• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות עוף ברוטב צהוב

14 באוקטובר 2020 by דנה רביב תגובה אחת

קציצות עוף ברוטב צהוב, הקציצות האהובות ביותר על ילדים.
את הקציצות האלו אני ממליצה להגיש בליווי של אורז לבן או קוסקוס מהיר להכנה וככה יש לכם בקלות ארוחה משביעה ובריאה שהילדים והמבוגרים פשוט לא יפסיקו לבקש.
לרוטב הצהוב והמושלם אני מוסיפה תפוחי אדמה בצל וערמונים מתוקים שזה השילוב הכי אהוב אצלנו, תוכלו בקלות להמיר את הירקות הללו לאחרים או להוסיף ולשלב ירקות נוספים כמו גזר, כרובית, קישוא ועוד.
משום שחזה עוף נוטה להיות יבש אני מוסיפה לתערובת הקציצות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר) מה שגורם לקציצות להיות רכות ולא יבשות


הדפסה
קציצות עוף ברוטב צהוב
מאת: דנה רביב
מרכיבים
לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 תפוח אדמה גדול- מגורר בפומפייה
  • 1 בצל- מגורר בפומפייה
  • 1 ביצה
  • חופן עשבי תיבול טריים- כוסברה/פטרוזיליה/סלרי- מה שאתם אוהבים
  • 1 כף קוואקר- ניתן להמיר בפירורי לחם
  • ¼ כפית פפריקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¾ כפית מלח
לרוטב:
  • 2 כוסות מים
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 בצלים
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • 1-2 אריזות ערמונים מוכנים לאכילה
  • ¾ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית פפריקה
  • 1 כפית שטוחה אבקת מרק
  • ¾ כפית מלח
  • חופן עשבי תיבול קצוצים- לא חובה
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  2. מחממים שמן לטיגון הקציצות במחבת רחבה.
  3. בעזרת הידיים מגלגלים קציצות בצורה ובגודל שאוהבים (מידי פעם משמנים מעט את הידיים כדי שלא ידבק)
  4. מטגנים את הקציצות עד להזהבה קלה, המטרה היא לא כדי לבשל אותן אלא רק לצרוב, הן יכנסו לבישול ברוטב.
  5. שמים את הקציצות לאחר הטיגון בצלחת ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
  1. מחממים 2-3 כפות שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאג׳) על להבה בינונית גבוהה.
  2. פורסים את הבצלים לחצאי פרוסות דקות ומטגנים אותם מעט עד שיתרככו.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדי שיתחממו ויפתחו מעט.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר.
  5. יוצקים מים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מכניסים בעדינות את הקציצות חזרה לתוך הסיר.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה למשך 30 דקות.
  7. לאחר בישול הקציצות, מוסיפים את הערמונים ואת עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים לעוד כ-10 דקות כאשר המכסה מעט פתוח.
  8. טועמים ומתקנים תיבול.
3.5.3251

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:ארוחת צהריים

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מרינה תגובה מאת:

    13 באוגוסט 2021 אל9:19

    בינתיים הסיר על האש אבל אכלנו כמה קציצות מטוגנות…אמאלה ואבאלה אי אפשר להפסיק. מעדן

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים