מרק מנגולד

אז החורף הגיע ואיתו הגיע המנגולד!
מי שלא יודע, עלי המנגולד עשירים בוויטמינים וברכיבי תזונה אחרים התורמים לחיזוק הגוף כמו ויטמין A, חומצה פולית, סידן ואשלגן.
אני מכירה הרבה מאוד אנשים שרוצים לבשל עם מנגולד אך לא ממש יודעים מה להכין איתו,
אז השבוע הכנתי ממנו מרק נפלא והגשתי אותו עם לחם, פשוט מנה משביעה וטובה.


מרק מנגולד
מאת:
מרכיבים
  • 1 בצל
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 3 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה
  • ½ כוס עדשים חומות
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת (אפשר קפואה)
  • 2 חבילות עלי מנגולד (כ-10 עלים גדולים)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כפית שטוחה חוואיג׳ למרק (לא חובה)
  • 5-6 כוסות מים
הוראות הכנה
  1. שוטפים ומנקים היטב את עלי המנגולד וקוצצים לרצועות דקות, מניחים בצד.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית למשך 2-4 דקות עד שמעט מתרכך ומוסיפים את השום הכתוש.
  3. מערבבים ומאדים למשך כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את העגבניות, העדשים והשעועית והתבלינים ובוחשים.
  5. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ואת המים.
  6. בוחשים ומבשלים למשך 40-50 דקות.
  7. טועמים ומתקנים תיבול.

 





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *