

    היי
    מתכוון מעולה קל לכנה
    אין צורך להוסיף סוכר לבצק המילוי מספיק מתוק ביחד עם אבקת סוכר
    הכנתי לפי ההוראות ויצא מעולה מזכיר לי את בית אמא
    אפיתי 20 דקות 180 מעלות הוצאתי 4 דקות אחרי כיבוי התנור

    דנה רביב
    תודה רבה

    הגב
  2. תמר תגובה מאת:

    26 בנובמבר 2020 אל18:25

    היי
    אפשר להשתמש בפינצטה בשביל הצורה או שחייבים משהו מיוחד למעמולים?
    אם חייב משהו מיוחד איפה קונים את זה?
    תודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בנובמבר 2020 אל22:13

      היי תמר
      את יכולה אפילו עם קצות האצבעות פשוט לצבוט את הבצק או לרכוש בכל חנות של סטוק או כלי מטבח וחמ=נויות מתמחות.
      ערב נעים

      הגב
  3. אילנה תגובה מאת:

    30 ביולי 2018 אל20:26

    בלי סוכר ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 באוגוסט 2018 אל11:34

      היי אילנה
      המתכון ללא סוכר מאחר והמילוי מספיק מתוק.
      יום נעים

      הגב
  4. שיר תגובה מאת:

    27 בספטמבר 2017 אל22:39

    שלום, האם אפשר להשתמש בחמאה במקום במרגרינה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:07

      היי שיר
      בוודאי שאפשר ואפילו רצוי.
      המתכון כתוב בצורתו המקורית כך שבזמנו היו משתמשים בעיקר במרגרינה.
      יום מקסים

      הגב
  5. אורלי תגובה מאת:

    7 במאי 2017 אל14:59

    ניסיתי לעשות את הבצק אך יצא לי שמנוני ומתפוצץ למה ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 במאי 2017 אל8:55

      היי אורלי, אולי היה קצת יותר מידי שמן בבצק, אינני יודעת כל כך למה זה קרה. זה לא אמור לקרות.
      הבצק מאוד עדין ורך כדי שהעוגיות באמת ימסו בפה…
      ממליצה לנסות שוב, ניתן להוסיף מעט קמח כדי שיספוג את השמן העודף.
      סופש נעים.

      הגב
  6. עדי תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2016 אל19:17

    מאד רוצה להכין את המתכון אך הוא לא פרווה, ומגיעים אלי אורחים ששומרים..
    בבקשה תחליף לחמאה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בדצמבר 2016 אל11:04

      היי עדי,
      את יכולה להשתמש באותה כמות ב״מחמאה״ (שזו מרגרינה בטעם חמאה)
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
  7. עינב תגובה מאת:

    19 באוקטובר 2016 אל0:28

    תודה רבה העוגיות מדהימות!! מתכון נהדר!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 באוקטובר 2016 אל10:15

      היי עינב,
      אני מאוד שמחה לשמוע.
      המשך יום מקסים.

      הגב
  8. מרגלית בן צבי תגובה מאת:

    25 באוגוסט 2016 אל13:22

    העוגות מעולות

    הגב
  9. אידית תגובה מאת:

    2 במרץ 2016 אל15:23

    מתכון מעולה!

    הגב
  10. תמי תגובה מאת:

    21 בדצמבר 2014 אל17:11

    מתכון מעולה אני כבר חצי שנה עושה אותו. פריך פריך פריך

    הגב
    • יפעת תגובה מאת:

      8 בפברואר 2020 אל14:10

      מתכון מצויין! העוגיות טעימות מאוד. תודה רבה.

      הגב
  11. טלי תגובה מאת:

    6 באוקטובר 2014 אל13:05

    הרגע הוצאתי תבנית מהתנור, כל הבית ריח משגע. מתכון מעולה. הבצק יצא פריך, ממש מתפורר בפה. תענוג!

    הגב
  12. ביקרי תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2014 אל13:04

    תודה רבה על התשובה:)ובנוף עד כמה ימים ניתן לשמור אותן באטימות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2014 אל9:37

      היי, את העוגיות ניתן לשמור עד כשבוע במיכל אטום.
      אפשר גם להקפיא…
      יום טוב.

      הגב
  13. ביקרי תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2014 אל9:48

    במקום מרגרינה ניתן להשתמש בחמאה?או שמן?:)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 באוגוסט 2014 אל10:23

      בוקר טוב, ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה אך לא בשמן.
      במתכון המקורי משתמשים במרגרינה אך חמאה אפילו טעימה יותר…
      יום טוב.

      הגב
  14. Yonit תגובה מאת:

    22 במרץ 2014 אל11:48

    הי
    גיליתי את האתר שלך ודבר ראשון הכנתי את עוגת הקינמון. עוגה נימוחה ופשוט נהדרת
    לגבי המעמולים. האם ניתן להכין ככרוכיות?
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 במרץ 2014 אל16:46

      היי יונית, אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות וכמובן תודה.
      את יכולה להכין ככרוכיות אך הבצק רך ומעט קשה לגלגלו. תוכלי להכין כרוכיות נהדרות במתכון הנמצא בקישור: עוגיות תמרים או עוגיות רולדה פריכות
      יום מקסים.

      הגב
  15. ליאת אלעד תגובה מאת:

    28 בינואר 2014 אל13:00

    הי דנה, ניסיתי את המתכון שלך למעמול הוא פשוט מדהים!!!
    המתכון ברור מובן ועם סנדת הכנה מצולמת כמו כל המתכונים שלך. שאפו!

    דבר אחד יש לי להגיד, חבל שלא הגדלתי כמויות 🙂

    הגב
  16. ויויאן תגובה מאת:

    23 בנובמבר 2013 אל9:56

    משהוא משהוא כמו מעשי ידיה של אמי ז"ל והטעם אין בכלל מה להגיד.

    הגב
  17. אתי תגובה מאת:

    6 באוגוסט 2013 אל18:08

    אני מוסיפה לתערובת סולת והם יוצאים ממש מעולים ולתמרים אני מוסיפה גם אגוזים קצוצים ומעט קינמון

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים