• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שוקולד לפסח

27 במרץ 2015 by דנה רביב תגובה אחת

העוגות הבחושות הכשרות לפסח תמיד מזכירות לנו במחשבה עוגות נמוכות ולא יפות ואפילו חלקן בטעם של מצה…
היום, הקמחים שמיוצרים לפסח טחונים מאוד דק ואפשר להכין מהם עוגות בחושות נהדרות.
עוגת השוקולד הזו כשרה לפסח למרות שהטעם והמראה שלה לא יסגיר אותה.
את העוגה הזו ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה כמפורט במתכון.
שיהיה לנו חג פסח טעים!!!

הדפסה
עוגת שוקולד לפסח
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  55 דקות
זמן כולל:  1 שעה 10 דקות
מרכיבים
  • 5 ביצים (רצוי בטמפרטורת החדר)
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 שמנת חמוצה (לגרסת הפרווה ניתן להמיר בשמנת מתוקה צמחית)
  • ¼ 1 כוסות קמח מצה לעוגה
  • ¾ כוס אבקת שוקולית
  • ¼ כוס אבקת קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
לציפוי החלבי:
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג שוקו
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה- 250 מיליליטר
לציפוי הפרווה:
  • חצי מיכל של שמנת מתוקה צימחית- 125 מ״ל
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף אבקת שוקולית
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה בינונית מנפים את הקמח, שוקולית, קקאו ואבקת האפייה.
  3. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. עוצרים ומוסיפים את השמן והשמנת ומערבבים שוב למספר שניות.
  5. תוך כדי בחישה איטית מוסיפים לאט לאט את תערובת המרכיבים היבשים.
  6. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים אך לא יותר מידי כדי שלא לאבד את כל האווריריות.
  7. מעבירים לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס״מ.
  8. אופים למשך 50-55 עד ששיפוד או קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  9. במידה ומכינים ציפוי שוקולד רגיל, רצוי ליצוק אותו על גבי עוגה חמה.
  10. אם משתמשים בציפוי קר על בסיס קצפת יש לקרר את העוגה במקרר.
הכנת ציפוי חלבי:
  1. יוצקים את כל המרכיבים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מקררים את העוגה היטב כדי שהציפוי לא ימס ומורחים שכבה עבה על גבי העוגה.
  3. את העוגה יש לשמור במקרר.
הכנת ציפוי פרווה:
  1. בקלחת קטנה על להבה בינונית מערבבים את כל המרכיבים עד לתערובת חלקה.
  2. כאשר העוגה יוצאת מהתנור מחוררים אותה מעט בעזרת שיפוד ויוצקים מעל את הציפוי.
3.2.2925

תמונות הכנה

עוגת שוקולד לפסח - ניפוי המרכיבים היבשים
עוגת שוקולד לפסח – ניפוי המרכיבים היבשים
עוגת שוקולד לפסח - הקצפת הביצים והסוכר
עוגת שוקולד לפסח – הקצפת הביצים והסוכר
עוגת שוקולד לפסח - בלילת העוגה
עוגת שוקולד לפסח – בלילת העוגה
עוגת שוקולד לפסח - לפני אפייה
עוגת שוקולד לפסח – לפני אפייה
עוגת שוקולד לפסח - לאחר אפייה
עוגת שוקולד לפסח – לאחר אפייה
עוגת שוקולד לפסח - לפני מריחת הציפוי
עוגת שוקולד לפסח – לפני מריחת הציפוי
עוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד לפסח

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:כשר לפסח, ללא חלב ומוצריו, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ארנה תגובה מאת:

    2 באפריל 2015 אל14:24

    דנה רביב!
    חג שמח ותודה על מתכונים נהדרים קלים טעימים יפים וההוראות ברורות
    תודה מכל הלב

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים