• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

דג מרוקאי

28 בפברואר 2014 by דנה רביב

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז מנה של דג מרוקאי מככבת אצלנו במשפחה בארוחות שישי וכמנה ראשונה בארוחות חג. מה שמאפיין את המתכון הזה הוא כמובן הרוטב האדום (שמומלץ שיהיה חריף) שבשילוב עם חלת שבת טרייה ופילה הדג מייצר לא פחות מחוויה לחושים 🙂 .
המתכון פשוט להכנה וניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב על ידי הוספת פלפלים, שימו לב שבמתכון רשמתי 4 פלפלים שבדרך כלל מפיקים חריפות בינונית (תלוי בפלפלים שלכם), ניתן להוסיף/להחליף את זן הפלפלים החריפים כדי לשלוט על מידת החריפות של הרוטב.


הדפסה
דג מרוקאי
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה 10 דקות
מרכיבים
  • 8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך)
  • 2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 3 פלפלים מתוקים יבשים
  • 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
  • ¾ כוס פטרוזיליה
  • ½ כוס כוסברה (אפשר יותר)
  • 4 פלפלים חריפים יבשים (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
לרוטב:
  • ½ 1 כפות פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים
הוראות הכנה
  1. משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה מונע ריחות)
  2. מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים.
  3. בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') מסדרים שכבה ראשונה של מחצית מרצועות הגמבה, השום והפטרוזיליה.
  4. מסדרים מעל את הדגים
  5. מעל שכבת הדגים מסדרים את יתר רצועות הגמבה, שיני השום, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה.
  6. מוסיפים את הלימון הכבוש.
  7. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור.
  8. יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.
  9. להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר (לא מעל לדגים).
  10. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
  11. מבשלים למשך 15 דקות. (עם מכסה)
  12. מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה (ללא מכסה)
  13. מגישים חם עם חלה טרייה!
3.3.3077

תמונות הכנה

דג מרוקאי - הכנת המרכיבים
דג מרוקאי – הכנת המרכיבים
דג מרוקאי - סידור הדג, הפלפלים והירק בסיר
דג מרוקאי – סידור הדג, הפלפלים והירק בסיר
דג מרוקאי - מרכיבי הרוטב
דג מרוקאי – מרכיבי הרוטב
דג מרוקאי - כל המרכיבים לפני הוספת הנוזלים
דג מרוקאי – כל המרכיבים לפני הוספת הנוזלים
דג מרוקאי - שלב הבישול
דג מרוקאי – שלב הבישול
דג מרוקאי - מבט מקרוב
דג מרוקאי – מבט מקרוב

מתוייק תחת: דגים מתוייג כ:כשר לפסח

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים