• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

תבשיל עוף בבצל וזיתי קלמטה

15 בספטמבר 2013 by דנה רביב תגובה אחת

אפשר להכין תבשיל עוף בכל סוג של רוטב או תיבול ותמיד הוא יצא טעים.
הפעם חשבתי לשלב הרבה בצל סגול ושום שעם הבישול האיטי הופכים להיות רכים ומתקתקים בשילוב של זיתי קלמטה מעט מלוחים וביחד נוצרה מנהת עוף מיוחדת, חגיגית ומעוררת תאבון…
אני ממליצה בחום לנסות את המנה הזו.

הדפסה
תבשיל עוף בבצל וזיתי קלמטה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  1 שעה 30 דקות
זמן כולל:  1 שעה 40 דקות
מרכיבים
  • 5-6 בצלים סגולים גדולים
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 ראש שום (12-15 שיני שום)
  • 6-8 חלקי עוף
  • 1 כפית סוכר (גדושה)
  • ½ כוס מים
  • 15 זיתים מסוג קלמטה
  • מלח (בערך כפית)
  • פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. מניחים את חלקי העוף בצלחת גדולה ומנגבים אותם מעט בנייר סופג.
  2. מפזרים מלח ופלפל שחור משני צידי העוף.
  3. מחממים שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאג') על להבה גבוהה ומניחים את חלקי העוף לטיגון משני הצדדים עד להשחמה.
  4. מוציאים את חלקי העוף לצלחת ומניחים בצד.
  5. פורסים את הבצלים לחצאים ואז לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-5 דקות. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לעוד 10 דקות. (לאחר 5 דקות פותחים ומערבבים- שימו לב שלא ישרף, ניתן להוסיף טיפונת מים).
  6. כאשר הבצל מתרכך מוסיפים את השום, העוף, הזיתים והמים. מנערים מעט את הסיר ומכסים.
  7. מבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות ולאחר מכן הופכים את חלקי העוף וממשיכים לבשל לעוד 30-40 דקות נוספות והופכים שוב. (שימו לב שאם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים).
  8. פותחים את מכסה הסיר וממשיכים לבשל 10-15 דקות כדי לאדות מעט מהנוזלים.
  9. תבשיל עוף בבצל - תיבול העוףתבשיל עוף בבצל - השחמת העוףתבשיל עוף בבצל - טיגון הבצל 1תבשיל עוף בבצל - טיגון הבצל 2תבשיל עוף בבצל - הוספת העוף והשוםתבשיל עוף בבצל - הוספת הזיתיםתבשיל עוף בבצל - אמצע בישול והפיכת העוףתבשיל עוף בבצל - סיום הבישול
הערות
מגישים בתוספת פירה או אורז לבן.
בתאבון!
3.2.2124

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:כשר לפסח, מעל חצי שעה, סוכות, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אילנית פטיטו תגובה מאת:

    18 במרץ 2014 אל11:42

    המתכון של העוף עם הזיתים יצא ממש טעים! דנה אימצתי את האתר שלך (-:

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים