• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

ניו יורק צ׳יזקייק

3 בפברואר 2021 by דנה רביב כתוב תגובה

ניו יורק צ׳יזקייק היא עוגת הגבינה הכי מפורסמת שיש… רכה וקרמית, נמסה בפה ומתוקה בדיוק במידה המושלמת!
כדי להכין עוגת גבינה ניו יורקית אמיתית חובה להשתמש בגבינת שמנת ואין ״לחסוך״ באחוזי השומן…
המתכון הזה שייך לממלכת עוגות הגבינה שהם כמובן הצ׳יזקייק פקטורי!!! מסעדה אמריקאית שהמומחיות שלה כבר הרבה מאוד שנים היא בעיקר עוגות גבינה לכל צורותיהן, מי שאכל שם יודע בדיוק על מה מדובר ומי שעדיין לא אכל ומגיע לארצות הברית אני ממליצה מאוד להתנסות בחוויה אמריקאית אמיתית… (יש גם בארץ סניפים קטנים שמוכרים רק עוגות)
בינתיים תצמדו למתכון המושלם שלהם ותכינו בבית…
מצרפת את הקישור למתכון המקורי באנגלית.

הדפסה
ניו יורק צ׳יזקייק
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  60 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
לבסיס העוגה:
  • 170 גרם פירורי ביסקוויטים- פתי בר קלאסי
  • ¼ כפית קינמון
  • 80 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינה:
  • 900 גרם גבינת שמנת- בטמ״פ החדר
  • ¼ 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמנת חמוצה- בטמ״פ החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 5 ביצים - גודל L - בטמ״פ החדר
לציפוי: - לא חובה
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 2 כפיות סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. מניחים בתוך התנור תבנית ויוצקים בה מים בגובה של כ-2 ס״מ, העוגה תאפה בתוך המים.
הכנת תחתית העוגה:
  1. מערבבים את פרורי העוגיות, החמאה המומסת והקינמון לתערבות אחידה.
  2. מעבירים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר של 22 ס״מ ומשטחים למשטח אחיד, עולים עם תערובת הבסיס גם לחצי מגובה השוליים.
  3. מניחים את התבנית על גבי חתיכה של נייר כסף ועוטפים את תחתית התבנית כולל השוליים (כדי שלא יכנסו מים במהלך האפייה), מעבירים למקפיא.
הכנת תערובת הגבינה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל עד לתערובת חלקה.
  2. בעזרת מרית מנקים מעט את דפנות הקערה ומורידים מטה את הגבינה שנדבקה לדפנות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים לתערובת הגבינה.
  4. מערבבים עד שהביצים נטמעות בתוך הגבינה ונוצרת תערובת חלקה.
  5. מוציאים את תחתית העוגה מהמקפיא ויוצקים את תערובת הגבינה לתבנית.
  6. מניחים בזהירות את תבנית העוגה בתוך תבנית המים ואופים למשך 12 דקות.
  7. מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 175 מעלות וממשיכים לאפות לעוד 50-55 דקות (העוגה מעט תהזהיב).
  8. בזהירות מוציאים את תבנית העוגה מהתנור ומניחים על גבי רשת עד שתתקרר.
  9. הענת הציפוי:
  10. מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על פני העוגה.
  11. מכסים בנייר כסף ומניחים לה להתקרר במקרר לפחות 4 שעות (רצוי לילה).
3.5.3251

 

מתוייק תחת: עוגות

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים