• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פרגיות עם פירות יבשים ברוטב סילאן

28 בינואר 2015 by דנה רביב כתוב תגובה

השבוע השתתפתי במשימה של תוכנית הטלוויזיה ״מאסטר שף״ לכבוד פתיחתה של העונה החדשה של
מאסטר שף VIP שעולה לאוויר ביום שלישי ב 3/2.
מטרת המשימה היתה להכין מנת תוספת לצד קוסקוס, קיבלתי חבילה הכוללת מרכיבים נהדרים וירקות מיוחדים להכנת המשימה.
מה שמיוחד בירקות הללו הוא שהם הגיעו מעמותה מדהימה שנקראת ״לקט ישראל״ שמטרתה הצלת מזון למען נזקקים בישראל.
שמחתי מאוד לקחת חלק במשימה כל כך מהנה והחלטתי להכין מנה בהשראת החג הקרב ובא הלוא הוא ט״ו בשבט ולתת לפירות היבשים מקום נכבד לצד הקוסקוס!
אז בלי הרבה דיבורים, קבלו את המנה שלי למשימת הקוסקוס של מאסטר שף v.i.p – פרגיות עם פירות יבשים ברוטב סילאן.

הדפסה
פרגיות עם פירות יבשים ברוטב סילאן
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
  • 5-6 פרגיות חצויות לשניים
  • 10 משמשים מיובשים
  • 10 שזיפים מיובשים
  • 2-3 תאנים מיובשים
  • מעט צימוקים
  • ½ כוס מים
  • קמצוץ קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול הפרגיות
הוראות הכנה
  1. מניחים את חצאי הפרגיות בצלחת ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  2. מחממים על להבה בינונית גבוהה סיר נמוך ורחב או מחבת גדולה ועמוקה.
  3. יוצקים את השמן ומניחים את הפרגיות על גבי הצד המתובל.
  4. מטגנים מספר דקות עד השחמה והופכים לצד השני, מתבלים במלח ופלפל.
  5. לאחר שהפרגיות הושחמו מעבירים אותן לצלחת.
  6. מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים את פרוסות הבצל. מטגנים למשך 5 דקות עד שהבצל מתרכך ומעט ומשחים.
  7. מחזירים את הפרגיות לסיר.
  8. חותכים מעט את הפירות היבשים ומוסיפים לסיר.
  9. מפזרים את הקינמון והמלח בצורה שווה מסביב.
  10. יוצקים את הסילאן והמים ומנערים מעט את הסיר כדי לאחד את מרכיבי הרוטב.
  11. מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר.
  12. מבשלים למשך 40 דקות. ( באמצע הבישול כדאי לוודא שלא נגמרו הנוזלים בסיר).
3.2.2925

 תמונות הכנה

תיבול הפרגיות
תיבול הפרגיות
טיגון הפרגיות
טיגון הפרגיות
פרגיות לאחר טיגון
פרגיות לאחר טיגון
טיגון הבצל
טיגון הבצל
הוספת פירות יבשים
הוספת פירות יבשים
בישול המנה
בישול המנה
משימת מאסטר שף VIP
משימת מאסטר שף VIP

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:טו בשבט, יום כיפור, כשר לפסח

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים