• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

חיתוכיות פקאן

30 בספטמבר 2020 by דנה רביב כתוב תגובה

חיתוכיות פקאן, הגרסה האישית לפאי פקאן.
קינוח מפנק ומתוק שאי אפשר להפסיק לאכול! תחתית בצק פריך חמאתי ומעליו אגוזי פקאן מקורמלים ברוטב טופי מתוק ומושלם!
פשוט תענוג אמיתי…


הדפסה
ריבועי פקאן
מאת: דנה רביב
מרכיבים
לתחתית הבצק:
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כוסות קמח
למילוי הטופי פקאן:
  • 250 מ׳ל שמנת מתוקה- 38% או 32% שומן
  • 1 כוס סוכר חום כהה דביק
  • 1 כף דבש
  • מעט מלח
  • 200 גרם אגוזי פקאן טבעי שבורים/קצוצים גס
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
  1. במעבד מזון שמים את הקמח, מלח, סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לתערובת פירורית.
  2. בקערית קטנה טורפים את הביצה ומוסיפים לתערבות הקמח.
  3. מעבדים שוב בפולסים עד לקבלת בצק מעט פירורי, הבצק לא צריך להיות דביק. (במידה והבצק יבש מידי מוסיפים 1-2 כםות חלב קר)
  4. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה בגודל של 30/30 ס״מ מרופדת בנייר אפייה, השאירו נייר בולט משני הצדדים כדי שהנייר יעזור לנו להוציא את העוגה מהתבנית כדי להעביר לקרש חיתוך
  5. מהדקים היטב את הבצק ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.
  6. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  7. לאחר קירור הבצק במקפיא מעבירים אותו לאפייה למשך 15 דקות עד שמעט מתחיל להזהיב.
הכנת המילוי:
  1. יוצקים לקלחת או סיר קטן את השמנת המתוקה ומוסיפים את הסוכר, המלח והדבש.
  2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את שברי הפקאן.
  3. מנמיכים מעט את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות ולא יותר!
  4. יוצקים את תערובת הטופי פקאן מעל לתחתית הבצק.
  5. אופים שוב למשך 25-30 דקות.
  6. מניחים בצד לקירור מוחלט על מנת שיהיה אפשר לחתוך לקוביות.
  7. בעזרת נייר האפייה שהשארנו בצידי התבנית מרימים את העוגה ומניחים על משטח לחיתוך.
  8. בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים ריבועים בגודל הרצוי.
  9. ניתן לשמור את הריבועים בקופסא אטומה במקרר, במקפיא או בטמ״פ החדר.
3.5.3251

 

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ליד הקפה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים