• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

כרובית בתנור – ברוטב צ'ילי מתוק

27 בפברואר 2013 by דנה רביב 8 תגובות

הכרובית היא לא ממש פופולרית אך בריאה מאוד ומכילה הרבה סיבים תזונתיים, חומצה פולית ועוד…
לכן החלטתי כאתגר לנסות ולקחת אותה למקום של כבוד על שולחננו.
הכרובית שיגשגה מאוד בכל מתכון שיצרתי והנה הכי מוצלח מבניהם: כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק, הכרובית נותרת פריכה והופכת מתוקה הודות לרוטב הצ'ילי.
המנה הזו מתאימה לכל ארוחה ומושלמת כמנה ראשונה, כדאי לתת לה הזדמנות…

הדפסה
כרובית בתנור - ברוטב צ'ילי מתוק
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 1 כרובית טרייה שלמה
  • 1 כוס צ'ילי מתוק
  • 3 כפות שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פירורי לחם
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים מעט גדולים ומסדרים בתבנית אפייה (אני משתמשת בחד פעמי)
  3. מזלפים את שמן הזית מעל הכרובית ובוזקים מלח ופלפל.
  4. יוצקים חצי מכמות הצ'ילי מעל הכרובית (חצי כוס).
  5. מפזרים את פירורי הלחם.
  6. מכניסים לתנור למשך 25 דקות, לאחר מכן יוצקים את רוטב הצ'ילי שנותר מעל לכרובית ומחזירים לאפייה לעוד 20 דקות.
  7. הכרובית צריכה להיות מעט פריכה ולא רכה מידי. (ניתן במהלך האפייה לצקת בעזרת כף מהרוטב כדי להרטיב מעט את הכרובית או להפוך אותה כדי שתספוג יותר מהרוטב).
  8. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל מהרוטב.
  9. בתאבון!
3.3.3077

כרובית בתנור – תמונות הכנה

כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק - הכנה 1
כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק - הכנה 2
כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק - הכנה 3
כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק
כרובית בתנור ברוטב צ'ילי מתוק

מתוייק תחת: סלטים, שונות מתוייג כ:ללא לקטוז, מנה מיוחדת, מעל חצי שעה, סוכות, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חיה תגובה מאת:

    18 באוקטובר 2015 אל18:48

    האם אפשר להכין את המתכון גם עם כרובית קפואה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 באוקטובר 2015 אל21:57

      שלום חיה,
      המתכון מתייחס לכרובית שלמה טרייה. במידה ואת מתכוונת לפרחי כרובית קפואה, יתכן ותצטרכי להפחית בזמן האפייה מאחר וחלקי הכרובית הם קטנים יותר.
      המשך ערב מצויין.

      הגב
      • חיה תגובה מאת:

        19 באוקטובר 2015 אל19:41

        האם יש צורך להפשיר את פרחי הכרובית לפני הכנתם?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          19 באוקטובר 2015 אל22:31

          שלום חיה,
          לדעתי אין צורך להפשיר את הכרובית מראש.

          הגב
  2. מיכל תגובה מאת:

    27 בספטמבר 2013 אל14:02

    זה לא מעט מידי שתי כפות פרורי לחם?
    פשוט בתמונה זה נראה יותר.
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בספטמבר 2013 אל14:26

      היי מיכל, אני שמה כ-2 כפות אבל את יכולה להוסיף אם את רוצה, זה יהיה יותר קריספי.
      שבת שלום.

      הגב
  3. ענת תגובה מאת:

    26 בספטמבר 2013 אל17:41

    איך ניתן להכין את הכרובית ללא פירורי לחם לשומריי הדיאטה שבינינו?או האם יש מתכון אחר/נוסף לכרובית?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בספטמבר 2013 אל19:38

      היי ענת, הפירורי לחם נותנים לכרובית ציפוי קריספי אבל את יכולה לוותר עליהם אם את רוצה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים