• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות עוף – ברוטב דלעת

6 ביולי 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

אתמול הייתי בסופר וקניתי דלעת יפיפייה , בדרך כלל כשאני קונה דלעת אני ישר חושבת על אנטיפסטי, מרק דלעת או על תוספת לקוסקוס…
אבל הפעם שעת הצהריים התקרבה והבטחתי לבנות שלי קציצות עוף טעימות, קציצות עוף ברוטב עגבניות היא מנה פופולארית אצלנו אבל הדלעת הזו ממש דרשה שיעשו איתה משהו 🙂
אז במיוחד עבור הבנות שלי ובזכות הדלעת המדהימה שמצאתי בשוק, הכנתי קציצות עוף ברוטב דלעת על מצע של קוסקוס והמנה יצאה פשוט מדהים.

הדפסה
קציצות עוף - ברוטב דלעת
מאת: דנה רביב
מרכיבים
לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל בינוני מגורר בפומפייה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף גדושה קמח
  • חופן של עשבי תיבול- פטרוזיליה, כוסברה...
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
  • 1 שן שום טרייה כתושה או 2 קוביות שום קפוא
  • חתיכה של דלעת- בערך במשקל של 400 גרם אפשר יותר.
  • 4 כוסות מים פושרים
  • ½ 1 כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור לפי טעמכם האישי
  • מעט פפריקה חריפה- לא חובה
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עד לתערובת אחידה ומניחים במקרר.
  2. מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל המגורר, מטגנים על להבה בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך והופך להיות מעט שקוף, בערך 3-4 דקות.
  3. מוסיפיםאת השום הכתוש ומערבבים.
  4. מגררים את הדלעת בפומפייה בצידה הגס ומוסיפים לסיר.
  5. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר, מבשלים למשך כ-5 דקות עד שהדלעת מתרככת . (לא לשכוח לערבב...)
  6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לדקה.
  7. יוצקים את המים ומכסים.
  8. מבשלים למשך 20 דקות.
  9. מוציאים את תערובת הקציצות ויוצרים כדור קטן ומכניסים אותו ישירות לרוטב שעדיין מתבשל על להבה נמוכה (מבעבע).
  10. כדאי להניח קערה קטנה עם מעט מים ולטבול את הידיים כדי שהתערובת תידבק.
  11. מבשלים למשך 30 דקות לפחות (אפשר יותר כדי שהקציצות יספגו את טעם הרוטב).
הערות
כדאי להגיש לצד קוסקוס או פתיתים...
3.2.2708

תמונות הכנה

קציצות עוף ברוטב דלעת - דלעת מגוררת
קציצות עוף ברוטב דלעת – דלעת מגוררת
קציצות עוף ברוטב דלעת - הכנת תערובת הקציצות
קציצות עוף ברוטב דלעת – הכנת תערובת הקציצות
קציצות עוף ברוטב דלעת - תערובת הקציצות
קציצות עוף ברוטב דלעת – תערובת הקציצות
קציצות עוף ברוטב דלעת - טיגון הבצל
קציצות עוף ברוטב דלעת – טיגון הבצל
קציצות עוף ברוטב דלעת - הוספת הדלעת
קציצות עוף ברוטב דלעת – הוספת הדלעת
קציצות עוף ברוטב דלעת - הוספת התבלינים
קציצות עוף ברוטב דלעת – הוספת התבלינים
קציצות עוף ברוטב דלעת - הדלעת לאחר בישול
קציצות עוף ברוטב דלעת – הדלעת לאחר בישול
קציצות עוף ברוטב דלעת - הוספת המים
קציצות עוף ברוטב דלעת – הוספת המים
קציצות עוף ברוטב דלעת - הוספת כדורי הקציצות
קציצות עוף ברוטב דלעת – הוספת כדורי הקציצות
קציצות עוף ברוטב דלעת - לאחר הבישול
קציצות עוף ברוטב דלעת – לאחר הבישול

מתוייק תחת: עוף ובשר

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים