• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

בוריק

18 באפריל 2012 by דנה רביב 7 תגובות

מי אמר שביצה לא יכולה להיות מעניינת…
בוריק הוא עלה סיגר קריספי וטעים שבתוכו מסתתרת ביצה או תפוח אדמה, מוכן בתוך דקות לארוחת בוקר או ערב קלילה.

הדפסה
בוריק
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • עלי סיגר מרוקאי (ניתן להשיג בסופר במחלקת הקפואים)
  • ביצים/ תפוח אדמה
  • מלח
  • פלפל
הוראות הכנה
בוריק עם ביצה
  1. לחמם מחבת בינונית עם שמן שמכסה את כל שטח המחבת.מתכון להכנת בוריק - שלב 1
  2. להפריד עלה סיגר אחד ולהניח בצלחת מעט עמוקה.
  3. להמליח ולפלפל לפי הטעם.
  4. לשבור ביצה על עלה הסיגר ובזריזות לקפל לחצי ולהרים מהקצוות במהירות למחבת, בעזרת מזלג או מלקחיים לטפוח מעט בקצוות כדי שידבקו.
  5. כשהבוריק משחים יש להפוך אותו לצד השני עד שגם הוא משחים מעט
  6. להוציא לנייר סופג.
בוריק עם מילוי תפוח אדמה
  1. לבשל תפוח אדמה מקולף עד שהוא שמתרכך (ניתן גם במיקרוגל).מתכון להכנת בוריק - שלב 2
  2. למעוך עם מזלג ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. לשים מעט מהמילוי במרכז העלה סיגר.
  4. לקפל לחצי ולהרים מהקצוות במהירות למחבת, בעזרת מזלג או מלקחיים לטפוח מעט בקצוות כדי שידבקו.
  5. כשהבוריק משחים יש להפוך אותו לצד השני עד שגם הוא משחים מעט
  6. להוציא לנייר סופג.
הערות
הכי כיף לאכול חם! במיוחד את הביצה שנוזלת בכל ביס, פשוט תענוג….. בתאבון!
3.1.09

 

image
image
image

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:מוכן ב 10 דקות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אפרת תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2013 אל19:09

    פליז פליז פליז
    לכל המתגוררים בגולה
    מה התחליף לעלי סיגר או לחלופין איך מכינים אותם????

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוקטובר 2013 אל19:59

      היי אפרת, את יכולה לחתוך בצק פילו לצורה עגולה בקוטר של בערך 20 ס"מ (אפשר מרובע) ולהמשיך לעבוד לפי המתכון.
      בהצלחה ובתאבון.

      הגב
  2. מירב תגובה מאת:

    30 באוגוסט 2012 אל12:16

    מפתיע כמה שזה קל להכנה וטעים…

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      11 בספטמבר 2012 אל16:39

      תודה מירב, זה בהחלט אחד היתרונות של הבוריק

      הגב
      • עופרה דוייב אסרף תגובה מאת:

        5 באוקטובר 2013 אל14:14

        ראשית חשוב לציין שזהו מאכל טוניסאי הוא ניקרא בריק ולא בוריק. פרט לביצה מלח פלפל צריך להוסיף פיטרוזיליה ובצל קצוף והוא אכן קל להכנה טעים ומומלץ מאוד.

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          5 באוקטובר 2013 אל14:39

          שלום עופרה, תודה על התובנות וברוכה הבאה לבישולי. בבלוג שלי אני מפרסמת מנות שאני נוהגת להכין בבית והן מבוססות על הפרשנות שלי למנות קלאסיות או הרכבת מנות חדשות שמתחשק לי להכין למשפחה / חברים.
          המתכון הזה לבוריק / בריק הוא מתכון שאמא שלי הייתה נוהגת להכין לנו כשהיינו ילדים וזו הוואריציה של המתכון שאני הכי אוהבת. כמובן שכל אחד מוזמן לעשות את השינויים שלו למתכון לפי טעמו האישי 🙂

          הגב
          • מורן נתנאל תגובה מאת:

            7 באוקטובר 2013 אל17:55

            ניסיתי לפי הכתוב ויצא מהמם! תודה דנה!

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים