• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק מנגולד

1 בנובמבר 2018 by דנה רביב כתוב תגובה

אז החורף הגיע ואיתו הגיע המנגולד!
מי שלא יודע, עלי המנגולד עשירים בוויטמינים וברכיבי תזונה אחרים התורמים לחיזוק הגוף כמו ויטמין A, חומצה פולית, סידן ואשלגן.
אני מכירה הרבה מאוד אנשים שרוצים לבשל עם מנגולד אך לא ממש יודעים מה להכין איתו,
אז השבוע הכנתי ממנו מרק נפלא והגשתי אותו עם לחם, פשוט מנה משביעה וטובה.


הדפסה
מרק מנגולד
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 בצל
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 3 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה
  • ½ כוס עדשים חומות
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת (אפשר קפואה)
  • 2 חבילות עלי מנגולד (כ-10 עלים גדולים)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כפית שטוחה חוואיג׳ למרק (לא חובה)
  • 5-6 כוסות מים
הוראות הכנה
  1. שוטפים ומנקים היטב את עלי המנגולד וקוצצים לרצועות דקות, מניחים בצד.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית למשך 2-4 דקות עד שמעט מתרכך ומוסיפים את השום הכתוש.
  3. מערבבים ומאדים למשך כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את העגבניות, העדשים והשעועית והתבלינים ובוחשים.
  5. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ואת המים.
  6. בוחשים ומבשלים למשך 40-50 דקות.
  7. טועמים ומתקנים תיבול.
3.3.3077

 

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:צמחוני

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים