• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סלט סלק

15 בדצמבר 2013 by דנה רביב תגובה אחת

סלט סלק הוא סלט מתקתק שמתאים בכל ארוחה, אני מבשלת את הסלק עם קליפתו ומקלפת לאחר הבישול וכך הקליפה פשוט מתנתקת בקלות ולא כל כך מלכלכת…
היום יש סלק מצוין מבושל וקלוף בוואקום, הוא מתקתק ועושה עבודה נפלאה! ממש פשוט מהיר מאוד
הבת הגדולה שלי פשוט מכורה לסלט הזה מאז שהיתה בערך בת שנה ומאז אני מחויבת לסלט הזה אחת לשבוע ואני לא צריכה להסביר כמה הוא בריא נכון?
אז קדימה לנסות!

הדפסה
סלט סלק
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  60 דקות
זמן כולל:  1 שעה 15 דקות
מרכיבים
  • 5 סלקים
  • ¼ בצל
  • 3-5 שיני שום (לפי טעמכם האישי)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות לימון
  • 1 כפות חומץ
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 4-5 עלי סלרי/ פטרוזיליה- לא חובה
הוראות הכנה
  1. שוטפים את הסלקים ומורידים את החלק העליון של הגבעולים ואת השורש התחתון.
  2. מניחים את הסלקים בסיר בינוני ויוצקים מים עד לכיסוי הסלקים.
  3. מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהסלקים מבושלים לחלוטין ורכים. בערך שעה.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות מאוד ומניחים בקערה גדולה.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  6. כאשר הסלקים מבושלים מניחים להם להצטנן מעט ומקלפים אותם. הקליפה מתקלפת במהירות בעזרת הידיים ללא צורך בסכין.
  7. חותכים את הסלקים לרצועות או קוביות (מה שאתם אוהבים), רצוי לחתוך על צלחת שטוחה כדי שהצבע העמוק של הסלק לא ישאר לכם על קרש החיתוך. מוסיפים לקערת הרוטב.
  8. מערבבים היטב את הסלט ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר. (טועמים ומתקנים תיבול רק לאחר שעה או יותר כדי לאפשר לסלק לספוג את טעמי הרוטב.
הערות
מי שרוצה יכול להשתמש בסלק מוכן בוואקום אבל תמיד עדיף טרי...
3.5.3251

סלט סלק – תמונות הכנה

סלט סלק - בישול הסלק
סלט סלק – בישול הסלק
סלט סלק - קילוף הסלק
סלט סלק – קילוף הסלק
סלט סלק - חיתוך הסלק
סלט סלק – חיתוך הסלק
סלט סלק - ערבוב הסלק עם הרוטב
סלט סלק – ערבוב הסלק עם הרוטב

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:כשר לפסח

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חנה שינדר תגובה מאת:

    20 בדצמבר 2013 אל22:26

    מהממת במתכוניך איזה יופי העוף בערמונים נראה מעולה וטעים ינוסה במהלך השבוע כי עכשיו אי אפשר לרכוש את המצרכים ערב יום שישי.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים