• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

בורקס פילו תרד

30 באוקטובר 2018 by דנה רביב כתוב תגובה

אין כמו בורקס טרי שיוצא מהתנור, פריך וחם מלא בגבינה נמסה…
אצלנו בורקס הבית הוא בורקס בולגרית ותרד, שילוב פשוט מושלם.
כמובן שבורקס כזה מכינים מדפי בצק פילו שהם יבשים ולכן משתלבים בצורה מדויקת עם המילוי הרך והנימוח,
קצת השקעה ויש לכם בורקס כמו בשוק של תל אביב יפו, רק תוסיפו ביצה קשה ורסק של עגבניות חריף וחש לכם את זה!

הדפסה
בורקס פילו תרד
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 1 חבילה של דפי בצק פילו מופשרים לילה לפני במקרר (נשתמש ב-10)
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 אריזת עלי תרד בייבי- 200 גרם
  • חצי בצל
  • 1 ביצה טרופה
  • 3-4 כפות נוספות של פירורי גבינה צהובה או שומשום לפזר מעל לבורקס
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. מחממים כף שמן במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ,
  3. מטגנים למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך וצבעו הופך מעט שקוף.
  4. מוסיפים את כל עלי התרד מעל לבצל (זה נראה הרבה אבל הנפח נעלם מהר)
  5. מערבבים עד שהתרד רך ומבושל, בערך 5-7 דקות. מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר.
  6. בקערה בינונית מניחים את הגבינה הבולגרית והצהובה ומוסיפים מעט מהביצה הטרופה (כ-1/4 ביצה).
  7. סוחטים את התרד כדי להוציא ממנו את הנוזלים וקוצצים היטב, מוסיפים לקערת הגבינות.
  8. מועכים בעזרת מזלג ומערבבים עד לתערובת אחידה.
הכנת הבורקס:
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים עלה פילו אחד לרוחב על משטח העבודה ומרססים מעט שמן או מברישים מעט בעזרת מברשת.
  3. מוסיפים עוד עלה פילו נוסף מעל.
  4. מניחים בשורה כ-3 כפות מהמילוי.
  5. עוטפים את המילוי ומגלגלים לגליל, מסובבים בעדינות לצורת שבלול (אם זה קצת נפתח זה לא נורא)
  6. מניחים בעדינות על מגש מרופד בנייר אפייה.
  7. ממשיכים להכין את שאר הבורקסים (ניתן להכין בגדלים שונים)
  8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים גבינה מגוררת או שומשום (גבינה הרבה יותר טעים!)
  9. אופים למשך כ-30 דקות עד שמזהיב.
3.3.3077

תמונות הכנה

הכנת המילוי 1
הכנת המילוי 1
הכנת המילוי 2
הכנת המילוי 2
הכנת הבורקס
הכנת הבורקס
הכנת הבורקס 2
הכנת הבורקס 2
בורקס לפני אפייה
בורקס לפני אפייה

 

מתוייק תחת: מאפים וקישים, צמחוני מתוייג כ:גבינות, צמחוני, שבועות

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים