• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי שזיפים

31 באוגוסט 2015 by דנה רביב תגובה אחת

לפעמים החשק לפאי פירות טוב משתלב בצורה מושלמת עם שיא העונה של הפרי וכנראה שזה מה שהוביל למספר בקשות למתכון טוב לפאי שזיפים.
הכנתי את הפאי עם תחתית בצק פריך, מילוי של קרם שקדים ושכבה נדיבה של שזיפים טריים. מומלץ להגשה עם כדור גלידה וניל לפינוק קייצי מושלם.

הדפסה
פאי שזיפים
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
משקל מטבח
כוסות מדידה
מעבד מזון
מקציף ידני (אופציונלי)
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
לתחתית בצק פריך:
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 1 כף מים קרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
לקרם השקדים:
  • 100 גרם חמאה רכה בטמ״פ החדר.
  • 1 כוס שקדים מולבנים טחונים
  • 150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור
  • 4-5 שזיפים חצויים ופרוסים דק דק
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
  1. במעבד מזון טוחנים קמח, מלח, סוכר ואת קוביות החמאה עד לקבלת פירורים.
  2. עוצרים ומוסיפים ביצה וכף מים קרים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. לא יותר מידי כדי שלא יווצר בצק קשה מידי. ממש כמה שניות ולא יותר.
  3. מניחים על השיש יריעה של ניילון נצמד ומעבירים את פירורי הבצק מעל לניילון, מאגדים את הפירורים בעזרת הידיים לכדור ומשטחים. (במידה והבצק רטוב מידי ניתן להוסיף מעט קמח או להיפך)
  4. עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
הכנת קרם השקדים:
  1. בקערה גדולה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ורכה.
  2. מוסיפים שקדים ובוחשים מעט.
  3. מוסיפים ביצה ומערבבים.
  4. לבסוף מוסיפים את כף הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. לאחר שהבצק נח במקרר, מוציאים אותו מהניילון ומניחים מעל למשטח מעט מקומח כדי שלא ידבק.
  8. מפזרים מעט קמח גם בחלקו העליון של הבצק ומרדדים לצורה עגולה (תלוי בצורת התבנית). עובי הבצק צריך להיות כ- 3-4 מ״מ. לא דק מידי.
  9. מעבירים בזהירות לתבנית פאי מתפרקת בקוטר של 26 ס״מ ומהדקים היטב את הדפנות, לא למתוח את הבצק כדי שלא יפול במהלך האפייה.
  10. את שאריות הבצק עוטפים ומניחים במקרר למקרה שנצטרך לתקן את התחתית.
  11. אופים למשך 15 דקות, לאחר האפייה אם הבצק התנפח ניתן לשטח מעט.
  12. מניחים לתחתית מעט להתקרר.
  13. מוציאים את קרם השקדים מהמקרר ומערבבים מעט כדי לרכך אותו.
  14. יוצקים את הקרם מעל לתחתית הפאי ומשטחים לצורה אחידה.
הוספת השזיפים:
  1. מסדרים את פרוסות השזיפים בתוך הקרם כך שיהיו נעוצות לתוך קרם השקדים ורק מעט יבצבץ החוצה.
  2. ניתן לסדר בצורת פרח כמו שאני עשיתי אות פשוט להניח בצורה הרצויה לכם.
  3. אופים את הפאי בתנור למשך 30-35 דקות, מוציאים אותו מהתנור כאשר הוא מעט זהוב, לי זה לקח בדיוק 40 אך יש לשים לב כי התנורים שונים.
  4. מניחים לפאי להתקרר.
  5. כדאי לאכול אות בטמ״פ החדר או קר בליווי של כדור גלידה...
3.3.3077

פאי שזיפים – תמונות הכנה

הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 4
הכנת הבצק 4
הבצק לפני הרידוד
הבצק לפני הרידוד
פאי שזיפים - הכנת הקרם שקדים 1
פאי שזיפים – הכנת הקרם שקדים 1
פאי שזיפים - הכנת הקרם שקדים 2
פאי שזיפים – הכנת הקרם שקדים 2
פאי שזיפים - הכנת הקרם שקדים 3
פאי שזיפים – הכנת הקרם שקדים 3
רידוד הבצק
רידוד הבצק
הכנסת הבצק לתבנית
הכנסת הבצק לתבנית
פאי שזיפים - הבצק בתבנית
פאי שזיפים – הבצק בתבנית
בצק פריך - לאחר אפייה ראשונית
בצק פריך – לאחר אפייה ראשונית
פאי שזיפים - הוספת הקרם שקדים
פאי שזיפים – הוספת הקרם שקדים
פאי שזיפים - לפני הכניסה לתנור
פאי שזיפים – לפני הכניסה לתנור
פאי שזיפים - לפני הכניסה לתנור - מבט מלמעלה
פאי שזיפים – לפני הכניסה לתנור – מבט מלמעלה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:פאי, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. תמר תגובה מאת:

    18 ביולי 2019 אל15:23

    טעים מאוד!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים