• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק ירקות

5 באוקטובר 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

החורף בפתח ואני כבר מתחילה להריח את ניחוחות המרקים המדהימים שלי ואין לי צל של ספק שאכין כל כך הרבה מרקים בחורף הקרוב בדיוק כמו בכל שנה.
מרק ירקות הוא המרק הכי שכיח מכל המרקים הקיימים (גם מרק העוף…), כל כך מזין ובריא ובלי סוף אפשרויות גיוון…
לדעתי אין צורך לתבל את המרק יותר מידי או לבשל את הירקות בהגזמה מאחר שככל שמעשה זו רק נפגע בערכיהם התזונתיים של הירקות שמלאים בכל כך הרבה ויטמינים ומינרלים.
הרגישו חופשי להוסיף ירקות כאוות נפשכם אלו רק ישבחו את טעם המרק שלכם…
שיהיה חורף חם לכולם!

הדפסה
מרק ירקות
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 זוקיני או קישוא
  • 1 בצל גדול
  • 1 כרישה (לא חובה)
  • 1 גבעול סלרי כולל העלים
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 בטטה
  • 1 עגבניה קלופה
  • 2 ליטר מים קרים
  • 2 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
הוראות הכנה
  1. קולפים וקוצצים לקוביות קטנות את הבצל, הגזר, הכרישה וגבעול הסלרי ללא העלים (את העלים שומרים), מניחים בצלחת בצד.
  2. קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה, תפוחי האדמה, הזוקיני והעגבניה.
  3. מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן.
  4. מעבירים לסיר את הבצל, הגזר, גבעול הסלרי והכרישה הקצוצים, מוסיפים כפית מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך 5-7 דקות עד שהם מזהיבים (תהליך זה יקנה למרק טעם מצוין).
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה, הזוקיני, העגבניה והבטטה ומערבבים.
  6. מתבלים במלח (כפית), אבקת מרק ופלפל שחור.
  7. קןצצים את עלי הסלרי ועלי הפטרוזיליה ומוסיפים חצי מהכמות לסיר. את היתר שומרים לסוף.
  8. יוצקים את המים הקרים ומביאים לרתיחה. (עד שהמים מבעבעים).
  9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות.
  10. לאחר 30 דקות מוסיפים את יתר העלים הקצוצים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  11. טועמים ומתקנים תיבול.
הערות
ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו: ברוקולי (מוסיפים 10 דקות לפני ביום הבישול), פטריות, כרוב, דלעת, שעועית ירוקה או לבנה, גרגירי חומוס מבושלים ועוד...
3.2.2807

מרק ירקות – תמונות הכנה

מרק ירקות - הכנת הירקות הקצוצים לטיגון
מרק ירקות – הכנת הירקות הקצוצים לטיגון
מרק ירקות - טיגון הירקות הקצוצים 1
מרק ירקות – טיגון הירקות הקצוצים 1
מרק ירקות - טיגון הירקות הקצוצים 2
מרק ירקות – טיגון הירקות הקצוצים 2
מרק ירקות - הוספת הירקות למרק
מרק ירקות – הוספת הירקות למרק
מרק ירקות - הוספת המים
מרק ירקות – הוספת המים

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:ארוחת צהריים, יום כיפור, כשר לפסח, פרווה, צמחוני

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים