• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק פטריות וגריסים

8 באוקטובר 2013 by דנה רביב תגובה אחת

כשמזג האוויר מתחיל להתקרר, החשק למרק טוב מגיע במהירות. מרק פטריות וגריסים הוא מרק שאני אוהבת להכין כמתחשק לי מרק מיוחד, משביע ובריא.
אין כמו מרק פטריות חם עם גריסים טעימים ביום קריר, המרק יוצא טעים במיוחד ולעיתים נדירות הסיר מחזיק מעמד יותר מכמה שעות 🙂

הדפסה
מרק פטריות וגריסים
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 5
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  1 שעה
זמן כולל:  1 שעה 15 דקות
מרכיבים
  • 3 סלסילות של פטריות שמפיניון
  • 3-4 פטריות פורטבלו גדולות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כרישה בינונית
  • ½ כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. קוצצים את הכרישה לרצועות דקות, מכניסים לקערה גדולה וממלאים במים כדי שכל שאריות החול ישקעו בתחתית (הכרישה צפה), מוציאים את הכרישה ללא הנוזלים ומעבירים למגבת כדי שמעט תתייבש.
  2. מנקים היטב את כל הפטריות בעזרת מגבת לחה (לא שוטפים פטריות), פורסים אותן לפרוסות דקות ומניחים בקערה גדולה בצד. לא לשכוח להוריד לפטריות הפורטבלו את הרגל...
  3. מחממים סיר גדול עם שמן על להבה גבוהה ומטגנים בו את הכרישה למשך 2-3 דקות עד שהיא מתרככת.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
  5. מוסיפים את הפטריות והמלח ובוחשים מעט, (זה נראה המון פטריות כרגע אך הן מתכווצות מאוד).
  6. מטגנים את הפטריות למשך 5-7 דקות כאשר מידי פעם מערבבים מעט.
  7. מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה.
  8. יוצקים פנימה 6 כוסות מים ובוחשים.
  9. מתבלים בפלפל שחור, אבקת מרק פטריות ואבקת מרק עוף ומערבבים.
  10. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  11. מעבירים את הסיר ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עד שהגריסים רכים מספיק, בערך שעה עד שעתיים. (כדאי לבחוש מעט באמצע הבישול).
  12. בסיום הבישול מערבבים וטועמים, בשלב זה אני מוסיפה מעט מלח...
הערות
ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת או עירית קצוצה...
בתאבון!
3.3.3077

מרק פטריות וגריסים – תמונות הכנה

מרק פטריות וגריסים - ייבוש הכרישה
מרק פטריות וגריסים – ייבוש הכרישה
מרק פטריות וגריסים - טיגון הכרישה
מרק פטריות וגריסים – טיגון הכרישה
מרק פטריות וגריסים - חיתוך הפטריות
מרק פטריות וגריסים – חיתוך הפטריות
מרק פטריות וגריסים - הוספת הפטריות
מרק פטריות וגריסים – הוספת הפטריות
מרק פטריות וגריסים - לאחר בישול הפטריות
מרק פטריות וגריסים – לאחר בישול הפטריות
הוספת הגריסים
הוספת הגריסים

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:כשר לפסח, מעל חצי שעה, פרווה, צמחוני

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יערה תגובה מאת:

    26 בינואר 2017 אל10:36

    יצא מעולה. כל כך טעים.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים