• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

גלילי פילו במילוי גבינה

15 ביולי 2013 by דנה רביב תגובה אחת

גלילי פילו במילוי גבינה, גלילים דקים ופריכים שפשוט מתפצחים בפה במילוי גבינות הן נשנוש מעולה בכל זמן ובמיוחד כשמארחים, שומרים כמה גלילים אפויים במקפיא ומכניסים אותן בעודם קפואים לתנור לחימום קל לפני ההגשה.
חותכים כמה ירקות ומגישים לצד גבינות טעימות כדי לטבול בהן את הגלילים הפריכים הללו.
בתקופה האחרונה בצק הפילו קיבל מקום של כבוד כמעט בכל מקפיא, הוא משמש כתחליף בריא יותר לבצק העלים במאפים נהדרים כמו בורקסים, רולדות ממולאות ועוד…
מכיון שהבצק הוא ללא שומן צריך לדאוג לכסות אותו כשהוא לא בשימוש וכמובן כשאופים איתו צריכים לשמן אותו בכל שכבה.
תנו לו הזדמנות…

הדפסה
גלילי פילו במילוי גבינה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 16
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 6 דפי בצק פילו (מופשרים לילה במקרר)
  • 100 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • חצי קובייה גבינה בולגרית רכה
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • כחצי כוס שומשום
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. טורפים היטב את הביצה עם כף מים.
  3. בקערה קטנה מניחים את הגבינות ומוסיפים חצי מהביצה הטרופה. מערבבים עם מזלג תוך כדי מעיכה של הגבינות ליצירת מחית דביקה ואחידה. מניחים בצד.
  4. מניחים נייר אפייה על השיש ומברישים מעט בחמאה מומסת.
  5. מניחים עלה פילו אחד על נייר האפייה ומברישים גם אותו, מניחים עוד עלה מעליו ומברישים שוב ממשיכים לעלה נוסף כך שסה"כ יהיו לנו 3 עלי בצק פילו אחד על השני שמוברשים בחמאה.
  6. חותכים את הבצק לאורכו במרכז ולאחר מכן 3 פעמים לרוחבו (ראו תמונה) סה"כ 8 מלבנים.
  7. מניחים מעט מהמילוי בשורה בתחתית הבצק, בערך כף.
  8. מברישים במעט ביצה את החלק העליון של המלבן, החלק הרחוק מכם שידביק את הבצק בסוף הגלגול.
  9. מגלגלים את מלבן הבצק כאשר משתדלים להדק את הגבינה פנימה ומניחים את הגליל על התפר כדי שלא יפתח בזמן האפייה.
  10. ממשיכים להכין עו 8 גלילים מדפי הפילו הנותרים.
  11. מעבירים את הגלילים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
  12. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
  13. אופים בתנור למשך 25-30 דקות עד השחמה.
  14. בתאבון!
הערות
ניתן להקפיא את גלילי הפילו לאחר האפייה ולחמם בתנור מספר דקות לפני ההגשה...
3.3.3077

תמונות הכנה

גלילי פילו במילוי גבינה - הכנת המילוי
הכנת המילוי
גלילי פילו במילוי גבינה - הכנה 1
הכנת הבצק 1
גלילי פילו במילוי גבינה - הכנה 2
הכנת הבצק 2
גלילי פילו במילוי גבינה - הברשת הבצק בחמאה
הברשת הבצק בחמאה
גלילי פילו במילוי גבינה - חיתוך
חיתוך
גלילי פילו במילוי גבינה - הוספת המילוי
הוספת המילוי
גלילי פילו במילוי גבינה - מגלגלים
מגלגלים את הבצק עם המילוי
גלילי פילו במילוי גבינה - בתבנית
בתבנית לפני אפייה
גלילי פילו במילוי גבינה - חם מהתנור
חם מהתנור – לאחר אפייה
גלילי פילו במילוי גבינה -חטיף גבינה מושלם
גלילי פילו במילוי גבינה -חטיף גבינה מושלם

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:גבינות, מעל חצי שעה, מתאים להכנה עם ילדים, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שוש טרוינה תגובה מאת:

    30 באוגוסט 2015 אל13:27

    מעולה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים