• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי וניל שוקולד קר

30 באוגוסט 2012 by דנה רביב כתוב תגובה

מה פשוט וטעים יותר מתחתית של ביסקוויטים פריכים, קצפת בטעם וניל ושכבה דקה של שוקולד מתוק?
מלבד הטעם, הפאי וניל ושוקולד הספציפי הזה מאוד פשוט להכנה מה שיוצר מתכון מושלם לזמן איכות במטבח עם הילדים.
אצלנו בבית בתי בת ה 5 מתמוגגת מאושר לעזור לי להכין את הפאי שוקולד הזה, היא מסתדרת עם רוב המתכון לבד (למעט המסת השוקולד) ותאמינו לי זה שווה כל רגע!

הדפסה
פאי וניל שוקולד קר
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 8
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 או תבנית מלבנית
לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם- הכי טעים פתי בר)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילת פודינג אינסטנט וניל
לציפוי השוקולד:
  • 1 חבילת שוקולד מריר
  • חצי חבילת שוקולד חלב
  • כף סוכר
  • ¼ כוס חלב
הוראות הכנה
הכנת התחתית:
  1. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים בעזרת מעבד מזון, (אפשר גם לשים בשקית חזקה ולרסק עם מערוך). מערבבים בקערה את החמאה, סוכר והביסקוויטים, מעבירים לתבנית ומהדקים. מניחים את התבנית במקפיא ל- 10 דקות ולאחר מכן אופים 15 דקות בחום בינוני של 180 מעלות. (יש לתת לתחתית להצטנן לגמרי לאחר האפייה כדי שהקצפת לא תימס)
הכנת ציפוי השוקולד:
  1. ממיסים בסיר בן מארי או במיקרוגל את כל החומרים עד שהשוקולד חלק ומניחים בצד שיתקרר מעט.
הכנת הקצפת:
  1. מקציפים במהירות גבוהה את השמנת, החלב והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הקצפת על תחתית הביסקוויטים (כמובן רק לאחר שהצטננה) ומיישרים בעזרת מרית את פני העוגה.
  2. לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים על הקצפת ומזיזים את התבנית כדי שיכסה את כל פני העוגה.
  3. את האמת... ניתן לאכול אותה מיד אבל אם מכינים אותה יום קודם התחתית סופגת את הנוזלים מהקצפת והופכת להיות רכה יותר וטעימה יותר אז שווה לחכות...
  4. בתאבון!
3.1.09

 

מתוייק תחת: עוגות, קינוחים מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, פאי, פחות מחצי שעה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים