• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לזניה

11 באוגוסט 2013 by דנה רביב תגובה אחת

תהליך מלא של הכנת לזניה חלבית מגבינות איכותיות הוא תהליך מעט ארוך מאחר וצריך להכין ולבשל רוטב בשמל ורוטב עגבניות.
האם יש דרך מהירה יותר להכין לזניה ועדיין לשמור על טעם מושלם? בהחלט.
במתכון הלזניה המהיר שלי אני מקצרת את זמן ההכנה של הלזניה על ידי הכנת רוטב העגבניות מעגבניות מרוסקות ללא בישול, אני מוותרת על רוטב הבשמל ומחליפה אותו בגבינת ריקוטה דלה בשומן שנותנת טעם עדין ומרקם נהדר.
בנוסף אני מוסיפה ללזניה גבינה בולגרית התורמת מליחות עדינה, גבינה צהובה וכמובן מוצרלה!

הדפסה
לזניה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
  • פסטה מסוג דפי לזניה (15 דפים)
  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם) רצוי מאיכות טובה
  • 1 כוס מים חמים
  • ½ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא
  • 2 קוביות בזיליקום קפוא
  • 5 עלי בזיליקות טרי (לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית סוכר
לגבינות:
  • 1 כדור מוצרלה גדול
  • 200 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה (רצוי קופסא של גד)
  • ½ קובייה גבינה בולגרית
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. לקערה גדולה יוצקים את העגבניות המרוסקות, שמן זית, שום, בזיליקום, מלח, פלפל, סוכר ומים ומערבבים עד איחוד המרכיבים.
  3. יוצקים ומשטחים 3-4 כפות של רוטב בתחתית תבנית מלבנית בגודל של 35/20 ס"מ (בערך דף A4).
  4. מסדרים שכבה אחידה של דפי לזניה בכל שטח התבנית. (ניתן לשבור לחלקים כדי לוודא שלא יהיו חלקים ריקים)
  5. יוצקים חצי כוס מהרוטב ומיישרים, מפזרים ¼ מכמות גבינת הריקוטה, הבולגרית והגבינה הצהובה. (לא מוצרלה)
  6. מסדרים שכבה נוספת של דפי פסטה (לא מועכים).
  7. שוב יוצקים חצי כוס מהרוטב ומפזרים תערובת של גבינות. כך מסיימים 4 שכבות של פסטה ו-4 שכבות של רוטב עם גבינות. (שימו לב שכל חלקי דפי הפסטה מצופים ברוטב על מנת שלא יתייבשו)
  8. בשכבה האחרונה של הגבינות מפזרים גם חתיכות של מוצרלה ועלי בזיליקום טריים.
  9. מכסים בנייר כסף מעט משומן בתרסיס שמן ואופים בתנור למשך 30 דקות.
  10. לאחר 30 דקות מעלים את חום התנור ל- 200 מעלות ומסירים את נייר הכסף.
  11. אופים למשך 15 דקות נוספות עד שהגבינה משחימה מעט.
הערות
ניתן להקפיא את הלזניה לפני או אחרי האפייה ופשוט לחמם ולהנות מארוחה נהדרת בקלי קלות.
בתאבון!
3.3.3077

תמונות הכנה

לזניה - גבינות
לזניה – גבינות
לזניה - הכנת הרוטב
לזניה – הכנת הרוטב
לזניה - בניית השכבות
לזניה – בניית השכבות
לזניה - לפני אפייה
לזניה – לפני אפייה
לזניה - מוציאים את נייר הכסף
לזניה – מוציאים את נייר הכסף
לזניה
לזניה
לזניה
לזניה מושלמת!

מתוייק תחת: מאפים וקישים, פסטה ואורז

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. פולי תגובה מאת:

    13 בספטמבר 2013 אל16:08

    הכנתי,לא ידעתי שזה כל כך פשוט ויצא ממש טעים(חבר שלי ממש אהב חחח )

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים