• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת תמרים עם שטרויזל

8 בספטמבר 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

עוגת תמרים עם שטרויזל היא עוגה המורכבת מבסיס של עוגה בחושה עם מעט קינמון ומעליה שכבה דקה של ממרח תמרים מתוק והכי חשוב מעל לכל זה יש שכבה פריכה וקרנצ'ית של פירורים שנקראים שטוריזל.
את הפירורים מכינים מחמאה, סוכר וקמח שיוצרים מעין בצק פריך כמו של עוגייה.
העוגה הזו היא מאוד מיוחדת במרקם שלה ועדינה מאוד בטעם שלה, פשוט מושלמת!

הדפסה
עוגת שטרויזל תמרים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
לבסיס העוגה:
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 60 גרם חמאה
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ 1 כוסות קמח
להכנת הציפוי:
  • ¾ כוס ממרח תמרים
  • ½ כוס קמח
  • ⅓ כוס סוכר חום דמררה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 40 גרם חמאה
  • ¼ כפית קינמון
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מתחלים בהכנת השטרויזל: בקערה בינונית מניחים: קמח, סוכר חום, סוכר לבן וחמאה.
  3. בעזרת הידיים מפרקים את החמאה לתוך הקמח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית ושמים במקרר.
  4. שמים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד תערובת אחידה.
  5. מוסיפים ביצה וממשיכים עד שהיא נבלעת פנימה, מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים שוב.
  6. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
  7. בקערה קטנה מניחים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
  8. מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים רק עד שנוצרת תערובת ללא גושים (הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה).
  9. משמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
  10. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פני העוגה.
  11. מורחים בעדינות בעזרת מרית את ממרח התמרים בשכבה אחידה ודקה.
  12. מוציאים את השרויזל מהמקרר ומפזרים בצורה אחידה כדי שיכסה את כל ממרח התמרים.
  13. אופים בתנור למשך 45-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא נקי. (להזהר לא לייבש אותה מידי).
הערות
רצוי לשמור את העוגה במקרר ולחתוך לפי הצורך. לפני ההגשה יש לחמם מעט את העוגה כדי שתגיע לטמפרטורת החדר ותתרכך.
3.3.3077

עוגת תמרים עם שטרויזל – תמונוות הכנה

הכנת השטרויזל
הכנת השטרויזל
עוגת תמרים עם שטרויזל - הכנת הבלילה 1
עוגת תמרים עם שטרויזל – הכנת הבלילה 1
עוגת תמרים עם שטרויזל - הכנת הבלילה 2
עוגת תמרים עם שטרויזל – הכנת הבלילה 2
עוגת תמרים עם שטרויזל - הכנת הבלילה 3
עוגת תמרים עם שטרויזל – הכנת הבלילה 3
עוגת תמרים עם שטרויזל - הכנת הבלילה 4
עוגת תמרים עם שטרויזל – הכנת הבלילה 4
עוגת תמרים עם שטרויזל - בתוך התבנית
עוגת תמרים עם שטרויזל – בתוך התבנית
עוגת תמרים עם שטרויזל - הוספת התמרים
עוגת תמרים עם שטרויזל – הוספת התמרים
עוגת תמרים עם שטרויזל - הוספת השטויזל
עוגת תמרים עם שטרויזל – הוספת השטויזל
עוגת תמרים עם שטרויזל - לאחר אפייה
עוגת תמרים עם שטרויזל – לאחר אפייה
עוגת תמרים עם שטרויזל
עוגת תמרים עם שטרויזל – תענוג מתוק

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, עוגות בחושות, עוגות מיוחדות, עוגת השבוע, ראש השנה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים