• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לביבות סלק

31 ביולי 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

הלביבות הללו זכו לכינוי ״לביבות ורודות״ וזאת בזכות הסלק שנותן את צבעו המדהים לכל שאר הירקות בקערה…
אני חייבת להתוודות על כך שהלביבות הרבה יותר טעימות ממה שחשבתי שיהיו, הן נעלמו ברגע שיצאו מהטיגון…
אני מבטיחה לכם שגם מי שלא אוהב סלק אפילו לא ירגיש שהוא שם אבל יהנה מאוד מהויטמינים שיקבל ממנו!
מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה ועירית או בצל ירוק.

הדפסה
לביבות סלק
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 2 סלק בינוניים או 1 גדול מאוד
  • 1 גזר
  • 1 בצל בינוני
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • שמן לטיגון במחבת
הוראות הכנה
  1. מגררים את כל הירקות וסוחטים היטב את כל הנוזלים. אני מגררת במג׳ימיקס חשמלי. (תוכלו לבחור את הגודל הרצוי לכם)
  2. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הביצים, הסוכר והמלח.
  3. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. על להבה בינונית גבוהה מחממים מחבת רחבה עם שמן שיכסה את כל התחתית. אין צורך בהרבה שמן.
  5. מעבירים בעזרת כף מעט מהתערובת לשמן ומטגנים עד השחמה.
  6. הופכים ומטגנים גם בצד השני. שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי ולא יבשל את הירקות אלא ישרוף רק את המעטה החיצוני.
  7. בסיום הטיגון מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הערות
לקראת הסוף יהיו בקערה יותר נוזלים ולכן יש לשים לב שלא להניח יותר מידי נוזל במחבת אלא רק את הירקות.
3.2.2708

 תמונות הכנה

לביבות סלק - ירקות מגורדים
לביבות סלק – ירקות מגורדים
לביבות סלק - תערובת לפני טיגון
לביבות סלק – תערובת לפני טיגון
לביבות סלק - טיגון הלביבות
לביבות סלק – טיגון הלביבות

רעיון להגשה – שמנת חמוצה ובצל ירוק

לביבות סלק - רעיון להגשה
לביבות סלק – רעיון להגשה

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:כשר לפסח

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים