• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

אורז אדום עם עוף

4 בספטמבר 2012 by דנה רביב תגובה אחת

אורז אדום עם עוף או בעיראקית פלאו בג'יג', היא אחת ממנות הדגל של המטבח העיראקי הביתי ומנה פופולארית במיוחד אצלנו בבית (ביחוד אצל הילדים). המתכון שלי לאורז אדום עם עוף הוא מתכון שעבר בירושה מאם לבת כבר מספר דורות וזכה לשבחים רבים מצד חברות רעבות במשך השנים 🙂 . אז ללא תוספות מיותרות, להלן המתכון.

הדפסה
אורז אדום עם עוף
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול:  60 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
  • 5 חלקי עוף
  • בצל קטן חתוך לקוביות
  • 1 וחצי כוסות אורז שטוף היטב (אני משתמשת בהודי)
  • עגבנייה מגוררת גס בפומפייה
  • 1 מיכל רסק עגבניות קטן
  • 1 כפית אבקת מרק
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
הוראות הכנה
שלב 1
  1. הניחו סיר רחב על הכיריים (שימו לב: על הסיר להיות מספיק רחב כדי להכיל את כל חתיכות העוף בשכבה אחת), הוסיפו כף שמן אחת לסיר וחממו אותו על להבה בינונית גבוהה.
  2. טגנו את הבצל וחלקי העוף על הצד של העור 2-3 דקות עד הזהבה והפכו לצד השני
  3. אורז אדום עם עוף - שלב ההכנהלעוד 2 דקות.
  4. הוסיפו את העגבנייה, הרסק והתבלינים ומלאו את הסיר במים כך שיכסה את העוף (סנטימטר או שניים מעל העוף לא יותר). לערבב מעט ולהביא לרתיחה. תאפשרו לסיר לרתוח למשך 5 דקות ואז הנמיכו את האש לאש בינונית ופיתחו חלקית את מכסה הסיר.
  5. יש להשאיר את הסיר על האש במצב זה במשך 40 דקות עד לבישול מלא של העוף.
שלב 2
  1. הניחו סיר נוסף על האש בתוספת 2 כפות שמן וחממו על אש בינונית, הוסיפו את האורז, וטגנו תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
שלב 3
  1. מרימים בזהירות את הסיר עם העוף ושופכים מעל האורז חלק מהנוזל (ללא העוף!) יש להקפיד שהרוטב יכסה את האורז בכחצי ס"מ.
  2. מניחים את המכסה ומעליו מגבת מטבח (הזהרו שהמגבת לא תהיה ארוכה מידי כדי שלא תגיע ללהבה) ומנמיכים את האש ללהבה קטנה, לאחר 15 דקות לערבב מעט ולכסות שוב למשך 5 דקות נוספות. (לא לערבב יותר מידי כדי שהאורז לא ישבר).
  3. בסיום הבישול מכבים את האש ופותחים מעט את הסיר למשך 10 דקות.
  4. להגשה: הניחו את האורז בצלחת ומעליו את העוף לצד סלט ירקות טרי.
  5. בתאבון!
3.1.09

 

מתוייק תחת: עוף ובשר, פסטה ואורז מתוייג כ:יום כיפור, כשר לפסח, מנה מיוחדת, סוכות, פלאו בג'יג', פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מורן נתנאל תגובה מאת:

    28 בספטמבר 2012 אל10:47

    נראה מהמם ומחזיר אותי לפעם….
    שבת שלום 🙂

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים