• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לאבנה – תוצרת בית

30 בינואר 2013 by דנה רביב 4 תגובות

אם שמתם לב, מדי פעם אני אוהבת לפרסם מתכונים למוצרים שאנחנו רגילים לרכוש ברשתות השיווק ומחשיבים אותם כמוצרים בסיסיים: זיתים, גרנולה ועוד…
אני אוהבת לפרסם מתכונים כאלו כי כשמכינים אותם, לתוצר יש חתימה אישית מאוד יחודית שהיא אך ורק שלכם.
יש כיף וגאווה גדולה בהכנת המוצרים הללו ממש כמו בהכנת יין ביתי טוב, לימונצ'לו, לחמניות  ושאר מוצרי בוטיק.
אכן כן, המוצרים הבסיסים שאתם מכינים לבד בבית הם אכן מוצר בוטיק מעשה ידכם.
לכן אני גאה לפרסם לכם היום מתכון מעולה ללאבנה תוצרת בית!
עם שינויים קלים למתכון תוכלו לקבוע את מידת החמיצות, לשלב טעמים חדשים ללאבנה ולהשאיר את החותם האישי שלכם שלא ניתן לרכוש אותו באף חנות. (זהירות.. המתכון מאוד פשוט 🙂 ).

הדפסה
מתכון ללאבנה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  10 דקות
מרכיבים
  • 1.5 ליטר יוגורט (אני קונה בקבוק לבן גדול עם פקק אדום)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • ¼ כפית מלח
לצורך ההכנה נזדקק לבד או 5-6 גזות גדולות
הוראות הכנה
  1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, כרגע התערובת חמוצה למדי אך החמיצות נמצאת בנוזלים ולאחר שתגיר את הנוזלים הטעם יהיה מושלם.
  2. מרפדים מסננת גדולה בבד או בגזות ומניחים אותה בתוך קערה גדולה.
  3. יוצקים את התערובת הגבינה לתוך המסננת מעל לבד ומשאירים אותה להגיר את כל הנוזלים.
  4. בשעתיים הראשונות הקפידו לרוקן את הקערה עם הנוזלים שבתחתית המסננת ולאחר מכן תוכלו להניח במקרר למשך הלילה (מאוד מאוד חשוב לשים לב שתחתית המסננת עם הגבינה לא תגע בקערה כדי שהנוזלים שיצאו מהתערובת לא יחזרו חזרה).
  5. אני מניחה קערה קטנה הפוכה בתוך הקערה הגדולה ומעליה את המסננת וכך אני בטוחה שהמסננת גבוהה מספיק.
  6. לאחר לילה במקרר שפכו את עודפי הנוזלים והעבירו את הלאבנה לקופסא.
  7. כשרוצים להנות מלאבנה נהדרת פשוט מוזגים לצלחת הגשה,
  8. מפזרים הרבה זעתר וכמובן שמן זית בנדיבות.
  9. בתאבון!
הערות
אני ממליצה להשאיר את הגבינה להגיר נוזלים לפחות 24 שעות וכך הגבינה תהיה מעט מוצקה ובמרקם של גבינת שמנת. במידה והנכם אוהבים טעם חמוץ יותר תוכלו פשוט להוריד את השמנת וכמובן להפך, להוסיף עוד שמנת חמוצה ולקבל גבינה עם מעט מאוד חמיצות. אני מצאתי את השילוב הזה מנצח!
3.2.1596

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:מנה מיוחדת, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מזל תגובה מאת:

    23 באוגוסט 2017 אל11:18

    כמה גרם צריך מהשמנת חמוצה מ

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2017 אל13:48

      היי מזל
      הכוונה היא למיכל אחד של 200 מיליליטר
      יום מקסים

      הגב
  2. ענבל תגובה מאת:

    4 באוקטובר 2013 אל17:01

    היי דנה,
    כמה אחוזי שומן מומלץ ליוגורט ולשמנת החמוצה?
    תודה ושבת שלום

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 באוקטובר 2013 אל18:18

      היי ענבל, אני משתמשת ביוגורט 5% ושמנת חמוצה 15%.
      כמובן שאת יכולה להכין את הלבנה גם ממרכיבים בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר, אני אישית מעדיפה להפחית באחוזי השומן כשאני מכינה את הלבנה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים