• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סלט תפוחי אדמה

2 באוקטובר 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

אפשר להכין סלט תפוחי אדמה עם הרבה סוגי ירקות וטעמים שונים, את הסלט הזה הרכבתי מהמרכיבים הכי אהובים עלי במטבח: שעועית ירוקה פריכה, זיתים מסוג קלמטה, עגבניות מיובשות ועוד…
תוכלו להוסיף בסיום הכנת הסלט גם גבינה בולגרית שמשתלבת נהדר עם כל הטעמים הללו אך אני הכנתי הפעם את הסלט לארוחה בשרית ולכן ויתרתי עליה.
את תפוחי האדמה אני מבשלת קודם עד שהם מתרככים ואז צורבת אותם במחבת עם שמן כדי לתת להם מרקם פריך וקריספי.
אני מוסיפה לסלט מעט גרידת לימון שלא מרגישים בטעם אבל הריח פשוט מרענן ומושך.
גוונו מעט את השולחן שלכם עם סלט תפוחי אדמה צבעוני ומיוחד.

הדפסה
סלט תפוחי אדמה
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • חופן שעועית ירוקה (אפשר קפואה או טרייה)
  • 10 זיתים מסוג קלמטה
  • 7-10 עגבניות מיובשות בשמן
  • ½ כפית מלח
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידה מחצי לימון
  • 3-4 כפות שמן זית
הוראות הכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר עם מים עד שהם מתרככים, כ-20 דקות ולאחר מכן מסננים אותם ומניחים בצד כדי שיתייבשו.
  2. חולטים את השעועית הירוקה למשך 3-5 דקות ושוטפים במים קרים, מסננים ומניחים בקערה גדולה.
  3. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות דקות ושמים בקערה.
  4. קוצצים את הזיתים ומוסיפים לקערה.
  5. כותשים את שן השום או מגררים בפומפייה ומוסיפים.
  6. כעת מתבלים במלח וגרידת לימון (מגררים בפומפייה דקה).
  7. סוחטים את מיץ הלימון ויוצקים גם את שמן הזית.
  8. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  9. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן לטיגון (בערך 3 כפות), מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב עד שהם מקבלים גוון מעט זהוב, תפוחי האדמה מעט נמעכים ומתרסקים לא לדאוג כי שם נמצא כל הטעם!
  10. מוסיפים את תפוחי האדמה החמים לקערת הסלט ומערבבים מיד, כאשר הסלט חם תפוחי האדמה סופגים את התיבול.
  11. טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
הערות
בתאבון!
ניתן לאכול את הסלט חם או בטמפרטורת החדר ואפילו קר...
3.3.3077

סלט תפוחי אדמה – תמונות הכנה

סלט תפוחי אדמה - עגבניות מיובשות
סלט תפוחי אדמה – עגבניות מיובשות
סלט תפוחי אדמה - הוספת השעועית והזיתים
סלט תפוחי אדמה – הוספת השעועית והזיתים
סלט תפוחי אדמה - הוספת תפוחי האדמה
סלט תפוחי אדמה – הוספת תפוחי האדמה

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:פרווה, צמחוני

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים