• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לביבות תפוח אדמה ותרד

25 באוגוסט 2014 by דנה רביב 2 תגובות

את נפלאות התרד אין צורך להסביר, כולנו יודעים כמה חשוב לשלב תרד באוכל שלנו וכמה הוא עשיר בויטמינים ונוגדי חימצון.
יש הרבה שלא אוהבים את טעמו כשהוא מודגש מידי במאכל מסוים אך אני משלבת אותו בהמון סוגי קציצות וטעמו לא מורגש כל כך.
השבוע קניתי ירקות טריים מחוות ירקות אורגנים ובתוך הארגז התחבא לו תרד ניו זילנדי ששונה במקצת בצורתו מהתרד הרגיל אך טעמו ממש דומה.
הכנתי איתו לביבות תפוח אדמה ותרד שהבנות שלי פשוט חיסלו בדקות ספורות…
אני מאוד ממליצה לכם לנסות ולהכניס את התרד לתפריט אצלכם בבית והנה מתכון קל מאוד להתחיל איתו…

הדפסה
לביבות תרד
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 חבילת עלי תרד טריים או בייבי תרד- 400 גרם
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • 1 בצל בינוני
  • 2 ביצים
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קמח
הוראות הכנה
  1. שוטפים את התרד ממסננת ומניחים לו להתייבש.
  2. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ויוצקים 2-3 כפות שמן.
  3. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצלמעט משחים.
  4. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה גדולה.
  5. מחזירים את המחבת ללהבה ומניחים בה את התרד. (התרד מתכווץ לכמות ממש קטנה...)
  6. מערבבים את התרד עד שהוא מפריש נוזלים ונשארת כמות קטנה, 3-4 דקות בערך.
  7. מסירים את המחבת מהאש ומניחים לתרד מעט להתקרר.
  8. מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה על הצד הקטן, סוחטים מהם את הנוזלים ומוסיפים לקערה עם הבצל.
  9. סוחטים היטב את התרד וקוצצים אותו מעט, מעבירים גם כן לקערה.
  10. מוסיפים: ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור.
  11. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  12. מחממים מחבת (זו שהשתמשנו בה קודם) על להבה בינונית גבוהה ויוצקים שמן רק שיכסה את תחתית המחבת.
  13. כאשר השמן חם יוצקים בעזרת כף מעט מהתערובת ומטגנים עד השחמה משני הצדדים.
  14. מניחים על גבי נייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
3.2.2708

 תמונות הכנה

לביבות תרד - סינון התרד
לביבות תרד – סינון התרד
לביבות תרד - טיגון הבצל
לביבות תרד – טיגון הבצל
לביבות תרד - הבצל לאחר טיגון
לביבות תרד – הבצל לאחר טיגון
לביבות תרד - טיגון התרד
לביבות תרד – טיגון התרד
לביבות תרד - כל המרכיבים בקערה
לביבות תרד – כל המרכיבים בקערה
לביבות תרד - תערובת לאחר ערבוב
לביבות תרד – תערובת לאחר ערבוב
לביבות תרד - טיגון הלביבות
לביבות תרד – טיגון הלביבות

מתוייק תחת: שונות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יפה תגובה מאת:

    7 במאי 2021 אל12:25

    הבעיה היחידה עם הלביבות האלה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן כל כך מוסיף פה התרד ומאד טעימות?תודה על מתכון מעולה

    הגב
  2. תמר כרמון שטיינברגר תגובה מאת:

    14 בינואר 2019 אל6:08

    מגרה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים