• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לחם קופים – מאפה שמרים וקינמון

21 בנובמבר 2015 by דנה רביב כתוב תגובה

לחם קופים היא מסוג העוגות שאי אפשר להישאר אדיש אליהן, מאפה קינמון מתקתק שממלא את הבית בריח משכר בשלב האפייה בתנור והופך לאטרקציה כשכל אחד שובר לעצמו כדור (או כמה) כשהעוגה על השולחן. בכתיבת המתכון הכנתי את העוגה מספר פעמים והיא חוסלה במהירות בכל פעם מחדש, אז קדימה, זו עוגה מיוחדת ששווה להכין.

הדפסה
לחם קופים - מאפה שמרים וקינמון
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
מרכיבים לבצק:
  • 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
  • 1 שקית שימרית
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה -מוציאים חמאה מהמקרר ומניחים לה להתרכך בטמ״פ החדר
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס חלב פושר
לציפוי הכדורים:
  • 100 גרם חמאה
  • ¼ 1 כוס סוכר חום כהה
  • 3 כפיות קינמון
הוראות הכנה
  1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים את הסוכר והשמרים. בוחשים מעט כדי לאחד את המרכיבים.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את החלב הפושר, טורפים מעט את הביצים ומוסיפים אותן גם כן.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה בינונית ולשים בעזרת וו הלישה (צורת קרס) במשך מספר שניות ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
  4. ממשיכים ללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק ).
  5. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה לעוד כ-3 דקות עד שהחמאה נטמעת לתוך הבצק. לפעמים שלב זה יכול לקחת יותר זמן אך לבסוף החמאה תטמע בתוך הבצק.
  6. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך 40 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנת הכדורים והציפוי:
  1. בקערה קטנה ממיסים את החמאה למצב נוזלי.
  2. בקערה נוספת מערבבים את הסוכר עם הקינמון.
  3. משמנים תבנית קוגלהוף (עגולה וגבוהה עם חור במרכזה, התבנית חייבת להיות עם ציפוי שמונע את הידבקות העוגה), ניתן לשמן עם מעט מהחמאה המומסת...
  4. לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח מעט מקומח ומשטחים לעובי של כ-2 ס״מ (אפשר בעזרת מערוך).
  5. חותכים לאורך ולרוחב לקבלת קוביות בגודל של כ-3 ס״מ, אין חשיבות גדולה לגודל וכמו כן לכך שיהיו זהים, להיפך, רצויים גדלים שונים.
  6. לוקחים קובייה אחת מהבצק ומגלגלים לכדור.
  7. טובלים את הכדור בחמאה המומסת ומעבירים לקערת הסוכר.
  8. מגלגלים בסוכר כדי שהכדור יצופה ומניחים בתבנית.
  9. מניחים את הכדורים המצופים אחד אחד בתבנית בצורה אקראית. יש להקפיד שהשורה האחרונה (העליונה ביותר) תהיה אחידה בגובהה.
  10. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  11. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך 40 דקות.
  12. מעבירים לתנור ואופים במשך 35 דקות.
  13. לאחר האפייה ממתינים 5 דקות ומניחים צלחת הגשה שטוחה וגדולה מעל לפני התבנית.
  14. בעדינות הופכים את העוגה.
  15. מומלץ לאכול חם...
3.3.3077

לחם קופים – תמונות הכנה

לחם קופים - המרכיבים היבשים
לחם קופים – המרכיבים היבשים
לחם קופים - הוספת החמאה הרכה
לחם קופים – הוספת החמאה הרכה
לחם קופים - לפני התפחה
לחם קופים – לפני התפחה
לחם קופים - לאחר התפחה
לחם קופים – לאחר התפחה
לחם קופים - רידוד הבצק
לחם קופים – רידוד הבצק
לחם קופים - חיתוך הבצק
לחם קופים – חיתוך הבצק
לחם קופים - גלגול וציפוי הכדורים
לחם קופים – גלגול וציפוי הכדורים
לחם קופים - לפני התפחה
לחם קופים – לפני התפחה
לחם קופים - לאחר אפייה
לחם קופים – לאחר אפייה
לחם קופים - לאחר הוצאה מהתבנית
לחם קופים – לאחר הוצאה מהתבנית
לחם קופים - מבט מקרוב
לחם קופים – מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ראש השנה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים