• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים

24 בדצמבר 2012 by דנה רביב 16 תגובות

עוגת גבינה אפויה היא עוגה קלאסית ומוכרת, כדי לגוון קצת החלטתי לשנות קצת את המתכון הרגיל שלי ולשלב קצת תותים ועוגיות.
כדי להפחית מעט ברמות השומן של האוכל, את העוגה הזו אני מכינים מגבינה 5% שומן ותותים טריים, ההכנה של העוגה לא מסובכת וכמו רוב המתכונים שלי גם את העוגה הזו הכנתי עם בנותיי, אחת מערבבת את תערובת הגבינה והשנייה את תערובת הביסקוויטים (תרגישו חופשי לעבוד עם הילדים במתכון הזה כי את העוגה הזו אי אפשר להרוס )
שימו לב, חובה להכין את העוגה לילה לפני שרוצים לאכול אותה כדי שתתייצב במקרר, העוגה יוצאת ממש טעימה ומבחינה ויזואלית בתי בת השנתיים ראתה את העוגה ואמרה "עוגת קורי עכביש יאממי" 🙂

הדפסה
עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • לתחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה
  • לעוגה:
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ 1 כפות קורנפלור
  • למחית התותים:
  • 10 תותים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית קורנפלור
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. טחנו במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים קטנים.
  3. המיסו את החמאה במיקרוגל ושיפכו על הפירורים, ערבבו עד שכל הפירורים מכוסים בחמאה.
  4. העבירו לתבנית עגולה בקוטר 26 בעלת בסיס נשלף (תבנית שהתחתית שלה מתפרקת).
  5. הדקו בעזרת תחתית של כוס או עם כף היד עד שנוצרת שכבה אחידה ושימו את התבנית במקפיא להתייצבות.
  6. בינתיים התחילו להכין את מלית הגבינה, בקערה גדולה הניחו ביצים, סוכר, תמצית וניל, קורנפלור וגבינה וערבבו עד לתערובת חלקה ללא גושים והניחו בצד.
  7. בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טחנו את התותים עם הסוכר והקורנפלור עד למחית חלקה,
  8. אפשר להעביר את המחית דרך מסננת דקה כדי להרחיק את ההזרעים הקטנים של התותים אך לא חובה.
  9. שפכו את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים.
  10. צקו את מחית התותים מעל הגבינה בצורה של 4 מעגלים (ראו תמונה).
  11. כעת יוצרים צורה כמו של קורי עכביש, בעזרת סכין או כפית הפוכה שמכניסים למרכז העוגה ומושכים כלפי חוץ, ממש כמו שפורסים עוגה (פעולה זו גם מקלה על פריסת עוגת הגבינה בהמשך...)
  12. מעבירים בזהירות את העוגה לתנור (במדף האמצעי) ואופים למשך 30 דקות, העוגה צריכה להיות מעט נוזלית ורוטטת במרכזה. לא לדאוג היא מתייצבת לגמרי.
  13. לאחר האפייה כבו את התנור ופתחו מעט את הדלת, הניחו מגבת מקופלת בחריץ של הדלת כדי שתשאר מעט פתוחה ותנו לעוגה להצטנן עוד 10 דקות נוספות.
  14. הוציאו את העוגה והניחו לה להקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר, לאחר שהעוגה התקררה עטפו אותה בעזרת ניילון נצמד והניחו אותה במקרר למשך הלילה.
  15. בתאבון!
הערות
אפשר בהחלט להכין את העוגה ללא התותים.
3.5.3251

עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים – תמונות הכנה

עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים - הכנה 1
עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים - הכנה 2
עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים - הכנה 3
עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים - הכנה 4
עוגת גבינה אפויה עם מערבולת תותים - הכנה 5

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, עוגות מיוחדות, עוגת גבינה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. טלי תגובה מאת:

    13 במאי 2021 אל16:58

    כמה גרם חמאה עם הביסקוויטים?????????

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במאי 2021 אל20:35

      היי טלי
      100 גרם חמאה
      המתכון עודכן תודה רבה

      הגב
  2. עדי תגובה מאת:

    7 באפריל 2018 אל22:34

    עוגה טעימה נוראאא! מתכון מעולה וקל להכנה!! תודה!

    הגב
  3. צופית תגובה מאת:

    16 בנובמבר 2017 אל12:12

    נראית מעולה!
    אפשר להשתמש בריבת תותים מדוללת מעט במקום במחית התותים ?
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2017 אל11:23

      היי צופית
      את יכולה להשתמש בריבה אך לשים לב שלא להוסיף יותר מידי נוזל כי זה לא יאפה.
      יום מקסים

      הגב
  4. אילן תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2016 אל20:36

    מה אחוז השומן בגבינה ? האם צריך לסנן נוזלים ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2016 אל20:44

      היי אילן,
      אני משתמשת בגבינה 5% שומן, ככל שתשתמש באחוזי שומן גבוהים יותר המרקם יהיה קרמי ורך יותר.
      יום נעים.

      הגב
    • אסתי תגובה מאת:

      3 באוגוסט 2017 אל18:28

      עוגה מטריפה

      הגב
  5. אגם תגובה מאת:

    19 בינואר 2016 אל16:42

    זה יצא כזה מושלם וכל כך טעים!!!!!!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בינואר 2016 אל20:04

      היי אגם,
      אני שמחה לשמוע…
      יום טוב…

      הגב
  6. שר תגובה מאת:

    19 בפברואר 2014 אל20:13

    הי עוגה מדהימה. האם אפשר לעשות את הקישוט של המחית תותים על עוגה קרה??תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בפברואר 2014 אל23:02

      היי שר, כאשר העוגה קרה היא מתמצקת ולכן לא תוכלי ליצוק את התותים לתוך תערובת העוגה. עם זאת בהחלט תוכלי לצקת תותים מעל לפני העוגה.

      הגב
  7. שרית תגובה מאת:

    16 בפברואר 2014 אל8:03

    עגה מעולה אבל הרשת של התותים ממש לא יוצאת אדום אלה לכיוון של הבורדו… שזה יוצא פחות יפה אבל עדיין היא מרשימה, טעימה וקלה מאוד להכינה

    הגב
  8. שרית תגובה מאת:

    16 בפברואר 2014 אל7:42

    עוגה מעולה

    הגב
  9. rubena תגובה מאת:

    11 באפריל 2013 אל18:28

    שלום דנה,

    מאוד-מאוד אהבתי את כל המתכונים שלך. אני בדרך כלל אוהבת להדפיס את המתכונים ולשמור אצלי בתיקייה, אך באתר שלך אינני רואה כפתור של "הדפסת מתכון". אשמח באם תוכלו להוסיף את הכפתור על מנת שאוכל להדפיס את כל המתכונים. תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 באפריל 2013 אל18:23

      תודה על התגובה והפידבק, בימים אלו עיקר הפוקוס שלי הוא על העלאת מתכונים חדשים לאתר, אך בהחלט יתכן שבעתיד נוסיף את האפשרות.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים