• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מוסקה

20 במאי 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

מוסקה היא מנה ראשונה מעולה המורכבת בעיקר מבשר, חצילים ועגבניות. יש הרבה גרסאות למנה הזו אך מבחינתי האישית מתכון המוסקה שלי השיג את הבלתי יאומן.. בעלי ובתי הגדולה שלא  מוכנים לגעת בחציל ממש אהבו את המוסקה.
אם גם לכם יש בני משפחה שפחות מתחברים לחצילים, הסוד למוסקה מוצלחת הוא לחתוך פרוסות דקות של חצילים ולא עבות מידי כמו ברוב המתכונים ולאפות אותם קצת בתנור במקום לטגן בשמן… בתאבון.

הדפסה
מוסקה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  35 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
  • 1 חציל גדול
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • עגבנייה מגורדת
  • פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית בהרט או ¼ כפית קינמון
  • ½ כפית פפריקה
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 עגבניה פרוסה או 5 עגבניות שרי לקישוט
לרוטב:
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות רסק
  • פלפל שחור
  • ⅓-1/2 כוס מים
  • ¼ כפית סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים מחבת רחבה עם השמן על להבה בינונית גבוהה, קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים כדקה עד שהבצל מתרכך מעט.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב על מנת לפרק את הבשר לפירורים.
  3. כשהבשר מבושל לחלוטין מוסיפים את התבלינים, את הפטרוזליה והעגבניה המגורדת.
  4. מערבבים מעט, מסירים מהאש ומניחים בצד.
  5. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן, מסדרים את פרוסות החציל וממליחים מעט.
  6. מזלפים מעל לפרוסות החציל מעט שמן ומכניסים לתנור שמכוון לגריל לחום גבוה של 200 מעלות.
  7. לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית בזהירות והופכים את החציל לעוד 10 דקות בצידו השני. (ניתן לטגן את החציל אך אני נמנעת מלעשות זאת כי יש מספיק שמן המילוי הבשר).
  8. בסיום האפייה החציל צריך להיות שחום מעט, הוציאו את התבנית והניחו בצד.
  9. הנמיכו את התנור לחום של 180 מעלות בתוכנית של אפייה רגילה.
  10. סדרו בתבנית קטנה (בערך 20 ס"מ על 25 ס"מ), מתחילים בשכבת החציל ומעליה חצי מכמות הבשר וכך הלאה כאשר מסיימים בשכבת חציל.
  11. סך הכל 3 שכבות חציל ו-2 שכבות בשר. מעל השכבה האחרונה מסדרים את פרוסות העגבניה.
  12. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל למוסקה.
  13. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור למשך 30-40 דקות.
  14. כאשר מגישים כדאי להשתמש בתרבד כדי להרים את חלקי המוסקה שחתכתם מפני שהמוסקה היא רכה מאוד. (הפירורים שנופלים הם הכי טעימים אז אל תוותרו עליהם!)
  15. בתאבון!
הערות
*המרכיבים הינם לתבנית קטנה של מוסקה וניתן להכפיל את הכמות כדי להכין מוסקה גדולה יותר.
3.3.3077

תמונות הכנה

מוסקה – הכנה 2
מוסקה - הכנה 3
מוסקה – הכנה 3
מוסקה - הכנה 4
מוסקה – הכנה 4
מוסקה - הכנה 5
מוסקה – הכנה 5
מוסקה - הכנה 6
מוסקה – הכנה 6

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:בשר, מעל חצי שעה, סוכות, ראש השנה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים