את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז מנה של דג מרוקאי מככבת אצלנו במשפחה בארוחות שישי וכמנה ראשונה בארוחות חג. מה שמאפיין את המתכון הזה הוא כמובן הרוטב האדום (שמומלץ שיהיה חריף) שבשילוב עם חלת שבת טרייה ופילה הדג מייצר לא פחות מחוויה לחושים 🙂 .
המתכון פשוט להכנה וניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב על ידי הוספת פלפלים, שימו לב שבמתכון רשמתי 4 פלפלים שבדרך כלל מפיקים חריפות בינונית (תלוי בפלפלים שלכם), ניתן להוסיף/להחליף את זן הפלפלים החריפים כדי לשלוט על מידת החריפות של הרוטב.
מרכיבים
- 8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך)
- 2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
- 10 שיני שום קלופות
- 3 פלפלים מתוקים יבשים
- 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
- ¾ כוס פטרוזיליה
- ½ כוס כוסברה (אפשר יותר)
- 4 פלפלים חריפים יבשים (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
לרוטב:
- ½ 1 כפות פפריקה מתוקה
- ¾ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מים
הוראות הכנה
- משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה מונע ריחות)
- מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים.
- בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') מסדרים שכבה ראשונה של מחצית מרצועות הגמבה, השום והפטרוזיליה.
- מסדרים מעל את הדגים
- מעל שכבת הדגים מסדרים את יתר רצועות הגמבה, שיני השום, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה.
- מוסיפים את הלימון הכבוש.
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור.
- יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.
- להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר (לא מעל לדגים).
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
- מבשלים למשך 15 דקות. (עם מכסה)
- מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה (ללא מכסה)
- מגישים חם עם חלה טרייה!