כשמכינים עוגה מבצק סוכר, אפשרויות העיצוב הן בלתי מוגבלות. במידה והעיצוב שלכם דורש פרחים ניתן להשתמש בשלל חותכנים כדי להכין פרחים נפלאים אבל כשרוצים להכין פרח תלת מימדי מיוחד… צריך להשקיע קצת יותר.
היום בחרתי להדגים איך מכינים שושנה מבצק סוכר, צעד אחר צעד.
- בוחרים את צבע הבצק הרצוי ולוקחים חתיכה בערך בגודל הפרח שתרצו ליצור.
- לוקחים ניילונית (כמו ששמים בקלסר) וגוזרים בצד אחד כדי שנוכל לפתוח ולסגור.
- יוצרים כדורים קטנים בגודל של זית קטן ומניחים בתוך הניילון.
- יוצרים גליל קטן (לא צר) ומניחים גם אותו ליד הכדורים הקטנים.
- דואגים שיהיו מרווחים גדולים בין כל כדור וכדור.
- סוגרים את הניילון מעל לכדורים ובעזרת כרית האגודל מועכים את הגליל לאורכו כדי ליצור פיסת בצק דקה מאוד, מועכים לאורך צד אחד יותר מהשני כדי שיהיה דק יותר.
- ממשיכים למעוך את כל הכדורים לאורך, שוב כאשר צד אחד יהיה דק יותר מהשני.
הרכבת השושנה:
- לוקחים את פיסת הבצק שהיתה הגליל ובעדינות מגלגלים לצורת שבלול כאשר הצד הדק מופנה כלפי מעלה.
- לוקחים עוד פיסת בצק (כדור מעוך) ומדביקים את הקצה שלו היכן שהסתיים העלה הקודם או טיפה לפני…
- ממשיכים כך להדביק את כל העלים כדי שתיווצר המשכיות לעלי הכותרת, ניתן להיעזר במכחול דק ומעט מאוד מים כדי לעזור לעלים להדבק היטב.
- מניחים את הפרח ישירות על העוגה או במתקן של הביצים מאחר ויש בו שקעים שעוזרים לשמור על צורת הפרח עד לשימוש.
- ניתן להכין בצורה זו גם פרחים קטנים יותר להניח על קאפקייק וכו…
תמונות הכנה
כתיבת תגובה