• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת סולת וקוקוס

26 בדצמבר 2014 by דנה רביב תגובה אחת

עוגת סולת וקוקוס היא עוגה מדהימה שסבתא של בעלי היתה אופה לפני הרבה מאוד שנים,
קיבלתי את המתכון באהבה מחמותי ומאז העוגה הזו נכנסה לרשימת העוגות הקבועות בבית.
כשהעוגה בתנור לא ניתן להתעלם לריח ההדרים שממלא את הבית בשילוב של ניחוח קוקוס עדין…
אני שמחה להעניק לכם באותה אהבה את המתכון של אחת העוגות הקלות ביותר שיש!
אז קדימה… רק לערבב ולתת לתנור לעשות את העבודה.

הדפסה
עוגת סולת וקוקוס
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ 1 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • ½ 1 כוסות סולת
  • 2 כפות שקדים טחונים (אפשר להמיר בסולת למי שאין)
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח רגיל
לקישוט: מעט שקדים פרוסים (לא חובה)
לסירופ (לאחר באפייה):
  • ½ 1 כוסות מים
  • ½ 1 כוסות סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הביצים, הסוכר, השמן ומיץ התפוזים עד לתערובת ללא גושים.
  3. מוסיפים את המרכיבים היבשים: סולת, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה וקוקוס.
  4. מערבבים לאט לתערובת אחידה.
  5. משמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל של 25/35 ס״מ
  6. ניתן לפזר מעט שקדים פרוסים דק מעל לפני העוגה.
  7. אופים למשך 40-45 דקות עד שהעוגה משחימה, נועצים שיפוד במרכז העוגה ומוודאים שיוצא יבש.
  8. בזמן אפיית העוגה מכינים את הסירופ.
הכנת הסירופ:
  1. בקלחת קטנה יוצקים סוכר ומים ומחממים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3 דקות.
  3. מסירים מהאש.
  4. כאשר העוגה מוכנה, יוצקים בצורה אחידה את סירופ הסוכר בעזרת כף. זה נראה שיש יותר מידי סירופ אך הוא נספג היטב בתוך העוגה בזמן שהיא מתקררת.
3.3.3077

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:יום כיפור, ללא לקטוז, מתאים להכנה עם ילדים, עוגות בחושות, עוגת השבוע, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. לימור תגובה מאת:

    15 במרץ 2015 אל20:39

    עוגה מנצחת !!!!

    פשוטה להכנה כל המרכיבים בקערה אחת ללא מערבל.

    שידרגתי אותה במריחה דקה של ריבה בתוספת תותים טריים.

    יישר כח ! תמשיכי לשלוח לנו מתכונים טובים כאלה.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים