תבשיל עוף בבצל וזיתי קלמטה

אפשר להכין תבשיל עוף בכל סוג של רוטב או תיבול ותמיד הוא יצא טעים.
הפעם חשבתי לשלב הרבה בצל סגול ושום שעם הבישול האיטי הופכים להיות רכים ומתקתקים בשילוב של זיתי קלמטה מעט מלוחים וביחד נוצרה מנהת עוף מיוחדת, חגיגית ומעוררת תאבון…
אני ממליצה בחום לנסות את המנה הזו.

תבשיל עוף בבצל וזיתי קלמטה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 5-6 בצלים סגולים גדולים
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 ראש שום (12-15 שיני שום)
  • 6-8 חלקי עוף
  • 1 כפית סוכר (גדושה)
  • ½ כוס מים
  • 15 זיתים מסוג קלמטה
  • מלח (בערך כפית)
  • פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. מניחים את חלקי העוף בצלחת גדולה ומנגבים אותם מעט בנייר סופג.
  2. מפזרים מלח ופלפל שחור משני צידי העוף.
  3. מחממים שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאג') על להבה גבוהה ומניחים את חלקי העוף לטיגון משני הצדדים עד להשחמה.
  4. מוציאים את חלקי העוף לצלחת ומניחים בצד.
  5. פורסים את הבצלים לחצאים ואז לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-5 דקות. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לעוד 10 דקות. (לאחר 5 דקות פותחים ומערבבים- שימו לב שלא ישרף, ניתן להוסיף טיפונת מים).
  6. כאשר הבצל מתרכך מוסיפים את השום, העוף, הזיתים והמים. מנערים מעט את הסיר ומכסים.
  7. מבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות ולאחר מכן הופכים את חלקי העוף וממשיכים לבשל לעוד 30-40 דקות נוספות והופכים שוב. (שימו לב שאם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים).
  8. פותחים את מכסה הסיר וממשיכים לבשל 10-15 דקות כדי לאדות מעט מהנוזלים.
  9. תבשיל עוף בבצל - תיבול העוףתבשיל עוף בבצל - השחמת העוףתבשיל עוף בבצל - טיגון הבצל 1תבשיל עוף בבצל - טיגון הבצל 2תבשיל עוף בבצל - הוספת העוף והשוםתבשיל עוף בבצל - הוספת הזיתיםתבשיל עוף בבצל - אמצע בישול והפיכת העוףתבשיל עוף בבצל - סיום הבישול
הערות
מגישים בתוספת פירה או אורז לבן.
בתאבון!

 


תגובה אחת עבור - “תבשיל עוף בבצל וזיתי קלמטה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *