• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לביבות מצה (מצה ברייט)

28 במרץ 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

לביבות מצה מגיעות בהרבה וריאציות ונקראות בחוגים מסוימים גם מצה ברייט (בגרסא זו נוהגים להכין את הבלילה כמעיין פשטידה גדולה), רוב המתכונים מאלצים אותנו לבחור אם להכין את המתכון בגרסה מלוחה או מתוקה והמרכיבים נוטים להיות בהתאם.
היחודיות של המתכון הספציפי הזה ללביבות מצה הוא שהוא ניטרלי לחלוטין ואף פרווה, טעמן של הלביבות מצה נקבע על פי התוספות שתבחרו להוסיף ללביבה לאחר הטיגון, בעלי והילדים אוהבים לטבול את הלביבות בסוכר ואני נוהגת לאכול אותם ללא תוספת או עם גבינה לבנה.

הדפסה
לביבות מצה (מצה ברייט)
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 30
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 8 מצות
  • כוס קמח מצה
  • 2 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 4 ביצים
הוראות הכנה
  1. מפוררים 8 מצות בקערה גדולה
  2. מרטיבים את שברי המצות במים וסוחטים היטב (ראו תמונה).
  3. מוסיפים את הקמח מצה ואת שתי כוסות המים ומערבבים בעזרת כף.
  4. מוסיפים את המלח, הסוכר, הפלפל והביצים ומערבבים היטב.
  5. מכינים מחבת עם שמן בגובה של כ-2 סנטימטרים על להבה בינונית גבוהה (יש להמתין עד שהשמן חם)
  6. בעזרת כף יוצקים מן התערובת ומטגנים עד השחמה, הופכים ומטגנים את הצד השני.
  7. מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג כדי להסיר את עודפי השומן.
  8. ניתן להגיש עם סוכר או גבינה לבנה לפי הטעם
3.3.3077

לביבות מצה (מצה ברייט) – תמונות הכנה

לביבות מצה לפסח - הכנה 1
לביבות מצה לפסח - הכנה 2
לביבות מצה לפסח - הכנה 3
לביבות מצה לפסח - הכנה 4
לביבות מצה לפסח – הכנה 4
לביבות מצה לפסח - הכנה 5
לביבות מצה לפסח - הכנה 6
לביבות לפסח
לביבות לפסח

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:כשר לפסח, פרווה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים