• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פרח מבצק סוכר – הכנת שושנה

13 ביולי 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

כשמכינים עוגה מבצק סוכר, אפשרויות העיצוב הן בלתי מוגבלות. במידה והעיצוב שלכם דורש פרחים ניתן להשתמש בשלל חותכנים כדי להכין פרחים נפלאים אבל כשרוצים להכין פרח תלת מימדי מיוחד… צריך להשקיע קצת יותר.
היום בחרתי להדגים איך מכינים שושנה מבצק סוכר, צעד אחר צעד.
  1. בוחרים את צבע הבצק הרצוי ולוקחים חתיכה בערך בגודל הפרח שתרצו ליצור.
  2. לוקחים ניילונית (כמו ששמים בקלסר) וגוזרים בצד אחד כדי שנוכל לפתוח ולסגור.
  3. יוצרים כדורים קטנים בגודל של זית קטן ומניחים בתוך הניילון.
  4. יוצרים גליל קטן (לא צר) ומניחים גם אותו ליד הכדורים הקטנים.
  5. דואגים שיהיו מרווחים גדולים בין כל כדור וכדור.
  6. סוגרים את הניילון מעל לכדורים ובעזרת כרית האגודל מועכים את הגליל לאורכו כדי ליצור פיסת בצק דקה מאוד, מועכים לאורך צד אחד יותר מהשני כדי שיהיה דק יותר.
  7. ממשיכים למעוך את כל הכדורים לאורך, שוב כאשר צד אחד יהיה דק יותר מהשני.
הרכבת השושנה:
  1. לוקחים את פיסת הבצק שהיתה הגליל ובעדינות מגלגלים לצורת שבלול כאשר הצד הדק מופנה כלפי מעלה.
  2. לוקחים עוד פיסת בצק (כדור מעוך) ומדביקים את הקצה שלו היכן שהסתיים העלה הקודם או טיפה לפני…
  3. ממשיכים כך להדביק את כל העלים כדי שתיווצר המשכיות לעלי הכותרת, ניתן להיעזר במכחול דק ומעט מאוד מים כדי לעזור לעלים להדבק היטב.
  4. מניחים את הפרח ישירות על העוגה או במתקן של הביצים מאחר ויש בו שקעים שעוזרים לשמור על צורת הפרח עד לשימוש.
  5. ניתן להכין בצורה זו גם פרחים קטנים יותר להניח על קאפקייק וכו…

תמונות הכנה

פרחים מבצק סוכר - שושנה מבצק סוכר
פרחים מבצק סוכר – שושנה מבצק סוכר

 

מתוייק תחת: בצק סוכר

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים