• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות עוף עם אפונה

10 במרץ 2015 by דנה רביב כתוב תגובה

לפעמים אני אוהבת לגוון את ארוחת הצהריים של הילדים במרכיב אחד פשוט שמשנה הרבה בטעם…
במקום להכין קציצות מבשר בקר אני מחליפה את הבשר לחזה עוף טחון ובדרך חוסכת כמה קלוריות גם לעצמי.
את הקציצות הללו אני מכינה עם אפונה ותפוחי אדמה אך תוכלו לשלב ירקות נוספים כמו גזר גמדי או קישוא ועוד.

הדפסה
תבשיל קציצות עוף עם אפונה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  60 דקות
זמן כולל:  1 שעה 10 דקות
מרכיבים
לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כורכום
  • בצל מגורר או קצוץ דק מאוד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • גבעול סלרי (רק העלים קצוצים דק)
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 1 כרישה גדולה פרוסה דק (רק החלק הבהיר)
  • 1 שקית אפונה עדינה קפואה
  • מים
  • 1 גבעול סלרי שלם
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 זוקיני (לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק
  • ¼ כפית כורכום או חוואיג׳
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לתערובת אחידה ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
  1. מניחים סיר רחב ונמוך על להבה בינונית גבוהה ויוצקים 2 כפות שמן.
  2. מוסיפים את הכרישה ומטגנים למשך 3 דקות.
  3. מוסיפים את האפונה, מים, גבעול הסלרי, מלח ואבקת מרק ובוחשים.
  4. מביאים לרתיחה (כ-10 דקות).
  5. מכינים כדורים קטנים מתערובת הקציצות ומסדרים בעדינות בסיר.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  7. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הזוקיני לחצאי פרוסות ומוסיפים לסיר.
  8. מבשלים לעוד 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
3.2.2925

 תמונות הכנה

קציצות עוף עם אפונה - מרכיבי הקציצות
מרכיבי הקציצות
קציצות עוף עם אפונה - תערובת הקציצות
תערובת הקציצות
קציצות עוף עם אפונה - טיגון כרישה
טיגון כרישה
קציצות עוף עם אפונה - הוספת האפונה
הוספת האפונה
קציצות עוף עם אפונה - הוספת המים והתבלינים
הוספת המים והתבלינים
קציצות עוף עם אפונה - הוספת הקציצות
הוספת הקציצות
קציצות עוף עם אפונה - מהלך הבישול
מהלך הבישול
קציצות עוף עם אפונה - הוספת הירקות
הוספת הירקות

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:ארוחת צהריים, יום כיפור, כשר לפסח

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים